Hvordan innstiller jeg min Smart TV til å installere oppdateringer til programvare og apper automatisk?

Bilde av kvinne som ser på Samsung Smart TV

Du bør sikre deg at programvaren og appene på din Smart TV er oppdatert slik at det ikke oppstår problemer og for å sikre at TV-en din fungerer som smurt.  Du kan innstille TV-en din til å oppdatere automatisk, dermed sparer du tid på å sjekke og oppdatere programvare og apper. Les her for å finne ut hvordan.

Bemerk:

• Selv om TV-en din allerede er innstilt til å oppdatere programvare og apper automatisk, anbefales det å sjekke om det er en oppdatering tilgjengelig fra tid til annen da automatiske oppdateringer kan bli avbrutt dersom forbindelsen er ustabil.
  • Før du prøver nedenstående trinn, må du sørge for at TV-en din er koblet til Internett.
1 Åpne menyen Innstillinger på TV-en din

Bemerk: Avhengig av enheten din kan du komme til innstillingene dine ved å trykke på Meny-knappen på TV-ens fjernkontroll eller ved å trykke på Smart Hub/Hjem-knappen og gå til innstillinger derfra.

Innstillinger-meny vist på TV
2 Velg Støtte.
Støtte valgt i menyen innstillinger
3 Velg Programvareoppdatering.

Bemerk: Et popup-vindu med vilkår og betingelser dukker kanskje opp når du velger dette alternativet – du må lese og godta disse før du kan gå videre med oppdateringen.

Programvareoppdatering valgt i støtte-menyen
4 Velg Automatisk oppdatering.

Bemerk: Hvis alternativet Automatisk oppdatering ikke er gråmarkert, må du “kaldstarte” TV-en og starte på nytt. Finn ut mer om hvordan du “kaldstarter” TV-en din.

Du kan “kaldstarte” TV-en din ved å peke fjernkontrollen mot TV-en og holde av/på-knappen inne inntil den slår seg av og på igjen. (Dette tar vanligvis omkring 5 sekunder).

Automatisk oppdatering valgt
5 Når du neste gang slår på TV-en din og den oppdager en ny oppdatering, så vil den laste ned og installere denne før du kan fortsette med å se på TV eller bruke noen av de andre funksjonene. Dette kan ta flere minutter, og en varselmelding vises i øverste høyre hjørne av TV-en.
6 Hvis du har valgt alternativet Automatisk oppdatering og en oppdatering blir tilgjengelig mens du ser på TV, vil oppdateringen lastes ned i bakgrunnen og deretter installeres neste gang du slår på TV-en.
1 Velg Smart Hub/Hjem-knappen på TV-fjernkontrollen.
Smart Hub/Hjem-menyen uthevet på TV-fjernkontroll
2 I Smart Hub Hjem-menyen, velg Apper.
Apper valgt i Smart Hub Hjem-menyen
3 Velg Innstillinger- ikonet (øverste høyre hjørne). Dermed vises dine installerte apper.
Innstillinger-ikonet valgt
4 I øverste høyre hjørne vil alternativet Oppdater automatisk vises. Trykk på det for å aktivere automatiske TV app-oppdateringer.
Alternativet Automatisk oppdatering valgt

Bemerk: For Smart TV-modeller lansert før 2021 kan fremgangsmåten være annerledes.