Funktioner i Samsung Find-appen

Med Samsung Find kan du dela din plats med familj och vänner samt enkelt hitta borttappade enheter (såsom Galaxy-telefoner, surfplattor, klockor, hörlurar och S Pens) som tillhör dig eller din familj. Du kan också enkelt kontrollera var taggar, som är fästa på värdefulla föremål, hundar och mer, finns.

Olika Galaxy-enheter anslutna med Samsung Find-appen

Obs!

• Samsung Find stöds på alla Galaxy-telefon-/surfplattmodeller som körs med One UI 2 (Android Q OS) eller senare.
  • Samsung Find levereras förinstallerat på nya enheter med One UI 6.1-versionen. Enheter som har uppgraderats till One UI 6.1 kan ladda ner appen från Galaxy Store.

Personer flik: Dela din plats med familj och vänner

Du kan dela din plats med din familj och kontakter som använder appen samt ställa in en tidsbegränsning för hur länge de kan se din plats. Personen du delar din plats med kan också dela sin plats med dig.

Skärm för fliken Personer i Samsung Find Skärm för fliken Personer i Samsung Find

Fliken Enheter: Hitta din enhet eller en familjemedlems enhet

Du kan se var dina och din familjs enheter finns på Samsung Find-appens karta, och du kan också använda en navigationsapp för att få vägbeskrivningar från din plats till en specifik enhet. Om du tappar bort din telefon kan du hitta din enhet genom Samsung Find-appen hos en familjemedlem som har delat din enhets plats med dig i förväg, eller genom att logga in på Samsung Find-webbplatsen (https://samsungfind.samsung.com).

Skärmen för fliken Enheter i Samsung Find Skärmen för fliken Enheter i Samsung Find

Fliken Objekt: Spåra personliga föremål

Du kan använda Samsung Find för att para ihop dina SmartTags med din telefon så att du kan spåra dina personliga föremål, husdjur och mer. Om du redan har använt SmartThings-appen för att para ihop dina SmartTags (eller andra spårningsprodukter) med din telefon, kan du hitta dessa enheter listade på fliken Objekt i Samsung Find.

Skärm för fliken Objekt i Samsung Find Skärm för fliken Objekt i Samsung Find

Fråga: Är det samma app som SmartThings Find?
Svar: Den har ungefär samma funktioner som SmartThings Find, men Samsung Find är en annan app.

Fråga: Vad är skillnaden? (Det är samma app för att hitta borttappade enheter.)
Svar: Den befintliga SmartThings Find anger platsen och annan information om enheter. Du kan också dela var ett barns enhet finns baserat på familjegruppei Samsung-kontot och den platsbaserade medlemmen i SmartThings.

Samsung Find-appen lägger till konceptet Personer och anger detta i flikar (som Personer, Enheter och Objekt) vilket gör det bekvämt att använda beroende på vilket ändamål du har. Dessutom kan du enkelt dela och kontrollera familjens enheter och platser baserat på familjegruppen i Samsung-kontot.

Fråga: I vilka länder kan Samsung Find-appen användas?
Svar: Samsung Find-appen kan användas i länder över hela världen förutom Kina.

Fråga: Är tjänsten "Hitta min enhet" som jag använde med SmartThings Find inte längre tillgänglig?
Svar: Du kan fortfarande använda tjänsten "Hitta min enhet" i SmartThings Find.

Fråga. Vilken typ av enheter visas på fliken Enheter?
Svar. Enheter (som Galaxy-telefoner, Galaxy-surfplattor, Galaxy Books och fristående klockor) som kan användas genom att logga in direkt på enheten med ditt Samsung-konto, och andra enheter (som Buds, klockor och S Pens) som är anslutna till en mobil enhet med BLE (Bluetooth lågenergi).

Fråga: Platsen som visas på fliken Personer är ju enhetens platsinformation, så vad är det för skillnad mellan den fliken och fliken Enheter?
Svar: Fliken Personer visar platsen för enheten som en användare har ställt in som representativ enhet bland de enheter som är inloggade av Samsung-kontoanvändaren. Så om användaren äger flera enheter visar detta tydligt vilken enhet som representerar den aktuella användarens plats, vilket ser till att säkerhetsbehoven för familjemedlemmar, vänner och andra kontakter kan tillgodoses.

