Samsung Galaxy Book -akun teknologia on suunniteltu estämään akun käyttöiän lyheneminen toistuvasta lataamisesta huolimatta. Tämä pitää akun käyttöiän suhteellisen vakaana jopa pitkittyneessä käytössä, minkä ansiosta voit käyttää Galaxy Book -laitteesi akkua pidempään.

Akun käyttöopas

Opi käyttämään ja hoitamaan akkuasi turvallista ja tehokasta käyttöä varten.

• Käytä tuotetta suositellulla lämpötila-alueella (0–35 °C). Akun jatkuva lataaminen tai tuotteen käyttö äärimmäisissä lämpötiloissa voi nopeuttaa akun ikääntymistä. Älä aseta tuotetta avotulen läheisyyteen (takka, liesi), lämmitettyjen ruoanvalmistuslaitteiden sisälle tai lähelle korkeapainelaitteita (kuten painekattiloita).

• Käytä aina aitoa Samsung-laturia. Sertifioimattomat laturit voivat vahingoittaa akkua ja aiheuttaa ongelmia.

• Käytä aina aitoa, määrittelyjen mukaista Samsung-latauskaapelia. Määrittelyjä vastaamattoman kaapelin käyttäminen voi vahingoittaa latausliittimiä.

• Kytke laturi oikein. Väärin kytkeminen voi vahingoittaa tuotetta.

• Kun lataus on saavuttanut arvon 100 %, irrota tuote laturista. Laturin jättäminen kiinni liian pitkäksi aikaa voi aiheuttaa akun turpoamisen.

• Lataaminen kosteassa ympäristössä voi aiheuttaa korroosiota latausliittimiin ja vahingoittaa tuotetta.

• Älä altista tuotetta voimakkaille iskuille, kuten pudottamiselle tai puhkaisemiselle. Tämä voi lyhentää akun käyttöikää tai aiheuttaa vaurioita ja vikoja.

• Älä pura tai käytä uudelleen akkua. Tämä voi lyhentää akun käyttöikää tai aiheuttaa vaurioita ja vikoja.

Suojaa Galaxy Book -laitteesi akkua ja pitkitä sen kestoa

Suojaa akku -tila on Galaxy-toiminto, joka suojaa Galaxy Bookin akkua rajoittamalla maksimilataustasoa. Tämä auttaa suojaamaan ja ylläpitämään akun käyttöikää, kun se on kytketty verkkovirtalaitteeseen pitkään, kuten toimistossa.

※ Pitää paikkansa Galaxy Book 3:ssa ja myöhemmissä malleissa.

”Suojaa akkua” -tilan ottaminen käyttöön

Kuva Galaxy Book -laitteen asetuksista ja korostetusta ”Akku ja suorituskyky” -kohdasta. Kuva Galaxy Book -laitteen asetuksista ja korostetusta ”Akku ja suorituskyky” -kohdasta.

Vaihe 1. Avaa ”Samsung-asetukset” ja napauta ”Akku ja suorituskyky”.

Kuva Galaxy Book -laitteen käyttöön otetusta ”Akku ja suorituskyky” -asetuksesta. Kuva Galaxy Book -laitteen käyttöön otetusta ”Akku ja suorituskyky” -asetuksesta.

Vaihe 2. Napauta valitsinta ottaaksesi asetuksen käyttöön.

Kuva Galaxy Book -laitteen akkukuvakkeesta, jossa on sydänsymboli. Kuva Galaxy Book -laitteen akkukuvakkeesta, jossa on sydänsymboli.

Kun ”Suojaa akkua” -tila on aktivoitu, akkukuvakkeeseen ilmestyy sydänsymboli.

Kuinka hoitaa Galaxy Book -laitetta, kun sitä ei käytetä pitkään aikaan

Galaxy Book -laitteen pitkäaikainen säilyttäminen tyhjän akun kanssa voi johtaa akun ikääntymiseen ja ylipurkautumiseen. Opi, miten akkua pidetään parhaassa kunnossa pitkien ajanjaksojen ajan silloin, kun sitä ei käytetä.

Kun käytät Galaxy Book -laitettasi ensimmäistä kertaa ostamisen jälkeen, lataa akku täyteen ennen käyttöä käyttämällä mukana toimitettua laturia ja kaapelia. (Laitteelle asetettu akun pitkäaikaisen säilytyksen toiminto poistuu käytöstä automaattisesti, kun sovitin kytketään ensimmäistä kertaa.)

Noudata alla olevia ohjeita, kun säilytät Galaxy Book -laitettasi pitkäaikaisesti:

• Sammuta Galaxy Book asianmukaisesti ja irrota verkkovirtasovitin ennen säilytystä. (Windowsin Käynnistä-valikko > Virta > Sammuta)

• Pidä akku 50 %:n ~ 70 %:n lataustasolla ja lataa se uudelleen 3-6 kuukauden välein akun optimaalisen kunnon ylläpitämiseksi. (Kuolleen akun sisältävän tuotteen korjaaminen maksaa)

• Galaxy Book3 ja myöhemmät mallit: katso alla oleva vinkki akun pitkäaikaisen säilytyksen toiminnon nollaamiseksi.

