Teknologien inne i batteriet til Samsung Galaxy Book er konstruert på en måte som gjør at levetiden ikke reduseres, selv med gjentatt lading. Dette holder batterilevetiden relativt konstant, selv etter langvarig bruk, slik at du kan ha glede av Galaxy Book-batteriet lenger.

Brukerveiledning for batteri

Lær hvordan du bruker og tar vare på batteriet for sikker og effektiv bruk.

• Bruk produktet innenfor anbefalt temperaturområde (0 til 35 °C). Å lade batteriet konstant eller bruke produktet i ekstreme temperaturer, kan få batteriet til å eldes raskere. Ikke plasser produktet nær åpen ild (peis, komfyr), inne i varme matlagingsapparater eller nær beholdere under trykk (som trykkokere).

• Bruk alltid en ekte Samsung-lader. Å bruke uautoriserte ladere kan skade batteriet og forårsake problemer.

• Bruk alltid den ekte ladekabelen fra Samsung, som oppfyller spesifikasjonene. Å bruke en kabel som ikke oppfyller spesifikasjonene kan skade ladekontaktene.

• Koble laderen riktig til. Feil tilkobling av laderen kan skade produktet.

• Etter at batteriet er 100 % oppladet må du koble produktet fra laderen. Å la laderen være tilkoblet for lenge kan føre til at batteriet utvider seg (sveller).

• Lading samtidig på fuktig sted kan føre til korroderte ladekontakter og kan skade produktet.

• Ikke utsett produktet for sterke støt som hvis det faller eller punkteres. Dette kan forkorte batteriets levetid eller forårsake skade og feil.

• Ikke demonter eller gjenbruk batteriet. Dette kan forkorte batteriets levetid eller forårsake skade og feil.

Forleng og beskytt Galaxy Book-batteriet ditt

Beskytt batterimodus er en Galaxy-funksjon som beskytter batteriet på Galaxy Book ved å begrense nivået for maksimal ladning. Dette er med på å beskytte og opprettholde batteriets levetid, når det er koblet til en vekselstrømsadapter over lengre tid, for eksempel på kontoret.

※ Gjelder Galaxy Book 3 og nyere modeller.

Slik slår du på Beskytt batteri-modus

Visning av Galaxy Book-innstillinger med Batteri og ytelse uthevet. Visning av Galaxy Book-innstillinger med Batteri og ytelse uthevet.

Trinn 1. Åpne «Samsung-innstillinger» og trykk på «Batteri og ytelse».

Visning av Galaxy Book-batteri og ytelsesinnstillinger slått på. Visning av Galaxy Book-batteri og ytelsesinnstillinger slått på.

Trinn 2. Trykk på bryteren for å slå på.

Visning av Galaxy Book-batteriikonet med hjertesymbol. Visning av Galaxy Book-batteriikonet med hjertesymbol.

Når Beskytt batteri-modus er aktivert, vises et hjerte-symbol på batteriikonet.

Slik tar du vare på Galaxy Book når den ikke er i bruk over tid

Oppbevaring av Galaxy Book med utladet batteri over tid, kan føre til aldring og over-utladning av batteriet. Lær hvordan du opprettholder batteriet i best mulig stand under lange perioder med inaktivitet.

Når du bruker Galaxy Book for første gang etter kjøpet, må du lade batteriet helt opp med den medfølgende laderadapteren og kabelen før du bruker den. (Den langvarige batterilagringsfunksjonen på enheten vil automatisk bli deaktivert når adapteren kobles til for første gang.)

Følg retningslinjene nedenfor når du skal oppbevare Galaxy Book over tid:

• Etter at Galaxy Book er skrudd av på riktig måte, kobler du fra AC-adapteren før oppbevaring. (Windows Start-meny > Strøm > Slå av)

• Hold batteriet på 50 %~70 % lading og lad opp hver 3-6 måned for å opprettholde optimal batterihelse. (Å reparere et produkt med utladet batteri er dyrt)

• Se tipsene nedenfor for å tilbakestille den langsiktige batterilagringsfunksjonen for Galaxy Book3 og nyere modeller.

