Samsung Galaxy-enhetens GPS-signal har tappats

Det finns flera anledningar till varför GPS-signalen på en enhet inte fungerar korrekt, som kommunikationsfel med satellit, att platsen är inaktiverad eller att den bästa platsmetoden inte används.

En person i skogen försöker få en GPS-signal på sin Galaxy-enhet.

GPS fungerar bäst där signaler kan tas emot tydligt, som i öppna utomhusmiljöer.

Följande kan resultera i en tappad GPS-signal:

• Höga byggnader blockerar en direkt vy mot himlen eller det går inte att se himlen tydligt.

• En storm hindrar utsikten mot satelliter.

• Det är för många moln, även om detta är mycket osannolikt.

• GPS-inställningarna är inte aktiverade.

• Enhetens skärm är avstängd.

• Enheten hålls på ett sätt som blockerar antennerna. Detta gäller särskilt för Galaxy Z Flip om den är ihopvikt.

• Telefonen är inställd på strömsparläge. För bästa GPS-signal bör enhetsläget vara inställt på Hög prestanda eller Optimerad.

• Appen som använder GPS är listad som en vilande app. Du måste ta bort den från listan.

• Metallisk finish på fordon kan blockera GPS-signaler.

• Kabeln som används för att ansluta en mobiltelefon till fordonets interna display kan ha låg dataöverföringshastighet, och brus från fordonets interna display (LCD) kan störa GPS-signalen.

Obs! Även om GPS:en på din enhet fungerar inomhus i en byggnad eller ett hus, bör GPS inte användas inomhus.

Skärmen Plats Skärmen Plats

Öppna Inställningar > välj Plats > Tryck på knappen längst upp på skärmen för att aktivera platstjänster.

Skärmen Inställningar Skärmen Inställningar

Steg 1. Öppna Inställningar > Välj Plats.

Skärmen Platstjänster Skärmen Platstjänster

Steg 2. Välj Platstjänster > Tryck på knapparna bredvid Wi-Fi-sökning och Bluetooth-sökning om de inte redan är aktiverade.

Skärmen Inställningar Skärmen Inställningar

Steg 1. Öppna Inställningar > Välj Plats.

Skärmen Plats Skärmen Plats

Steg 2. Tryck på App-behörigheter.

Skärmen Behörighet till plats för Samsung Find Skärmen Behörighet till plats för Samsung Find

Steg 3. Verifiera din föredragna GPS-apps behörighetsinställning.

* Om din GPS-app visas under TILLÅT ALLTID, är funktionen aktiverad.
* Om din GPS-app kräver tillstånd: Tryck på den föredragna GPS-appen > Välj Tillåt alltid eller Tillåt bara när appen används.

Obs! Appar som alltid har plats aktiverad listas under TILLÅT ALLTID. Appar som bara använder enhetens plats när du öppnar dem listas under TILLÅT BARA NÄR APPEN ANVÄNDS. Appar som har tillstånd att använda din plats listas under NEKAD.

Placering av din Galaxy-enhet
En mobilhållare är den bästa platsen för din Galaxy-enhet när du använder GPS:en. Om du placerar din Galaxy-enhet i en mugghållare eller nära elektroniska enheter som sänder ut någon typ av signal kan detta störa GPS-signalen.

Position av mobilhållaren
Placera mobilhållaren på en öppen plats, på avstånd från andra elektroniska föremål, med direkt utsikt mot vindrutan eller fönster.
* Fordonsdisplayer, elektronik som sänder ut någon signal (som vägtullsmärken och bilkameror) och trådlösa laddningsmiljöer kan störa enhetens GPS-signal.

En Galaxy-enhet monterad på en instrumentbräda och som visar en navigationskarta.

Obs!Bilderna är simulerade för illustrativa syften och det faktiska användargränssnittet kan variera beroende på OS-version, enhetsmodell, region, etc.