Så här använder du Enhandsläge och One Hand Operation +

Använd Enhandsläge och One Hand Operation + på en Galaxy-enhet

Du kan enkelt styra din enhet med en hand med Enhandsläge och One Hand Operation +. Du kan komma åt Enhandsläge via Avancerade funktioner på din smarttelefon som gör att du kan minska skärmens visningsstorlek. Med appen One Hand Operation + kan du bland annat komma åt dina favoritappar, slå på ficklampan och ta en skärmbild genom att svepa med tummen eller fingret.

Obs! One Hand Operation + är tillgänglig på smarttelefoner och surfplattor men Enhandsläge är endast tillgänglig på smarttelefoner.

Din Galaxy-telefon kommer också med ett inbyggt enhandsläge för enkel användning av enheten.

1 Öppna Inställningar.
Inställningsikon
2 Tryck på Avancerade funktioner.
Avancerade funktioner i Inställningar
3 Tryck på Enhandsläge.
Tryck på Enhandsläge i Avancerade funktioner
4 Slå på läget och välj din föredragna åtgärd för att starta Enhandsläge.
Slå på Enhandsläge
5 Du kan aktivera Enhandsläge genom att svepa nedåt mitt på den nedre kanten av skärmen (när hemknappen finns) eller genom att dubbeltrycka på hemknappen.

Tryck på den vita pilen vid sidan om du vill flytta det förminskade fönstret till andra sidan av skärmen. Tryck på en vita horisontella redan ovanför fönstret för att flytta det uppåt och nedåt. Justera fönstrets storlek genom att hålla ned och dra fönstrets övre hörn till önskad storlek. Avsluta Enhandsläge genom att trycka på det tomma utrymmet bredvid fönstret.

Tryck på den vita pilen för att flytta det förminskade fönstret till andra sidan
2 Svep nedåt med två fingrar för att komma åt snabbinställningspanelen och tryck sedan på pennikonen.
Tryck på pennikonen på snabbinställningspanelen
3 Tryck på Redigera under Hela.
Tryck på knappen Redigera under Hela
4 Håll ned knappen One Hand Operation + och dra den till snabbinställningspanelen. Tryck sedan på Klart.
Håll ned knappen <b>One Hand Operation + Håll ned knappen <b>One Hand Operation +

Steg 1: Håll ned knappen One Hand Operation +.

Dra den till snabbinställningspanelen. Tryck sedan på Klart Dra den till snabbinställningspanelen. Tryck sedan på Klart

Steg 2: Dra den till snabbinställningspanelen. Tryck sedan på Klart.

5 Gå vid behov tillbaka till snabbinställningspanelen och tryck på knappen One Hand Operation + för att aktivera funktionen.
Tryck på knappen One Hand Operation + i snabbinställningspanelen
6 När den är aktiverad kan du göra ett kort svep över skärmen, diagonalt upp och ned för att aktivera vissa inställningar.
Kort svep över smarttelefonens hemskärm med One Hand Operation +
1 Långtryck på One Hand Operation + i snabbinställningspanelen.
Långtryck på One Hand Operation + i snabbinställningspanelen
2 Här kan du justera och anpassa handtagen beroende på storleken på din hand, din tummes tjocklek eller fodralet forms för bästa möjliga identifiering av gester
Justera handtagen i One Hand Operation +
3 Välj ett handtag för att anpassa svepinställningarna.
Välj handtaget som du vill anpassa
4 Tryck på en svepfunktion och välj sedan din fördragna åtgärd. När du har anpassat handtagen efter dina behov kan du enkelt komma åt inställningar, åtgärder och till och med starta appar.
Inställningar för diagonalt upp på vänster handtag Inställningar för diagonalt upp på vänster handtag

Steg 1: Tryck på Diagonalt upp.

Inställningar för åtgärden starta app vid svep Inställningar för åtgärden starta app vid svep

Steg 2: Välj Starta app.

Välj Galleri för att uppdatera svepgesten Välj Galleri för att uppdatera svepgesten

Steg 3: Tryck på Galleri. Appen Galleri öppnas nu när du sveper diagonalt upp på det vänstra handtaget.

1 Långtryck på One Hand Operation + i snabbinställningspanelen.
Tryck på knappen One Hand Operation + i snabbinställningspanelen
2 Tryck på Avancerade inställningar.
Tryck på Avancerade inställningar i appen One Hand Operation +
3 Tryck på Animering.
Tryck på Animering under Avancerade inställningar
4 Ställ in Animeringsstil som Krökt linje och välj sedan ett alternativ under Ställ in färg för att anpassa.
Ändra animeringsstilen till en krökt linje
5 Välj en färg och tryck sedan på Klar.
Välj en färg på den krökta linjen
6 Upprepa stegen för Pilfärg och Konturfärg. Du har nu ändrat handtagets utseende.
Ett exempel på ett nytt rött handtag