Hur du kan förbättra ljudet i ett röstsamtal med en Galaxy S23 med

Om ljudet inte är tydligt, märkbart tyst, tyst eller ett oljud hörs när du ringer ett samtal kan det bero på ett hinder för enhetens mottagare, mikrofoner eller luftventiler. Detta kan ibland inträffa med fodral, skyddsfilmer eller genom att hålla enheten felaktigt.

Galaxy S23/S23+/S23 Ultra-modellerna har tre mikrofonhål för tydliga samtal och inspelningsprestanda. Om ett fodral, skydd, skyddsfilm etc. sätts på eller installeras kan det täcka en av mikrofonerna. Eller om du blockerar eller täcker mikrofonen med handen under ett samtal, kan ljudkvaliteten på mikrofonen, ljudöverföringen eller inspelningsprestandan påverkas.

Steg 1. Kontrollera var enhetens mikrofoner och luftventiler finns.

Galaxy S23/S23+ mikrofon och ventilationsöppningar:

Vy över S23/S23+-enheters placering av mikrofoner och luftventiler.

① Mikrofon

② Mikrofon

③ Mikrofon

④ Luftventil

⑤ Mikrofon

⑥ Mikrofon

⑦ Luftventil

⑧ Mikrofon

Galaxy S23 Ultra:s mikrofon och ventilationsöppningar:

Vy över S23 Ultra-enhetens placering av mikrofoner och luftventiler.

① Mikrofon

② Mikrofon

③ Mikrofon

④ Luftventil

⑤ Mikrofon

⑥ Mikrofon

⑦ Luftventil

⑧ Mikrofon

Steg 2. Kontrollera om ett skal, skyddsfilm eller skyddsglas blockerar mikrofonen och ta bort det för att få tydlig mikrofonprestanda innan användning.

Vy över S23 kameralinser och platser för skyddsfilm.

Steg 3. Kontrollera om en skyddsfilm täcker kameran eller nedre delen av telefonen.

Vy över den nedre mikrofonens placering och exempel på när handen blockerar den.

Steg 4. Kontrollera platsen för den nedre mikrofonen och var noga med att inte täcka över den med handen under ett samtal.

Galaxy S23/S23+/S23 Ultra-modellerna har ett spår för luftventilen i botten av enheten som justerar trycket inuti och utanför produkten för vattentätning.

Om ett fodral, skyddsfilm etc. installeras eller fästs i luftventilens spår, kan ett oljud höras från de övre och undre högtalarna eller från mottagaren när enheten trycks ned eller det interna trycket ändras.

Om temperaturen är hög eller låg (sommar/vinter) ökar skillnaden mellan det inre och yttre trycket och om luftpassagen blockeras kan oljudet märkas mer.

Vänligen notera: var noga med att inte blockera det nedre spåret för luftventilen med handen under ett samtal.

Om du använder oäkta skärmskydd eller ett skärmskydd som inte passar ordentligt, kan högtalaren på Galaxy-smarttelefonen bli blockerad.

Vy över den övre högtalaren på S23-enheten.

① Övre högtalaren

När du fäster den oäkta skyddsfilmen, kontrollera om högtalaren (mottagaren) på Galaxy S23 är blockerad.

• Användning av oäkta eller icke-certifierade överdrag och tillbehör kan orsaka defekter såsom produktskador, vilket kan leda till reparationskostnader.
  • Samsung Electronics driver SMAPP (Samsung Mobile Accessory Partnership Program) för att stödja användningen av tillbehör från olika partners utöver våra äkta tillbehör för mobila produkter.
  • SMAPP (Samsung Mobile Accessory Partnership Program): Samsung Electronics design- och kvalitetscertifieringsprogram för partnerföretags mobiltillbehör.
  • Partnerprodukter som har certifierats genom Samsung Electronics kvalitetsverifieringssystem får den utsedda Samsung-logotypen, som är tryckt på produktens exteriör eller förpackningskartong.
  • För säker användning av produkten rekommenderas att du använder äkta eller Samsung-certifierade tillbehör.
  • Om problemet inte är löst även efter att du har vidtagit ovanstående åtgärder är det nödvändigt att inspektera produkten inklusive mikrofonen, mottagaren och högtalaren (mottagaren) på Galaxy-smarttelefonen.
  • Om symtomen kvarstår, besök närmaste servicecenter för inspektion.

Expertsupport – certifierad av Samsung

Expertsupport – certifierad av Samsung