Så här ändrar du telefonnumret för tvåstegsverifiering för ditt Samsung Account.

Sida för Samsung Account på dator och mobil

Det kan finnas viktig information på ditt Samsung Account. Därför är det viktigt att du skyddar dig med tvåstegsverifiering. När den har ställts in får du en uppmaning eller ett sms på en mobil enhet för att bekräfta att det är du som loggar in. Du kan uppdatera/ändra telefonnumret kopplat till ditt Samsung Account på flera olika sätt.

1 Gå till Inställningar
App-ikon för Inställningar
2 Klicka på Konton och säkerhetskopiering
Konton och säkerhetskopiering valt i Inställningar
3 Klicka på Hantera konton
Hantera konton valt i Konton och säkerhetskopiering
4 Välj Samsung Account
Samsung Account valt i Hantera konton
5 Klicka på Min profil
Min profil vald i Inställningar på Samsung Account
6 Klicka på Säkerhet och sekretess
Säkerhet och sekretess valt i Samsung Accounts profil
7 Klicka på Tvåstegsverifiering och ange ditt lösenord
Tvåstegsverifiering valt i säkerhets- och sekretessinställningar på Samsung Account
8 Under Verifieringsmetoder klickar du på SMS
SMS valt under Verifieringsmetoder på menyn Tvåstegsverifiering
9 Klicka på Lägg till
Lägg till har valts i SMS-menyn för alternativ för tvåstegsverifiering
10 Ange ditt nummer, klicka sedan på Skicka kod
Ange koden i fältet och klicka sedan på Verifiera
11 Ange koden i fältet, klicka sedan på Verifiera
2 Klicka på Logga in och ange dina inloggningsuppgifter
”Logga in” valt på Samsung Accounts startsida
3 Klicka på Säkerhet och ange ditt lösenord
”Säkerhet” valt under Mitt konto på webbsidan Samsung Account
4 Under Lösenord och säkerhet klickar du på Tvåstegsverifiering
”Tvåstegsverifiering” valt under Säkerhet på webbsidan Samsung Account
5 Klicka på SMS
”SMS” valt under Tvåstegsverifiering på webbsidan Samsung Account
6 Klicka på Redigera personuppgifter
"Redigera personuppgifter” valt under SMS på webbsidan Samsung Account
7 Klicka på Lägg till telefonnummer
”Lägg till telefonnummer” valt under Personuppgifter på webbsidan Samsung Account
8 Ange ditt telefonnummer och klicka sedan på Skicka kod
”Skicka kod” valt under Ange ditt telefonnummer på webbsidan Samsung Account
9 När du har fått koden klickar du på Verifiera

Om du har ändrat ditt telefonnummer och du inte kan få verifieringskoden när du loggar in på ditt Samsung Account så kan ditt nummer ändras.

Obs! Verifieringsprocessen kan ske omedelbart eller ta upp till två veckor. När processen är klar får du ett e-postmeddelande eller ett sms om att du nu kan använda det nya telefonnumret för tvåstegsverifiering. Om du inte får ett sådan meddelande ska du kontrollera din skräppost.

1 Öppna inloggningssidan till ditt Samsung Account i en webbläsare och logga in.
2 När du kommer fram till avsnittet om verifieringskod klickar du på Fick inte verifieringskoden.
Klicka på ”Fick inte verifieringskoden”
3 Klicka på Behöver du ändra ditt telefonnummer?
Klicka på ”Behöver du ändra ditt telefonnummer?” på menyn för tvåstegsverifiering
4 Telefonnumret som finns registrerat på ditt Samsung Account visas med några av siffrorna ersatta med asterisker. Ange ditt telefonnummer i fältet, inklusive landskoden. Klicka på Fortsätt när du är klar.
Verifiera genom att ange ditt tidigare telefonnummer och klicka på ”Fortsätt”
5 Ange verifieringskoden som har skickats till din e-postadress och tryck på Verifiera.
Verifiera koden som har skickats till din e-postadress
6 Ange det nya telefonnumret som du vill använda för tvåstegsverifiering. Klicka på Skicka kod, ange koden som du får och klicka sedan på Verifiera.
Ange ditt nya nummer och verifiera sedan koden du får
7 Klicka på Klart. Det tar upp till två veckor att få ett e-postmeddelande eller sms om att du nu kan använda det nya telefonnumret för tvåstegsverifiering.
Ändring av telefonnummer begärd. Klicka på ”Klart” för att avsluta processen
1 Om du vill ta bort ditt föregående telefonnummer klickar du på Inställningar (3 prickar) i det övre högra hörnet
Klicka på ”Inställningar” (3 prickar) i det övre högra hörnet
2 Klicka på Radera
Klicka på pop-up-knappen ”Radera”
3 Välj det föregående numret som du vill ta bort och klicka på Radera
Välj numret som ska tas bort och klicka på ”Radera”
4 Ditt föregående nummer tas nu bort från tvåstegsverifiering och ditt nuvarande nummer behålls
Telefonnummer borttaget från tvåstegsverifiering

Obs! För att ta bort ett nummer på din dator, gå till Profil > Redigera personuppgifter > Klicka på Radera bredvid det telefonnummer som du vill ta bort från ditt konto.