Samsung Galaxy Book -akun teknologia on suunniteltu estämään akun käyttöiän lyheneminen toistuvasta lataamisesta huolimatta. Tämä pitää akun käyttöiän suhteellisen vakaana jopa pitkittyneessä käytössä, minkä ansiosta voit käyttää Galaxy Book -laitteesi akkua pidempään.

Suojaa Galaxy Book -laitteesi akkua ja pitkitä sen kestoa

Suojaa akku -tila on Galaxy-toiminto, joka suojaa Galaxy Bookin akkua rajoittamalla maksimilataustasoa. Tämä auttaa suojaamaan ja ylläpitämään akun käyttöikää, kun se on kytketty verkkovirtalaitteeseen pitkään, kuten toimistossa.

”Suojaa akkua” -tilan ottaminen käyttöön

Kuva Galaxy Book -laitteen asetuksista ja korostetusta ”Akku ja suorituskyky” -kohdasta. Kuva Galaxy Book -laitteen asetuksista ja korostetusta ”Akku ja suorituskyky” -kohdasta.

Vaihe 1. Avaa ”Samsung-asetukset” ja napauta ”Akku ja suorituskyky”.

Kuva Galaxy Book -laitteen käyttöön otetusta ”Akku ja suorituskyky” -asetuksesta. Kuva Galaxy Book -laitteen käyttöön otetusta ”Akku ja suorituskyky” -asetuksesta.

Vaihe 2. Napauta valitsinta ottaaksesi asetuksen käyttöön.

Kuva Galaxy Book -laitteen akkukuvakkeesta, jossa on sydänsymboli. Kuva Galaxy Book -laitteen akkukuvakkeesta, jossa on sydänsymboli.

Kun ”Suojaa akkua” -tila on aktivoitu, akkukuvakkeeseen ilmestyy sydänsymboli.

※ Pitää paikkansa Galaxy Book 3:ssa ja myöhemmissä malleissa.

Suojaa Galaxy Book -laitteesi akkua, kun laitetta ei käytetä

Jos et aio käyttää Galaxy Book -laitettasi yli 3 kuukauteen, käytä ”Akun älykäs sammutus” -ominaisuutta suojataksesi akkua ja sen suorituskykyä tulevaisuudessa.

※ Pitää paikkansa Galaxy Book 3:ssa ja myöhemmissä malleissa.
※ Poista virtalähde ja pidä se tallessa.
※ Säilytä laitteesi ja sen akku viileässä, kosteudettomassa ympäristössä akun vakaan suorituskyvyn säilyttämiseksi.
※ Säilytä akkua noin 50–70 %:n varaustasolla ja lataa se uudelleen joka 3–6 kuukauden välein.

Akun ikääntymisestä

Akut ovat kulutustavaroita, joiden jäljellä oleva käyttöikä vähenee iän myötä. Jos huomaat, että akku pitää ladata tavallista useammin pitkän käyttöajan jälkeen ja käyttöaikasi on huomattavasti lyhyempi, tarkista akku paikallisessa huoltopisteessäsi nähdäksesi, onko aika syytä vaihtaa, koska akut menettävät käyttöikäänsä ei vain käytön vaan myös varastoinnin ja ympäristöolosuhteiden vuoksi.

Akun ikääntymisen oireet

Kun akku ikääntyy käytön myötä, saatat huomata nopean kapasiteetin vähenemisen tai tehon menetyksen, vaikka näytöllä näkyisi korkea akkutaso. Tämä on akkukemian ominaisuus ja yleistä litiumioniakuille.

Jos koet vaikeuksia tuotteen käytössä akun ikääntymisen vuoksi, pyydä akku tarkistettavaksi huoltopisteessä korvaavan akun hankkimiseksi.

Erityisesti alhaisissa lämpötiloissa tai talvella ikääntyneet akut voivat kokea virtakatkoja. Tämä voi tapahtua yhä useammin akun ikääntymisen mukaan.

Lämpötilakuvake Lämpötilakuvake

Korkeatasoisten ominaisuuksien, kuten pelien, käyttö voi vanhentaa akkua vaikuttamalla välittömään virtalähteeseen, mikä saa laitteen tuntumaan hitaammalta ja vähemmän reagoivalta.

Pelikuvake Pelikuvake