Vad du kan göra om pekskärmen på din Galaxy Watch inte fungerar

När pekskärmen på din Galaxy Watch inte verkar fungera eller om klockan går till fel skärm när du pekar på den, kan du gå igenom listan över peknavigeringsalternativ för att kontrollera om klockskärmen fungerar som den ska. Gå igenom nedanstående guide om problemen med pekskärmen fortsätter.

En bild av ett finger som pekar på skärmen på en Samsung Galaxy Ultra.

Det finns flera sätt att peka på skärmen, såsom Tryck, Tryck och håll, Dra, Dubbeltryck, Svep och Dra isär och nyp.

Bild av ett tryck med ett finger Bild av ett tryck med ett finger

Tryck: Tryck på skärmen för att välja en ikon eller meny som öppnar en app eller aktiverar en funktion.

Bild av att trycka på och hålla med ett finger Bild av att trycka på och hålla med ett finger

Tryck och håll: Tryck och håll på skärmen i 0,5 sekunder eller mer för att redigera ett objekt eller öppna ytterligare alternativ.

Bild av att dra med ett finger Bild av att dra med ett finger

Dra: Tryck och dra ditt finger till önskad plats på skärmen för att flytta ikoner eller objekt.

Bild av dubbeltryck med ett finger Bild av dubbeltryck med ett finger

Dubbeltryck: Dubbeltryck för att zooma in och ut på skärmen i Galleriet eller webbläsaren.

Bild av svep med ett finger Bild av svep med ett finger

Svep: Svep över skärmen för att gå till en annan sida eller meny.

Bild av att dra isär och nypa med två fingrar Bild av att dra isär och nypa med två fingrar

Dra isär och nyp: Dra isär med två fingrar eller nyp för att zooma in och ut på skärmen.

När det uppstår problem med peknavigeringen, som att den fryser eller laggar, startar du om Galaxy Watch genom att stänga av och sedan sätta på den igen.

Stänga av och på

Snabbpanel på en Galaxy Watch. Snabbpanel på en Galaxy Watch.

Steg 1. Svep nedåt för att komma åt Snabbinställningar > Tryck på Ström-ikonen.

Strömikon. Strömikon.

Steg 2. Tryck på Ström-ikonen för att stänga av.

En bild av Galaxy Watch på handleden. En bild av Galaxy Watch på handleden.

Steg 3. Håll in Hem-knappen för att slå på klockan.

Obs! Om klockan inte stängs av, tryck och håll ner Hem-knappen och Tillbaka-knappen samtidigt i minst 7 sekunder tills klockan stängs av och på.

Återställ

Lista över appikoner. Lista över appikoner.

Steg 1. Svep och tryck på ikonen Inställningar.

Inställningsskärm på Galaxy Watch. Inställningsskärm på Galaxy Watch.

Steg 2. Svep till och tryck på Allmänt.

Alternativet Återställ på Galaxy Watch  Alternativet Återställ på Galaxy Watch

Steg 3. Tryck på Återställ.

Varning:

• Innan du återställer klockan till standardinställningarna, ska du se till att säkerhetskopiera dina data med Galaxy Wearable-appen.
  • Efter en återställning kommer alla inställningar och anpassningar att återgå till de ursprungliga fabriksinställningarna.

* Klockan måste vara ansluten till din Galaxy-mobil innan du utför en återställning, för att automatisk säkerhetskopiering ska fungera.

Obs! Kontakta Samsung Service Center om du fortfarande har problem med klockan.