Ervaar de modus Noise Control op je Galaxy Buds Pro

Galaxy Buds Pro stelt je in staat je meer op je muziek te concentreren zonder externe ruis, en de nieuwe spraakdetectiefunctie maakt het gemakkelijker en handiger om de ruisonderdrukking te regelen.

Let op: Voordat je onderstaande aanbevelingen voor je oplossingen uitprobeert, dien je te controleren of de software van je apparaat en de bijbehorende apps zijn bijgewerkt met de nieuwste versie. Controleer hoe je de software van je mobiele apparaat in de volgende volgorde kunt bijwerken.

Stap 1. Ga naar Instellingen > Software-update

Stap 2. Tik Downloaden en installeren

Stap 3. Volg de instructies op het scherm.

Zet de geluidsregelingsmodus aan op de Buds Pro

Er zijn twee geluidsregelingsmodi met de Galaxy Buds pro: Actieve ruisonderdrukking en Omgevingsgeluid modus. De functie voor actieve ruisonderdrukking is bedoeld om de geluiden om je heen te blokkeren en te gebruiken wanneer je afleiding wilt vermijden, zoals bij het luisteren naar muziek.

Omgekeerd is de modus Omgevingsgeluid bedoeld om je omgeving duidelijk te horen, zodat je snel potentieel gevaarlijke situaties kunt opmerken of de stem van een andere persoon tijdens een gesprek kunt horen. Er zijn verschillende manieren om geluidsbeheersing in te schakelen.

Methode 1. Gebruik van aanraken en vasthouden van oordopjes

Om de modus Actieve ruisonderdrukking of Omgevingsgeluid in te schakelen, hoef je alleen maar een van de oordopjes aan te raken en vast te houden. Je hoort een pieptoon om aan te geven dat de modus Geluidsbeheersing is ingeschakeld.

Aanraken en vasthouden functie van Galaxy Buds Pro

Telkens wanneer je de oordopjes aanraakt en vasthoudt, worden de modi Actieve ruisonderdrukking en Omgevingsgeluid in volgorde omgeschakeld. Het is standaard ingesteld om de geluidsregelingsmodus te activeren als 'touch-and-hold'-actie.

Je kunt ook een voorgeprogrammeerde touch-and-hold-functie van elke oordop selecteren om andere functies snel en gemakkelijk te activeren.

Stap 1. Open de Galaxy Wearable-app en tik vervolgens op de instelling Aanraken en vasthouden .

Stap 2. Kies de gewenste commando's voor elke oordop. (Geluidsbediening schakelen, Bixby, Volume omhoog en omlaag, Spotify).

Aanraken en vasthouden functie in de Galaxy Wearables App

Methode 2. Gebruik de Galaxy Wearable App

Als je de modus Geluidsbeheersing vanaf Galaxy Wearable wilt activeren, open je de app en tik je vervolgens op Actieve ruisonderdrukking of Omgevingsgeluid. Je hoort dezelfde piep, ten teken dat de functie is ingeschakeld.

Selecteer Hoog of Laag om het niveau van de actieve ruisonderdrukking aan te passen onder Actieve ruisonderdrukking of sleep de balk voor het aanpassen van het volume van het omgevingsgeluid om het volume aan te passen.

Geluidscontrolefunctie in de Galaxy Wearables App

Methode 3. Galaxy Buds Pro widget gebruiken

Als je de nieuwe Galaxy Buds Pro-widgets aan je startscherm toevoegt, kun je met de snelle bediening ook de modus Geluidsbeheersing in- en uitschakelen. Tik gewoon op het linkerpictogram van de snelle bediening, dan kun je schakelen tussen Actieve ruisonderdrukking, Omgevingsgeluid, of Uit.

Optie voor omgevingsgeluid in de Galaxy Buds Pro-widget

Meer informatie over de Buds Pro-widget vind je op 'Hoe gebruik ik nieuwe widgets voor Galaxy Buds Pro' met Samsung Support.

Let op:

• Als de microfoon (de buitenste microfoon tijdens het dragen van de oordopjes) en de omgeving ervan volledig worden afgedekt, kan er feedback optreden bij het starten van de functie Actieve ruisonderdrukking.
  • Je kunt de modus Geluidsbeheersing alleen activeren als je beide oordopjes in je oren draagt.

Stemdetectie die je stem automatisch detecteert

Wanneer je begint te praten terwijl je naar muziek luistert, detecteert je Galaxy Buds Pro automatisch je stem en vermindert de muziek, zodat je de andere persoon overal duidelijk kunt horen. Bovendien, als je stem gedurende een bepaalde tijd niet wordt gedetecteerd, keert hij automatisch terug naar de vorige instelling. (Je kunt handmatig instellen op 5, 10, 15 seconden.)

• Spraakherkenning op ANC: ANC uit + Muziek uit + Ambient aan (Mic is gericht op de stem van de tegenstander).
  • Stemherkenning op Omgevingsgeluid: Muziek uit.

Let op:

• De stemdetectiefunctie detecteert de stem door de stemdetectiesensoren in beide oordopjes te bedienen. Deze functie is mogelijk niet beschikbaar als slechts één oordopje wordt gebruikt.
  • In situaties waar trillingen kunnen optreden, zoals bij het tandenpoetsen, hoesten of neuriën, kunnen de oordopjes deze verkeerd weergeven als je stem.
  • Als je de modus omgevingsgeluid tijdens gesprekken handmatig wilt uitschakelen, raak je de oordopjes aan en houd je deze ingedrukt. je kunt de spraakdetectie ook uitschakelen in de Galaxy Wearable-app.

Stap 1. Open de Galaxy Wearable-app , tik op Spraakherkenning en tik op de schakelaar om deze te activeren.

Stap 2. Selecteer de hoeveelheid tijd die nodig is om de Ambient geluidsmodus automatisch uit te schakelen.

Stem detectiefunctie in de Galaxy Wearables App

Let op: De schermafbeeldingen en het menu van het apparaat kunnen variëren, afhankelijk van het model en de softwareversie van het apparaat.