Så här åtgärdar du felet "Inget SIM-kort upptäckt" på Samsung Galaxy-enheter

Om din telefon visar felmeddelandet "Inget SIM-kort insatt" eller "Inget SIM-kort upptäckt" trots att ett SIM-kort är på plats, följer du felsökningsstegen nedan för att lösa problemet.

En Galaxy-enhet som visar en varning om att inget SIM-kort har upptäckts.

Kontroll 1. Starta om telefonen

Omstart av telefonen kan lösa SIM-kortsproblem. Det finns två sätt att göra detta på:

Skärm med strömalternativ med gesten tryckning på volym ned- och strömknappen Skärm med strömalternativ med gesten tryckning på volym ned- och strömknappen

Metod 1: Håll ner knappen Volym ned- och Strömknappen samtidigt i minst 7 sekunder > Tryck på Omstart > Tryck på Omstart igen för att bekräfta ditt val.

Skärm med strömalternativ i snabbpanelen Skärm med strömalternativ i snabbpanelen

Metod 2: Svep ner från skärmens överkant med två fingrar för att öppna Snabbpanelen > Tryck på ikonen Stäng av > Tryck på Omstart > Tryck på Omstart igen för att bekräfta ditt val.

Kontroll 2. Inspektera SIM-kortet

Inspektera SIM-kortet genom att hålla ner knappen Volym ned och Strömknappen > Tryck på Stäng av för att stänga av telefonen > Ta bort SIM-kortet från SIM-kortshållaren. Kontrollera om det finns några synliga tecken på skador, som repor eller fläckar. Rengör SIM-kortet och hållaren med en ren, torr trasa. Sätt tillbaka SIM-kortet och se till att kortet är korrekt inriktat med hållaren. När SIM-kortet sitter ordentligt i hållaren sätter du på telefonen för att se om felet har åtgärdats.

Obs! När du hanterar SIM-kortsfacket ska du vara noga med att inte bryta eller deformera facket.

Kontroll 3. Återställ inställningarna för mobilnätet

Du kan behöva återställa inställningarna för mobilnätet på telefonen när du har ändrat telefoninställningarna eller manuellt ändrat menyalternativen.

Startskärm för Inställningar. Startskärm för Inställningar.

Steg 1. Öppna Inställningar > Tryck på Allmän hantering.

Inställningsskärmen Allmän hantering. Inställningsskärmen Allmän hantering.

Steg 2. Tryck på Återställ.

Skärm med återställningsalternativ. Skärm med återställningsalternativ.

Steg 3. Tryck på Återställ mobilnätsinställningar.

Skärmen Återställ mobilnätsinställningar. Skärmen Återställ mobilnätsinställningar.

Steg 4. Läs informationen på skärmen > Tryck på Återställ inställningar.

Skärmen Återställ mobilnätsinställningar. Skärmen Återställ mobilnätsinställningar.

Steg 5. Läs försiktighetsinformationen > Tryck på Återställ för att bekräfta.

Obs!

• Om du väljer att återställa mobilnätsinställningarna återställs alla mobilnätsinställningar.
  • Denna åtgärd kan inte ångras.
  • Beroende på ditt mobilnäts inställningskrav kanske du inte kan ansluta till mobilnätet efter en återställning.

Ett annat test du kan göra

Infoga SIM-kortet i en annan telefon för att se om det kan upptäckas. Om SIM-kortet inte upptäckts av den andra enheten är SIM-kortet förmodligen skadat. Vi rekommenderar att du kontaktar din tjänsteleverantör och ber om hjälp och byter ut SIM-kortet mot ett nytt.