Batteripleie og -vedlikehold som
får batterier til å vare lenger

Les om riktig batteribruk og -pleie for
å ivareta sikkerheten og effektiviteten.

Optimalt batteribruksmiljø

Den optimale brukstemperaturen for Galaxy er 0°-35°C.
Kontinuerlig bruk eller lading ved ekstreme temperaturer kan øke forringelsen av batteriet.
Midlertidig eksponering for ekstreme temperaturer vil aktivere enhetens beskyttelser for å redusere problemer med batteriytelsen,
oog lading vil bli begrenset for å beskytte batteriet hvis temperaturen kommer utenfor et visst område.

Hindre uventede avslutninger

Bruk enheten ved en optimal brukstemperatur (0° - 35°C)

· Utvidet bruk eller oppbevaring ved temperaturer over 35 °C eller under 0 °C vil forringe batteriytelsen og kan føre til uventede avslutninger og kortere batterilevetid.

· Hvis du utsetter enheten for ekstreme temperaturer, lar du enheten justere seg til den optimale brukstemperaturen (0°-35°C) før bruk.

· Ikke bruk eller plasser enheten i varme omgivelser, f.eks. en varm bil på en sommerdag i lengre perioder.

·Ikke plasser eller oppbevar enheten i kalde omgivelser, f.eks. under null grader om vinteren.

Hvis du opplever hyppige ufrivillige avslutninger, kan du oppsøke det nærmeste servicesenteret

· Det kan være på tide å skifte ut batteriet, siden batterier er forbruksvarer som naturlig forringes over tid.

Gå til Innstillingstips for å forlenge batterilevetiden

· Batterikapasitet og brukstid kan variere avhengig av enhetsinnstillinger og bruksmønstre.

Minimer batteriforringelsen
med riktig lading

Bruker du enheten for første gang?
Er det en stund siden du sist brukte den?
I så fall kan du prøve å lade batteriet helt opp før bruk.

Ladekabel og USB-port for Galaxy-telefon Ladekabel og USB-port for Galaxy-telefon

Ladekabel og USB-port for Galaxy-telefon

Lader og kabel for Galaxy Watch Lader og kabel for Galaxy Watch

Lader og kabel for Galaxy Watch

Lader og USB-port for Galaxy Buds Lader og USB-port for Galaxy Buds

Lader og USB-port for Galaxy Buds

· Bruk alltid en original Samsung lader for å unngå forringelse og skader på batteriet.

· Bruk alltid en lader som passer. En inkompatibel lader kan skade USB-porten.

· Koble til laderen riktig. Unnlatelse av å koble til på riktig måte kan skade enheten.

· Koble fra laderen etter at enheten har oppnådd 100 % lading for å unngå et oppsvulmet batteri.

Hvis enheten vil bli ubrukt,
kan du prøve følgende

· Slå av enheten og lad opp batteriet med en autentisk Samsung lader for å forhindre at batteriet blir helt utladet.

· Lad opp enheten til omtrent 50–70 % for langtidslagring.

· Lad opp batteriene maksimalt hver 3.–6. måned.

· Oppbevar enheten i kjølige, tørre omgivelser for å bevare batteriytelsen.

Batteriet vil kunne forringes raskere dersom batteriet står utladet i en enhet over lengre tid.
Vennligst besøk ditt nærmeste servicesenter dersom du har behov for å kontrollere batteriet.
Dersom du ønsker å kaste produktet på en sikker måte, ber vi deg undersøke din lokale ordning for avfallssortering.