Vad du ska göra om din Samsung Galaxy-enhet stängs av oväntat

Det kan vara förargligt och frustrerande när din Galaxy-enhet oväntat stängs av, särskilt om du är mitt uppe i något. Följ den här guiden för att identifiera vad som orsakar att enheten stängs av och hur du kan förhindra att det händer igen.

En person som håller en Galaxy-enhet horisontellt med båda händerna. Skärmen är av.

1. Stäng appar som förbrukar mest batteri
Om din Galaxy-enhet har låg batterinivå kan appar som kräver mer energi tvinga den att oväntat stängas av.

• Stäng appar
Startskärm. Startskärm.

Steg 1. Tryck på knappen Senaste.

Nyligen öppnade appar. Nyligen öppnade appar.

Steg 2. Svep uppåt på skärmen för att stänga en app.

• Ställ in gränser för användning i bakgrunden
Startskärm för Inställningar. Startskärm för Inställningar.

Steg 1. Öppna Inställningar > Tryck på Batteri.

Inställningsskärm för batteriet. Inställningsskärm för batteriet.

Steg 2. Tryck på Visa info.

Lista över appar som förbrukar batteri. Lista över appar som förbrukar batteri.

Steg 3. Välj en app från listan för att se information om batterianvändning.

Information om batterianvändning. Information om batterianvändning.

Steg 4. Tryck på knappen för att aktivera Gränser för bakgrundsanvändning.

Obs! Uppdateringar och meddelanden kan bli fördröjda om du aktiverar Gränser för bakgrundsanvändning.

2. Kontrollera ström- eller sidoknapparna

• Ta bort eventuella fodral eller tillbehör som kan täcka enhetens knappar.

• Om du trycker på en viss tangentkombination i mer än 5 sekunder stängs enheten av.

• Kontrollera ström- eller sidoknapparna för att säkerställa att de rör sig smidigt. När du trycker på knapparna bör du höra ett litet men distinkt klickljud.

• Om en knapp sitter fast kan batteriet ta slut snabbt genom att skärmen ofta slås på och av.

3. Ladda enheten med en Samsung-laddare

Du kan undvika ström- och laddningsproblem genom att använda en originalladdare och USB-kabel från Samsung för att ladda din Samsung Galaxy-enhet.

Funktionen Starta om automatiskt hjälper till att hålla din Samsung Galaxy-enhet i gott skick genom att regelbundet starta om telefonen. Funktionen kan aktiveras och avaktiveras vid behov och automatisk omstart sker endast när enheten inte används.

Startskärm för Inställningar. Startskärm för Inställningar.

Steg 1. Öppna Inställningar > Tryck på Enhetsvård.

Inställningsskärm för Enhetsvård. Inställningsskärm för Enhetsvård.

Steg 2. Tryck på Automatisk optimering.

Inställningar för Automatisk optimering. Inställningar för Automatisk optimering.

Steg 3. Tryck på Starta om automatiskt.

Inställningar för Starta om automatiskt. Inställningar för Starta om automatiskt.

Steg 4. Tryck på knapparna för att aktivera eller inaktivera funktionen Starta om automatiskt och ställ in ett schema.

1. Öppna strömmenyn.

• På enheter med en vanlig strömbrytare, tryck och håll in strömknappen tills Säkert läge visas.

• På enheter utan strömknapp, följ instruktionerna nedan:
Samsung Galaxy Snabbpanel. Samsung Galaxy Snabbpanel.

Steg 1. Svep ner på skärmen två gånger för att öppna snabbpanelen > Tryck på Ström-ikonen.

Strömalternativ. Strömalternativ.

Steg 2. Håll in knappen Stäng av.

Skärmen Säkert läge. Skärmen Säkert läge.

Steg 3. Tryck på Säkert läge.

2. Använd telefonen för att avgöra om problemet har lösts. Om telefonen fungerar normalt, är det förmodligen en nyligen installerad app som är orsaken till problemet.

• Om problemet löses medan du är i Säkert läge bör du avinstallera nyligen installerade appar.

• Om problemet kvarstår medan du är i Säkert läge kan du behöva boka in en tid med ett Samsung Service Center.

3. Starta om enheten för att återgå till normalt driftsläge.