Akun elinikään vaikuttavat tekijät

Ympäristö

Akun kuluminen lisääntyy ympäristöissä, joissa on heikkoja tai päällekkäisiä signaaleja tai lisääntynyt näytön kirkkaus voimakkaassa auringonvalossa tai muussa valolähteessä.

※ Galaxy tarjoaa mukautuvan kirkkauden säädön näytön näkyvyyden optimoimiseksi ympäristössä olevan valonmäärän perusteella.

Käyttötapa

Galaxy AMOLED -näytön kontrastisuhde on korkea, mikä lisää akun kulutusta. Lisääntynyt näytön kirkkaus, pitempi aikaväli ennen näytön sammumista, huipputehokkaat sovellukset, suoratoistettu korkean resoluution sisältö ja paikalliset palvelut tai muut sallitut palvelut lisäävät myös akun kulutusta.

Vinkkejä akun keston parantamiseksi

Tutustu eri tapoihin pidentää akun käyttöikää.

※ Vinkit akun keston parantamiseksi koskevat vain Android T OS:ää (versio 13). Tiettyjen asetusvalikoiden ulkonäkö ja nimi voi vaihdella saatavilla olevan Android-version mukaan.

Akun keston optimoiminen
’Asetukset’-toiminnolla

Tarkista sovellukset, jotka kuluttavat akkua paljon

※ Tämän toiminnon saatavuus voi vaihdella sovelluksen mukaan.

Aseta harvoin käytettävät sovellukset lepotilaan tai syvään lepotilaan

※ Tämän toiminnon saatavuus voi vaihdella sovelluksen mukaan.

Pidä harvoin käytettävät sovellukset lepotilassa tai syvässä lepotilassa

Tarkista sovellushistoriasta, mikä vaikuttaa akun kestoon

※ Sovellukset, joissa on ongelmia, voivat vaikuttaa akun kestoon.
Päivitä ne uusimpiin versioihin. On suositeltavaa asettaa käyttämättömät sovellukset lepotilaan tai syvään lepotilaan tai poistaa niiden asennus.

Voit estää tiettyjä sovelluksia siirtymästä lepotilaan tai syvään lepotilaan noudattamalla seuraavia ohjeita

※ Sovellukset, jotka on lisätty kohtaan ”Älä koskaan siirrä sov. auto. lepot.”, eivät mene automaattisesti lepotilaan/syvään lepotilaan ja voivat aiheuttaa lisää akun käyttöä taustalla.

Virransäästötilan käyttöönotto Galaxy-älypuhelimessa

Kun akun varaus on vähissä, voit pidentää akun kestoa ottamalla ’Virransäästö’-toiminnon käyttöön.

Kun ’Virransäästö’ on käytössä, taustasovellukset eivät voi käyttää Wi-Fi- eivätkä mobiilidatayhteyttä, ja paljon akkuvirtaa kuluttavat ominaisuudet, kuten Always On Display poistetaan käytöstä akun keston pidentämistä varten.

Voit valita CPU-nopeusasetuksen, kirkkaustason ja Always On Display -asetuksen haluamaksesi.

※ Kun ‘Virransäästötila’ on käynnistetty, taustadatan rajoitukset koskevat kaikkia sovelluksia ja paikallisia palveluita voidaan myös rajoittaa.

Virransäästötilan käyttöönotto Galaxy-kellossa (puhelinnäkymästä)

Pidennä Galaxy-kellon akun kestoa ottamalla käyttöön virransäästötila.

Ota virransäästötila käyttöön: (kellon näkymästä)

Pidennä Galaxy-kellon akun kestoa ottamalla käyttöön virransäästötila.

Poista käyttämättömät sovellukset ja ominaisuudet

Tarkista käyttämättömät sovellukset kohdasta ’Akun käyttö’.

Pois automaattinen synkronointi käytöstä sovelluksissa, jotka eivät vaadi synkronointia

Käynnistä Bluetooth vain, kun aiot käyttää sitä

Napauta pikavalikossa Bluetooth-kuvaketta ottaaksesi sen käyttöön tai pois käytöstä.

Vaihda näytön asetuksia

Laita näyttö pois päältä painamalla virtanappia, kun laite ei ole käytössä.
Aseta ‘Näytön aktivointiaika’ lyhyelle aikavälille. Pienennä kirkkautta.
Mitä kirkkaampi näyttö, sitä korkeampi kontrastisuhde, joka lisää akun kulutusta.
Pidennä akun elinikää käyttämällä tummasävyisiä taustakuvia tai teemoja.