Oppbevar Galaxy Book tørt og kjølig for stabil batteriytelse.

Hold Galaxy Book-batteriet trygt når det ikke er i bruk

Hvis du ikke har tenkt å bruke din Galaxy Book på mer enn tre måneder, bruk funksjonen Smart Battery Power Off for å holde batteriet trygt og beskytte det for fremtidig ytelse.

※ Gjelder Galaxy Book 3 og nyere modeller
※ Fjern og oppbevar AC-adapteren.
※ Oppbevar enheten og batteriet kjølig og tørt, slik at du opprettholder stabil batteriytelse.
※ Oppbevar batteriet ca. 50-70 % oppladet, og lad det opp hver 3-6 måned.

Om aldring av batterier

Batterier er en forbruksvare hvis gjenværende levetid reduseres med alderen. Hvis du merker at du må lade batteriet oftere enn vanlig etter langvarig bruk og at brukstiden blir betydelig kortere, bør du få sjekket batteriet av et lokalt servicesenter for å se om det bør skiftes ut, da batteriets levetid reduseres ikke bare med bruk, men også på grunn av oppbevaring og miljøforhold.

Symptomer på aldring av batteriet

Siden batteriet eldes med bruk, kan du merke en rask reduksjon i batterikapasitet eller strømtap, selv om skjermen viser høyt batterinivå. Dette er en egenskap ved batterikjemi og er vanlig for litiumionbatterier.

Hvis du opplever vanskeligheter med å bruke produktet på grunn av batteriets aldring over tid, må du få batteriet sjekket av et servicesenter og få hjelp med utskifting.

Det kan forekomme strømbrudd i aldrende batterier, spesielt ved lav temperatur eller om vinteren. Dette kan skje oftere og oftere, avhengig av graden av batterialdring.

Temperaturikon Temperaturikon

Kjøring av avanserte funksjoner som spill kan aldre batteriet ved å påvirke øyeblikkelig strømforsyning, noe som får enheten til å føles tregere og mindre responsiv.

Spillikon Spillikon

Når du skal skifte batteriet i Chromebook

Hvis du opplever hyppige uventede avslutninger, drastisk reduksjon i batterilevetid eller andre batterirelaterte problemer, kan du besøke nærmeste Samsung kundestøtte for teknisk hjelp. Du er kanskje kvalifisert for en gratis erstatning eller få en betalt tjeneste, avhengig av enhetens garanti.

Bruk veilederen nedenfor til å sjekke batteristatus og ladningshistorikk for din Galaxy Book.

1. Med lanseringsprogrammet åpent, skriv inn ""diagnostikk"", og åpne deretter Chrome OS sin Diagnostikk-app.

2. Under Batteri i Diagnostikk-appen, sjekk Batterihelse og Syklusantall.

Chromebook starter diagnostikk-appen

Oppbevar Chromebook-batteriet sikkert når det ikke er i bruk

Hvis du ikke har til hensikt å bruke Chromebook på tre måneder eller lenger, må du følge trinnene nedenfor for å hjelpe til med å oppbevare batteriet trygt og beskytte det for fremtidig ytelse.

1. Koble adapteren til USB-C-strømporten på venstre side av Chromebook og lad batteriet til minst 30 % og slå deretter Chromebook på.

2. Trykk og hold inne Oppdater og Strøm samtidig.

Tastatur med oppdater- og av/på-knapp

* Visningsspråk og tastaturoppsett kan variere etter land.

3. Mens du holder nede disse tastene trekker du ut strømkabelen fra enheten og slipper så tastene. Enheten skal slå seg av og forbli avslått.

4. Trykk på Strøm-knappen hvis du vil sjekke at batteriet er riktig frakoblet. Enheten skal ikke slå seg på selv om batteriet er oppladet.

※ Før du kobler Chromebook til igjen, vil den ikke slå seg på selv om du trykker på av/på-knappen eller åpner lokket.
※ Oppbevar Chromebook tørt og kjølig etter at den er slått av, for å opprettholde batteriytelsen på en sikker måte.