Lås upp din Samsung Galaxy med en tidigare skärmlåsmetod

Galaxy-enheter har en funktion som gör det möjligt att låsa upp skärmen med hjälp av en tidigare skärmlåsmetod när du har glömt eller förlorat den metod du använder för närvarande (pinkod, lösenord eller mönster) för att låsa upp enheten.

Ett mönsterlås på en Galaxy-enhet.

Obs!

• Upplåsningsfunktionen med hjälp av en tidigare skärmlåsmetod (pinkod, lösenord eller mönster) stöds på Galaxy-modeller utrustade med One UI 6.1 eller senare.
  • Denna funktion kan användas en gång per skärmlåstyp efter att du har ändrat din pinkod, ditt lösenord eller mönster.
  • När du har ändrat pinkoden till ditt skärmlås, ditt lösenord eller mönster sparas den tidigare skärmlåsdatan i 72 timmar och raderas sedan.

Alternativet "Har du glömt pinkoden/lösenordet/mönstret" på låsskärmen aktiveras efter 5 eller fler misslyckade försök att låsa upp enheten. Om du skriver in den tidigare låsmetoden felaktigt 3 gånger, när du aktiverar funktionen "Har du glömt pinkoden/lösenordet/mönstret", tillåts inga ytterligare försök.

Skärm som innehåller länk för återställning av skärmlås. Skärm som innehåller länk för återställning av skärmlås.

Steg 1. Tryck på Har du glömt pinkoden? när länken visas.

* Länken hänvisar till din skärmlåstyp.

Knappsats för låsskärm. Knappsats för låsskärm.

Steg 2. Ange en tidigare pinkod > Tryck på OK.

Skärm som innehåller skärmlåstyper. Skärm som innehåller skärmlåstyper.

Steg 3. Välj en skärmlåstyp för att ändra ditt nuvarande skärmlås.

Skärm för att skapa ny pinkod, nytt lösenord eller mönster. Skärm för att skapa ny pinkod, nytt lösenord eller mönster.

Steg 4. Ange din nya pinkod, lösenord eller mönster > Tryck på Fortsätt.

Skärm för att verifiera ny pinkod, nytt lösenord eller mönster. Skärm för att verifiera ny pinkod, nytt lösenord eller mönster.

Steg 5. Ange din nya pinkod, ditt nya lösenord eller mönster > Tryck på OK.

Om du inte vill spara den tidigare låsmetoden (pinkod/lösenord/mönster), ska du läsa instruktionerna för att ta bort den.

Skärmen Inställningar Skärmen Inställningar

Steg 1. Öppna Inställningar > Tryck på Låsskärmen och AOD.

Låsskärmen och AOD skärm. Låsskärmen och AOD skärm.

Steg 2. Tryck på Inställningar för Säkert lås > Ange din pinkod, lösenord eller mönster.

* Knappen Inställningar för Säkert lås visas endast om du har ställt in ett mönster, lösenord eller en pinkod för låsskärmen.

Skärmen Inställningar för Säkert lås. Skärmen Inställningar för Säkert lås.

Steg 3. Tryck på Radera den tidigare pinkoden.

* Radera-alternativet för det gamla mönstret, lösenordet eller pinkoden visas olika beroende på vilken skärmlåsmetod som för närvarande är inställd.

Popup-fönster med alternativ för att ta bort den tidigare pinkoden för skärmlåset. Popup-fönster med alternativ för att ta bort den tidigare pinkoden för skärmlåset.

Steg 4. Tryck på Ta bort.