Hur man använder hörapparater med Samsung Galaxy-enheter

Galaxy-enheter kan anslutas till hörapparater via Bluetooth. Upptäck hur du använder funktionerna för hörapparater och ljudströmning för att ansluta hörapparater till Galaxy-enheter och optimera ljudkvaliteten.

En person som bär en hörapparat och använder en Galaxy S24.

Ljudströmning för hörapparater (ASHA)

Denna funktion stöder ljudströmning genom att ansluta din Galaxy-enhet och hörapparat via Bluetooth, vilket gör att ljudet blir tydligare på telefonen.

* Både Galaxy-enheten och hörapparaten måste stödja ljudströmning för hörapparater för att du ska kunna använda funktionen.

* Kontakta tillverkaren av hörapparaten för frågor om ASHA-stöd för hörapparater.

Så här parar du ihop din hörapparat med en Galaxy-enhet

Se till att hörapparaten är i parningsläge. Om du är osäker på hur du placerar hörapparaten i parningsläge, finns mer information i tillverkarens instruktioner eller i användarhandboken.

Skärmen Inställningar Skärmen Inställningar

Steg 1. På Galaxy-enheten: Öppna Inställningar > Välj Tillgänglighet.

Funktioner för hörselförbättring Funktioner för hörselförbättring

Steg 2. Välj Hörförbättringar > Välj Stöd för hörapparater.

Popup-fönster med instruktioner för sammankoppling av hörapparat Popup-fönster med instruktioner för sammankoppling av hörapparat

Steg 3. Tryck på Bluetooth-hörapparater > Tryck på Fortsätt i popup-fönstret.

Popup-fönster med förfrågan om sammankoppling med Bluetooth Popup-fönster med förfrågan om sammankoppling med Bluetooth

Steg 4. Välj din hörapparat från listan över tillgängliga enheter > Tryck på Sammankoppla i popup-fönstret.

* Du kan också ansluta din hörapparat via Inställningar > Anslutningar > Bluetooth.

Stödda enheter

Galaxy S

Galaxy Z Flip / Z Fold

Galaxy A

Galaxy Tab

S22 / S22+ / S22 Ultra

Z Flip / Z Fold 4

A13 / A23 / A23 5G / A33 5G / A53 5G / A73 5G

Tab S6 Lite Refresh / Tab S6 Lite Refresh 2 / Tab Active4 Pro / Tab Active5

S23 / S23+ / S23 Ultra / S23 FE

Z Flip / Z Fold 5

A14 / A14 5G / A54 5G

Tab S8 / Tab S8+ / Tab S8 Ultra

S24 / S24+ / S24 Ultra

-

A25 5G / A35 5G / A55 5G

Tab S9 / Tab S9+ / Tab S9 ultra / Tab S9 FE / Tab S9 FE+

* ASHA-stöd kan variera beroende på landet där enheten släpps.

* För Galaxy-enhetmodeller som släpptes före 2022, kontakta Samsungs kundtjänst angående ASHA-stöd.

* Om funktionen inte syns på ASHA-stödda modeller, uppdatera programvaran till den senaste versionen och pröva igen.

Kompatibilitet med hörapparater (HAC)

Funktionen "Hörapparater" gör det möjligt att föra över ljud- och elektromagnetiska signaler direkt från Galaxy-enhetens övre mottagare (den del som vidrör ditt öra), så att du ska kunna höra med en hörapparat.

Så här konfigurerar du "Hörapparater"

Skärmen Inställningar Skärmen Inställningar

Steg 1. Öppna Inställningar > Välj Tillgänglighet.

Funktioner för hörselförbättring Funktioner för hörselförbättring

Steg 2. Välj Hörförbättringar > Tryck på Stöd för hörapparater.

Stödfunktioner för hörapparater Stödfunktioner för hörapparater

Steg 3. Tryck på knappen för att aktivera "Hörapparater".

* Du kan också ställa in "Hörapparater" i Samtal > Inställningar > Andra samtalinställningar.

Stödda enheter

Galaxy S

Galaxy Z Fold

Galaxy Z Flip

S10e / S10 / S10+ / S10 5G / S10 Lite

Z Fold

Z Flip

S20 / S20+ / S20 Ultra / S20 FE

Z Fold2

Z Flip 5G

S21 / S21+ / S21 Ultra / S21 FE

Z Fold3

Z Flip3

S22 / S22+ / S22 Ultra

Z Fold4

Z Flip4

S23 / S23+ / S23 Ultra / S23 FE

Z Fold5

Z Flip5

S24 / S24+ / S24 Ultra

-

-

* Tillgängligheten av HAC-stöd kan variera beroende på landet.

Obs! All information om HAC som är certifierad av FCC gäller endast för stödda enheter som släppts i USA.