Fråga. Hur skiljer sig fliken Objekt från fliken Enheter?
Svar. Fliken Objekt inkluderar spårningsenheter, som SmartTag, och andra föremål som kräver enhetsregistrering genom SmartThings-appen. Fliken Enheter inkluderar enheter med ett Samsung-konto (telefoner, surfplattor, Galaxy Books, etc.) samt föremål som är anslutna till föräldraenheten med BLE (öronsnäckor, klockor, S Pens, etc.).

Fråga: När jag går in på fliken Objekt, ombeds jag att ladda ner SmartThings-appen. Varför?
Svar: För att du ska kunna använda en spårare, som en SmartTag, måste den registreras i registrerings- och hanteringsfunktionen i SmartThings. SmartTag tillhandahålls via SmartThings, och Samsung Find tillhandahåller plats- och delningsfunktioner för registrerade SmartTags.

Fråga: Sedan igår uppdateras inte platsen på flikarna Personer, Enheter och Objekt.
Svar: Samsung Find-appen uppdaterar inte automatiskt platsen när du går in på fliken Enheter eller Personer.

Följ stegen nedan för att uppdatera platsen när du har öppnat Samsung Find.

1. Välj fliken Enheter > Tryck på Uppdatera (bredvid titeln).
  2. Välj fliken Personer > Tryck på Uppdatera (bredvid titeln).
  3. Välj fliken Objekt > Välj önskat föremål att uppdatera > Tryck på Uppdatera (bredvid titeln).

Fråga: I Samsung Find-inställningarna kan jag bara välja Google Maps under "Navigeringsapp". Mina andra installerade navigeringsappar (Waze och AmiGO) visas inte där.
Svar: Samsung Find stöder för närvarande endast Google Maps som navigeringsapp.

Fråga: Var visas batterinivån för SmartTags?
Svar: Du kan se batterinivån på SmartTag-informationssidan när du väljer menyn Mer för taggen i appen.

Fråga: Var på fliken Personer ser jag den återstående batteriprocenten för telefoner?
Svar: Fliken Personer har en platsdelningsfunktion för familj och vänner (personer) baserat på ditt Samsung-konto. Den återstående batteriprocenten och annan information finns på fliken Enheter.

Fråga: Jag hittar inte min klocka i Samsung Find-appen trots att jag hittar alla mina andra enheter. Alla mina enheter är inloggade med mitt Samsung-konto, alla behörigheter har beviljats och alla inställningar har gjorts. Jag är ansluten via Bluetooth eller på samma Wi-Fi-nätverk. Sökning i närheten fungerar inte heller. Vad kan det bero på?
Svar: Kontrollera om din klocka visas i enhetslistan för Samsung account (Inställningar > Samsung-konto > Enheter). Om den inte finns på listan, ska du kontrollera enhetsregistreringen igen. Om den saknas på andra platser samt i Samsung Find-appen kan ytterligare information behövas.

Fråga: Kan jag dölja min plats eller platsen för min enhet utan att berätta detta för någon? Jag har en enhet som jag inte ens vill visa för min familj.
Svar: Om du har flera enheter registrerade med samma Samsung-konto kan du inte välja att acceptera eller avvisa delning på enhetsbasis att när du delar plats- och enhetsinformation med din familj i Samsung Find. Du kan endast acceptera eller avvisa delning baserat på alla enheter registrerade på ditt Samsung-konto.

Fråga: Fortsätter min plats att visas för andra? Kan någon annan fortsätta övervaka min plats? Blir min plats kontinuerligt övervakad av delade medlemmar?
Svar: Din plats delas endast om den andra parten ber dig att dela din plats och du accepterar begäran att dela din platsinformation med den andra parten. I fallet med familjemedlemmar, om du inte accepterar platsdelningsbegäran direkt, delas inte din platsinformation. När du accepterar platsdelning kan du välja hur länge du vill dela din plats. (1 timme / 1 dag (24 timmar) / Oändligt (fortsätter tills avstängd)). Dessutom får du ett meddelande med en platsförfrågan varje gång den andra parten kontrollerar din plats, och du kan avsluta platsdelningen omedelbart om du vill.

