Härliga upplevelser från One UI 3 med Android 11 på Galaxy S21-serien

One UI 3 är utformat för att hjälpa dig fokusera på det viktigaste. Vår nya visuella design har förbättrat de platser du besöker mest genom färre distraktioner, att viktig information framhävs och din upplevelse blir mer konsekvent. Prestandaförbättringarna gör att appar blir snabbare medan mindre batteri dras. Och One UI 3 ger dig kontrollen med nya sekretesskontroller, engångsbehörighet och förbättrat Digitalt välbefinnande.

Uppdaterad visuell design

Vi har ändrat utseendet och känslan för One UI 3, i synnerhet de platser du besöker oftast, som startskärmen och snabbpanelen. Rörelser blir jämnare och mer naturliga med förbättrade animationer och haptisk feedback för vanliga interaktioner. Och gränssnittet reagerar på olika skärmstorlekar för att ge dig bästa möjliga upplevelsen oavsett om du använder en telefon, vikbar enhet eller surfplatta.

Ny design i One UI 3 visad på fyra olika Galaxy S21-skärmar

Förbättrad prestanda

Vi har optimerat One UI 3 med bättre tilldelning av dynamiskt minne, så att appar blir snabbare och får bättre prestanda. Vi har även begränsat bakgrundsaktiviteter för bättre prestanda och strömförbrukning.

Bättre anpassning

Även om apparna är mer anpassningsbara är vissa funktioner i One UI nödvändiga för att göra ditt liv bättre. Du kan lägga till en widget för att kontrollera användningstiden på låsskärmen eller i bakgrunden när du ringer eller tar emot ett samtal. Bixby Routines har ännu fler kontroller du kan använda för att automatisera ditt liv.

Förbättrade funktioner

Vardagliga saker som att ringa samtal, skicka textmeddelanden, ta bilder och navigera bland inställningarna har förbättrats på många sätt, stora som små.

Förbättrade funktioner i One UI 3 visade på fyra olika Galaxy S21-skärmar

Startskärmen och låsskärmen

• Lägg till widgetar genom att håll fingret intryckt på en app på startskärmen.
  • Släck skärmen genom att trycka två gånger på en tom yta på start- eller låsskärmen.

Samtal och chattar

• Se konversationer separat på meddelandepanelen. Fungerar med Meddelanden och andra chattappar.
  • Gör dit privata utrymme mer personligt. Nya alternativ för anpassning av designen gör att du kan känna dig nära och ansluten till personerna du konverserar med.

Bilder och videor

• Ta bilder snabbare med förbättrat autofokus och automatisk exponering.
  • Hitta bilder och videor snabbare med nya sökfunktioner och kategorier i Galleri-appen.
  • Återställ redigerade bilder till originalversionen när som helst, även efter att de har sparats, så att du aldrig går miste om en bild.
  • Ta alltid dina mat- och porträttbilder med bästa kvalitet. Den intelligenta kameran rekommenderar dig att byta till det bästa tagningsläget för scenen och objektet i fråga.
Galaxy S21-kameran rekommenderar det bästa tagningsläget vid fotografering av mat eller porträtt

Inställningar

• Inställningarna har fått ett enklare utseende och känsla. Ditt Samsung-konto visas högst upp och inställningarna för startskärmen är nu lättare att komma åt.
  • Hitta önskade inställningar lättare med nya sökfunktioner. Du får bättre resultat för synonymer och vanliga felstavningar, och du kan trycka på taggar för att se grupper med relaterade inställningar.
Dataöverföring och relaterade inställningar på en Galaxy S21-skärm

Samsung tangentbord

• Antalet inmatningsspråk har ökats till 370.
  • Det har blivit lättare att klistra in kopierade bilder och verifikationskoder från textmeddelanden.
  • Lagt till förslag för emojier och etiketter när du skriver in en textbaserad emotikon.
  • Din AR-emoji går att anpassa för skärmen för inkommande samtal och låsskärmen. Ett enkelt, kreativt och roligt sätt att sätta sin egen prägel på telefonen.
Din AR-emoji går att anpassa för skärmen för inkommande samtal och låsskärmen

Produktivitet

• Bibehåll en hälsosam balans mellan arbete och fritid genom att minimera repetitiva och komplicerade uppgifter och hantera dem på ett effektivt sätt.
  • Börja arbeta på en enhet för att sedan sömlöst fortsätta på en annan enhet i närheten.
Öppna innehåll från din Galaxy-mobil med One UI 3 på din surfplatta eller dator
  • Välj det innehåll du vill kopiera från din mobil och klistra sedan in det på dina andra Galaxy-enheter. Du kan kopiera innehåll som text och bilder.
  • Hantera dina enheter bättre med Windows. Du kan enkelt lägga till, aktivera eller inaktivera enheterna med förbättrad design.
  • Skapa enkelt en kalenderhändelse från vanlig text. Kalendern känner automatiskt igen en händelses namn, tidpunkt och plats i texten.
En kalenderhändelse skapas enkelt från vanlig text med One UI 3 på Galaxy S21
  • Ditt BookCover-tangentbord blir ett multienhetstangentbord. När tangentbordet är anslutet till din surfplatta kan det även anslutas till din telefon, så att du snabbt kan växla mellan surfplattan och telefonen medan du skriver.
  • Du kan nu svepa PiP-fönstret mot sidan av skärmen, där det dockas och i stort sett försvinner, så att endast en flik blir kvar som du kan dra i när du vill öppna fönstret igen.

Enkel media- och enhetsstyrning

• Media- och enhetsstyrning blir enklare med den förbättrade mediapanelen bland meddelanden. Du kan styra dina anslutna enheter från ett och samma ställe. Med Android 11-uppdateringen innehåller SmartThings Devices-panelen nu enheter som är anslutna till Google Home med mera.
Enhets- och mediapanel på Galaxy S21-serien med One UI 3

Identifiera och förbättra dina digitala vanor

Förbättrade funktioner för Digitalt välbefinnande gör det enklare att skapa goda digitala vanor. Kontrollera din användning under körning eller se veckovisa förändringar av din skärmtid via uppgraderade veckorapporter.

Funktioner för Digitalt välbefinnande och Slappna av på Galaxy S21-serien med One UI 3

Tillgänglighet för alla

Förbättrade tillgänglighetsinställningar gör One UI öppet för alla. Den förbättrade genvägen till Tillgänglighet gör det enklare att aktivera och använda tillgänglighetsfunktioner. Du kan använda funktionen för uppläsning av tangentbordsinmatningar för att få röstfeedback när du skriver, även om TalkBack är inaktiverat.

Bättre dataskydd

Du kan nu låta en app få åtkomst till din mikrofon, kamera eller plats endast en gång. All behörighet som en app inte har utnyttjat under en viss tid kommer att upphävas automatiskt. För att låta appar få åtkomst till din plats när de inte används måste du gå till sidan för platsbehörighet för appen i Inställningar.

”Behörighetsutnyttjande” och ”Behörighetshistorik” för app i Inställningar-menyn på Galaxy S21-serien

Notera: Enhetens skärmbilder och meny kan variera beroende på enhetsmodell och programvaruversion.