Reducerad batteritid på din Samsung smartwatch

Det kan finnas flera skäl till att din Galaxy Watch laddar ur eller att batteritiden minskar. Här kan du läsa mer om hur du ökar batteritiden på din klocka.

smartwatch

Viktigt: Undersök klockan och laddaren noga och titta efter fysiska skador och vattenskador. Använd endast Samsung-godkända laddare och tillbehör eftersom de är speciellt utformade för att passa din enhet. Det kan hända att Klockan inte laddas på rätt sätt med en laddare från tredje part.

Uppdatera alla appar och programvaran

Det händer att appar har buggar som slukar batteri, för optimal prestanda bör du se till att alla appar alltid är uppdaterade till den senaste versionen.

Stäng av hälsofunktioner som inte används

Svep uppåt på klockskärmen, och tryck sedan på Samsung Health på appskärmen. Svep fram menyn och tryck på en funktion för att stänga av den. När du har stängt av en funktion, tryck på Bakåt knappen på klockan två gånger för komma tillbaka till urtavlan. (Om du trycker två gånger på bakåtknappen återgår du inte till huvudmenyn i Samsung Health-appen)

Radera data och stäng appar som körs i bakgrunden

Öppna Galaxy Wearable-appen på telefonen. Beroende på den anslutna klockan är det möjligt att du även måste öppna fliken Klockinställningar. Tryck på Om klockan. Tryck på Lagring, och sedan Bilder eller Ljud, och tryck sedan på knappen Radera.

Stäng av nätverksanslutningen

Tänk på att du kanske inte kan använda vissa appar och funktioner som kräver en Bluetooth-, Wi-Fi- eller mobil nätverksanslutning.

Svep uppåt på urtavlan, och tryck sedan på Inställningar på appskärmen. Tryck på Anslutningar, och stäng sedan av Bluetooth och Wi-Fi. För LTE- eller 3G-klockor ska du även stänga av Mobila nätverk. Klockan kopplas nu bort från telefonen när Bluetooth är avstängt.

Om fjärranslutning är aktiverad i appen Galaxy Wearable och du stänger av Wi-Fi kommer klockan och telefonen inte att fjärransluta via Wi-Fi när Bluetooth är avstängt.

Om du stänger av mobila nätverk på en LTE- eller 3G-klockan, kopplas klockan bort från din operatörs nätverkstjänst. (Ditt abonnemang kommer inte att påverkas.)

Inaktivera funktionen Watch always on

Svep uppåt på urtavlan, och tryck sedan på Inställningar på appskärmen. Beroende på vilken klocka du har, måste du kanske även trycka på Skärm. Tryck på Always On Display, och sedan på knappen bredvid för att stänga av funktionen.

Anpassa dina inställningar för aviseringar

Öppna Galaxy Wearable-appen på telefonen. Beroende på den anslutna klockan, är det möjligt att du även måste öppna fliken Klockinställningar. Tryck nu på Aviseringar, och sedan på Avancerade aviseringsinställningar och använd knapparna för att stänga av funktionerna Visa med information och Slå på skärm.

• Visa med information - när funktionen är avstängd kommer info om nya aviseringar inte att visas automatiskt.
  • Slå på skärm - när funktionen är avstängd kommer skärmen inte att tändas när du får nya aviseringar.

Högst upp i aviseringsmenyn trycker du på Appaviseringar. Tryck sedan på reglaget bredvid de appar som du inte vill ha aviseringar från.

Aktivera energisparläge

När energisparläget är aktiverat visas klockans hemskärm i gråskala och alla funktioner stängs av, förutom samtal, meddelanden, och aviseringar som använder Bluetooth. Wi-Fi och mobildata stängs också av, och prestandan kommer att begränsas.

Svep uppåt på urtavlan, och tryck sedan på Inställningar på appskärmen. Tryck på Batteri och sedan på Energisparläge. För att stänga av engergisparläget kan du även använda snabbpanelen. Dra ner snabbpanelen på klockans hemskärm och tryck sedan på batteriikonen.

Utsätt inte klockan för extrema temperaturer

Om din klocka utsätts för mycket kalla eller varma temperaturer kan klockans batteritid förkortas, och klockan kan ta skada.