Fråga: Kan barn använda den i vilken ålder som helst utan några begränsningar? Finns det olika användningsscenarier för olika familjekonton?
Svar: Både föräldra- och barnkonton är tillgängliga. Barn behöver få tillstånd från sina föräldrar för att köra appen och de kan eventuellt inte använda alla funktioner (som platsdelning).

Fråga: Kan ett barn dela sin plats eller information på sin enhet med andra?
Svar: För barnkonton kan du endast dela din plats och enhetsinformation med familjemedlemmar som är registrerade som familjegrupper på ditt Samsung-konto.

Fråga: Jag använde SmartThings Find tidigare. Förblir delningen av enheter eller SmartTags som delas i SmartThings Find-appen i Samsung Find-appen?
Svar: Delningen av enheter och SmartTags i SmartThings Find är baserad på SmartThings-medlemmar. Samsung Finds delningstjänster är baserade på Samsung-konton, så information om delning av enheter eller SmartTags i SmartThings bibehålls inte.

Fråga: Kan man hitta en enhet även om dess plats är inaktiverad? Kan vi aktivera den på distans om vi kan bevisa att enheten tillhör oss.
Svar: Samtycke att använda platsinformation måste vara aktiverat på enheten om du vill kunna lokalisera den, och samtycket kan inte ställas in på distans. Om samtycket att använda platsen är inaktiverat kan du inte lokalisera enheten i Samsung Find-appen.

Men om enheten är registrerad med ditt Samsung-konto och alternativet Tillåt att denna telefon hittas är aktiverat i Inställningar > Hitta min mobil, kan platsen upptäckas med hjälp av andra användares Galaxy-enheter.

Fråga: Kan jag använda taggen utan att installera Samsung Find?
Svar: Nej, SmartThings måste användas för att registrera och använda SmartTags direkt eller dela SmartTags med andra familjemedlemmar.

Fråga: Min telefon blev stulen, och jag försöker radera mina data så att den som stal den inte kan komma åt mina foton, dokument eller kontakter. Det verkar som telefonen inte har anslutits till wifi ännu. Finns det något sätt att bli meddelad så fort telefonen ansluts till Wi-Fi så att jag kan radera alla mina data? Vilka är chanserna att någon kommer åt mina data om min telefon hade en 4-siffrig PIN-kod?
Svar: Du kan radera data på din förlorade telefon genom Samsung Find-webbplatsen (https://samsungfind.samsung.com). Om du har aktiverat alternativet "Tillåt att denna telefon hittas" på din förlorade telefon kan du logga in på Samsung Find-webbplatsen med samma Samsung-konto och radera data från den förlorade enheten genom funktionen "Radera data".

Fråga: Kan jag använda alla funktioner som finns tillgängliga i Samsung Find-appen på webben?
Svar: Huvudsyftet med webbtjänsten är att hjälpa dig och din familj att hitta din enhet utan Samsung Find-appen. Flikfunktionen Personer, där du kan dela och se var familj och vänner befinner sig i Samsung Find-appen, är inte tillgänglig online. Dessutom kan vissa funktioner relaterade till varje enhet på flikarna Enheter och Objekt ha begränsningar, bortsett från syftet att lokalisera enheten när den är förlorad, låsa enheten för att förhindra obehörig användning och funktioner för att skydda ägarens rättigheter och intressen.

Fråga: Erbjuder ni webbtjänster?
Svar: Vi erbjuder Samsung Find webbtjänster på app-webbplatsen https://samsungfind.samsung.com

Fråga: Vad är skillnaden mellan Samsung Find-webbplatsen och den gamla SmartThings Find-webbplatsen?
Svar: På SmartThings Find-webbplatsen kunde du endast kontrollera platsen för din och dina barns enheter. Samsung Find-webbplatsen låter dig kontrollera platsen för din enhet samt platsen för samtliga enheter på ditt familjekonto om du har delat platsen för varje enhet på familjekontot. Om du förlorar en enhet på ditt familjekonto som du har delat, kan du ringa den för att försöka hitta den. (Ringfunktionen stöds inte för SmartTag-enheter.)

Var medveten om att vissa av funktionerna som finns på SmartThings Find-webbplatsen inte är tillgängliga på Samsung Find-webbplatsen ännu. Funktionerna kommer att uppdateras successivt. Om du vill använda de här funktionerna under tiden, kan du använda SmartThings Find-webbplatsen.