Så här använder du Fotohjälp för att redigera foton på Samsung Galaxy-enheter

Fotohjälp erbjuder olika AI-funktioner som kan hjälpa dig att redigera foton i Galleri-appen. Läs mer om fotoredigeringsfunktionerna som Fotohjälp tillhandahåller.

Ett handritat hus omvandlat till ett verkligt hus.

Obs!:

• Se till att du är inloggad på ditt Samsung-konto om du vill använda den här funktionen.
  • Bilder som genereras av AI kommer att visa en AI-vattenstämpel i det nedre vänstra hörnet.
  • Dina teckningar skickas till en server när de genereras som bilder. De överförda uppgifterna behandlas enbart för att kunna tillhandahålla funktionen och lagras inte av Samsung.
  • Denna guide är baserad på One UI 6.1.1, och stöd för olika funktioner kan variera beroende på din modell och programvaruversion.
  • Funktionerna Skiss till bild och Porträttstudio är endast tillgängliga på Galaxy Z Flip6 och Z Fold6.

Funktionen kan aktiveras direkt på en bild i Galleri-appen när du använder funktionen för första gången, eller så kan du också slå på/av funktionen i Inställningar.

Startskärmen för Inställningar Startskärmen för Inställningar

Steg 1. Öppna Inställningar > Tryck på Galaxy AI.

Galaxy AI funktionsalternativ Galaxy AI funktionsalternativ

Steg 2. Välj Fotohjälp.

Växla för att aktivera Fotohjälp-funktionen Växla för att aktivera Fotohjälp-funktionen

Steg 3. Tryck på knappen till .

Skiss till bild
Fotohjälpens "Skiss till bild"-funktion förvandlar en enkel skiss ritad ovanpå en bild till ett fotorealistiskt objekt som matchar fotots stämning. Du måste aktivera funktionen Teckningshjälp (Inställningar > Galaxy AI) för att använda "Skiss till bild".

Bild av en stol Bild av en stol

Steg 1. Öppna Galleri > Välj önskat foto > Tryck på Fotohjälp-ikonen.

Bild av en stol i fotoredigeringspanelen Bild av en stol i fotoredigeringspanelen

Steg 2. Tryck på ikonen Skiss till bild.

En skiss av en valp på en stol En skiss av en valp på en stol

Steg 3. Rita en bild på fotot > Tryck på Generera.

* Du kan behöva rita mindre objekt eller rita objekt närmare varandra för att generera.

Valpskissen blev till en bild på en riktig valp Valpskissen blev till en bild på en riktig valp

Steg 4. Svep åt vänster för att se de genererade bildalternativen > Tryck på Spara kopia.

Generativ redigering
Du kan också ta bort, flytta eller ändra storlek på det skapade objektet genom att trycka länge på det med hjälp av funktionen "Generativ redigering". AI-funktionen justerar automatiskt objektet och bakgrunden för att matcha det ursprungliga fotot.

Bild av en valp på en stol Bild av en valp på en stol

Steg 1. Tryck på ikonen Fotohjälp.

Bild av en valp i fotoredigeringspanelen Bild av en valp i fotoredigeringspanelen

Steg 2. Tryck länge på objektet för att flytta, ändra storlek eller ta bort > Justera lutningsspaken för att rikta in bilder > Tryck på Generera.

Bild av en valp i fotoredigeringspanelen Bild av en valp i fotoredigeringspanelen

Steg 3. Tryck på Spara kopia.

Porträttstudio
Porträttstudio använder AI för att konvertera porträttbilder till tecknade karaktärer.

Porträttbild av en leende kvinna Porträttbild av en leende kvinna

Steg 1. Öppna Galleri > Välj önskat foto > Tryck på Fotohjälp-ikonen.

Porträttbild av en leende kvinna i fotoredigeringspanelen Porträttbild av en leende kvinna i fotoredigeringspanelen

Steg 2. Tryck på Porträttstudio.

* Knappen Porträttstudio visas inte om personen är för liten för att kunna kännas igen på fotot.

Skärm för val av bildstil för porträttet Skärm för val av bildstil för porträttet

Steg 3. Välj vilken porträttstil du vill använda: Serie, 3D-serie, Vattenfärg, Skiss > Tryck på Generera.

Ett porträtt omvandlat till en bild i serietidningsstil. Ett porträtt omvandlat till en bild i serietidningsstil.

Steg 4. Svep åt vänster för att visa de genererade bildalternativen > Tryck på Spara kopia eller nedladdningsikonen.

Obs! På grund av AI:s natur kan resultaten variera.

Senast uppdaterad: juli 2024