Kontrollera först telefonens batteriinställningar

Välj batteriikonen under telefonvård. Välj batteriikonen under telefonvård.

1.

Gå till "Enhetsvård" i "Inställningar" och tryck på "Batteri".

Välj visa mer i batterimenyn Välj visa mer i batterimenyn

2.

Tryck på "Laddningsinställningar".

Se olika typer av laddningar under batteriinställningar    Se olika typer av laddningar under batteriinställningar

3.

Du kan bekräfta laddningsinställningar, som "Snabbladdning" och "Snabb trådlös laddning".

※ ’Snabbladdning’, ’Supersnabb laddning’ och ’Snabb trådlös laddning’ bör kräva en laddare, kabel och tillbehör som har stöd för funktionen.
※ Trådlös snabbladdning stöds bara av vissa Galaxy modeller och trådlösa laddstationer köps separat.
※ På vissa Galaxy-modeller stöds ’Snabb trådlös laddning’, vilket är snabbare än ’Trådlös laddning’.
※ Laddningsalternativen kan variera beroende på Galaxy-modell.

Har du problem att ladda?
Prova det här!

• Ta en paus och låt din smartphone vila när den laddar.

Att surfa på nätet, kolla videor, eller spela spel under tiden din telefon laddas kommer att göra laddningen långsam på grund av överhettningsskyddet.

Batteriförbrukningen kan i synnerhet vara högre än laddningshastigheten om flera appar körs samtidigt eller om du kör appar som kräver en anslutning till ett nätverk eller andra enheter.
  • Om snabbladdning inte fungerar, kontrollera dina inställningar och se till att snabbladdning är aktiverat.

01. Gå till ’Batteri och enhetsvård’ i ’Inställningar’ och tryck på ’Batteri’.
    02. Tryck på ’Fler batteriinställningar’.
    03. Du kan kontrollera statusen för ’Snabbladdning’, ’Supersnabb laddning’ och ’Snabb trådlös laddning’ under kategorin Laddning längst ner.

※ Du kan inte snabbladda din telefon med en vanlig laddare.
    ※ Om trådlös snabbladdning inte fungerar, kontrollera att du har rätt inställningar, se ovan, och se till att du använder en snabbladdare.
  • Om enhetens eller miljöns temperatur är för hög eller för låg kan enhetens skyddssystem sänka laddningshastigheten.

För en stabil, snabb laddning rekommenderar vi att du laddar i rumstemperatur.
  • Om du laddar med USB-kabel kopplad till en dator, kan strömstyrkan bli lägre än om du använder en originalladdare från Samsung, och laddningen kommer att gå långsamt.

För bästa resultat rekommenderar vi att du använder en Samsung originalladdare.
  • - Om det finns främmande föremål inuti USB-porten, eller kabeln, kan enhetens säkerhetssystem komma att stänga av telefonen för att skydda den.
    Använd en mjuk borste för att ta bort föremålen och prova att ladda igen.

- För trådlös laddning, om det finns främmande föremål mellan enheten och laddaren kan laddningen komma att gå långsammare. Ta bort de främmande föremålen och prova att ladda igen.

- Om det finns fukt inuti USB-porten eller kabeln, kommer enhetens säkerhetssystem att meddela dig att den känt av fukt och laddningen stoppas. prova igen efter att fukten avlägsnats.

※ Om fukt upptäcks (ikon med vattendroppe) koppla ur laddaren från din enhet. Laddning med fukt kan leda till att USB-porten rostar och din enhet kan skadas.
    Om USB -porten rostar, besök närmaste servicecenter och reparera enheten.
  • Laddningen kan gå långsammare om kabeln inte är ordentligt ansluten till enheten eller laddaren, om kontaktstiften har förändrats på grund av långvarig användning eller om ytan är sliten på grund av främmande partiklar.

Om du fortsätter ladda i det här läget, kan enheten skadas eller bli överhettad. Vi rekommenderar att du besöker ditt lokala Samsung supportcenter för råd.
  • Slutade den att ladda?

Slutade den att ladda? Både enheten och laddaren kan få förhöjd temperatur under laddningen.
    Det här är helt normalt.
    Om temperaturen blir högre eller lägre än en viss gräns kan laddningen stängas av för att skydda enheten.
  • Enheten kan bli överhettad om du började ladda den utan att stänga vissa appar.
    Om du misstänker att enheten håller på att bli överhettad stäng alla appar och koppla ur laddaren. Återuppta laddningen när enheten har svalnat.
  • Om USB-kabeln eller enhetensUSB-port är skadad kan den komma att överhettas.

Byt ut den mot en ny originalkabel eller besök ett servicecenter för att få den reparerad.
  • - Kolla att inga främmande magnetiska föremål, eller föremål i metall finns mellan enheten och laddaren, ta bort föremålet och ta bort enheten från laddaren.
    Återuppta laddningen när enheten har svalnat.

- Om enheten laddas med skalet på, kan den bli överhettad på grund av det trånga utrymmet. Ta bort fodralet innan du fortsätter laddningen.
  • Vid laddning i en mycket varm miljö, t.ex. i en bil eller på en varm sommardag, kan laddningen stängas av för att skydda enheten.
    Försök att ladda i en svalare miljö.