Säilytä Galaxy Book -laitetta viileässä, ei-kosteassa ympäristössä akun suorituskyvyn vakauttamiseksi.

Suojaa Galaxy Book -laitteesi akkua, kun laitetta ei käytetä

Jos et aio käyttää Galaxy Book -laitettasi yli 3 kuukauteen, käytä ”Akun älykäs sammutus” -ominaisuutta suojataksesi akkua ja sen suorituskykyä tulevaisuudessa.

※ Pitää paikkansa Galaxy Book 3:ssa ja myöhemmissä malleissa.
※ Poista virtalähde ja pidä se tallessa.
※ Säilytä laitteesi ja sen akku viileässä, kosteudettomassa ympäristössä akun vakaan suorituskyvyn säilyttämiseksi.
※ Säilytä akkua noin 50–70 %:n varaustasolla ja lataa se uudelleen joka 3–6 kuukauden välein.

Akun ikääntymisestä

Akut ovat kulutustavaroita, joiden jäljellä oleva käyttöikä vähenee iän myötä. Jos huomaat, että akku pitää ladata tavallista useammin pitkän käyttöajan jälkeen ja käyttöaikasi on huomattavasti lyhyempi, tarkista akku paikallisessa huoltopisteessäsi nähdäksesi, onko aika syytä vaihtaa, koska akut menettävät käyttöikäänsä ei vain käytön vaan myös varastoinnin ja ympäristöolosuhteiden vuoksi.

Akun ikääntymisen oireet

Kun akku ikääntyy käytön myötä, saatat huomata nopean kapasiteetin vähenemisen tai tehon menetyksen, vaikka näytöllä näkyisi korkea akkutaso. Tämä on akkukemian ominaisuus ja yleistä litiumioniakuille.

Jos koet vaikeuksia tuotteen käytössä akun ikääntymisen vuoksi, pyydä akku tarkistettavaksi huoltopisteessä korvaavan akun hankkimiseksi.

Erityisesti alhaisissa lämpötiloissa tai talvella ikääntyneet akut voivat kokea virtakatkoja. Tämä voi tapahtua yhä useammin akun ikääntymisen mukaan.

Lämpötilakuvake Lämpötilakuvake

Korkeatasoisten ominaisuuksien, kuten pelien, käyttö voi vanhentaa akkua vaikuttamalla välittömään virtalähteeseen, mikä saa laitteen tuntumaan hitaammalta ja vähemmän reagoivalta.

Pelikuvake Pelikuvake

Milloin Chromebook-akku on syytä vaihtaa

Jos koet usein odottamattomia sammumisia, akun käyttöiän selvää lyhenemistä tai muita akkuun liittyviä ongelmia, käy lähimmässä Samsungin asiakastuessa teknisen avun saamiseksi. Saatat olla oikeutettu ilmaiseen vaihtotuotteeseen tai maksulliseen palveluun, riippuen laitteesi takuusta.

Käytä alla olevaa opasta tarkistaaksesi Galaxy Book -laitteen akun tilan ja lataushistorian.

1. Käynnistimen ollessa auki, kirjoita ""diagnostiikka"", sitten avaa Chrome OS:n Diagnostiikka-sovellus.

2. Akun kohdalla Diagnostiikka-sovelluksessa tarkista Akun toiminta ja Syklien määrä.

Chromebook-laitteen käynnistimen diagnostiikkasovellus

Pidä Chromebook-laitteen akku turvassa, kun sitä ei käytetä

Jos et aio käyttää Chromebook -laitetta kolmeen kuukauteen tai pidempään, noudata alla olevia vaiheita auttaaksesi pitämään akkusi turvassa ja suojataksesi sen myöhempää toimintakykyä.

1. Kytke sovitin Chromebookin vasemmalla puolella olevaan USB-C-virtaporttiin ja lataa akku vähintään 30 %:iin, käynnistä sitten Chromebook.

2. Pidä Päivitä ja Virta painettuna samanaikaisesti.

Näppäimistön päivitä- ja virtapainike

* Näytön kieli ja näppäimistön asettelu voivat vaihdella maittain.

3. Pidä näitä näppäimiä alhaalla, irrotavirtajohto laitteesta ja sitten vapauta näppäimet. Laitteen pitäisi sammua ja pysyä pois päältä.

4. Paina virtapainiketta varmistaaksesi, että akku on irrotettu oikein. Laitteen ei pitäisi käynnistyä, vaikka akku olisi ladattu.

※ Ennen kuin kytket Chromebookin uudelleen, se ei käynnisty, vaikka painaisit virtapainiketta tai avaisit kannen.
※ Säilytä akun suorituskyky turvallisesti pitämällä Chromebook viileässä, kuivassa paikassa sen sammuttamisen jälkeen.