Hur du kopplar en Galaxy smartphone till en Galaxy Book

Bild av en Galaxy Book Ion och flera Galaxy smartphones

Galaxy Book ger dig sömlös kontinuitet med din Galaxy smartphone med hjälp av Samsung DeX och Windows Din telefon, som finns förinstallerade i Galaxy Book Flex och Galaxy Book Ion. Ta hjälp av Samsung DeX för att kunna använda din telefon som en dator. Du kan dra och släppa filer och mappar eller skriva meddelanden och e-post från din smartphone med hjälp av tangentbordet, musen och displayen på din Galaxy Book. Microsoft-appen Din telefon låter dig bland annat koppla upp trådlöst, spegla din telefon och synkronisera aviseringar.

Det är mycket smidigare att jobba i dokument och skicka meddelanden när man har en större skärm och kan använda tangentbord och pekplatta eller mus. Samsung DeX ger dig möjlighet att använda din Galaxy Book för att komma åt din smartphone, inklusive e-post och bildmappar, så att du snabbt och lätt kan kopiera och flytta filer mellan din smartphone och din Galaxy Book. Samsung DeX är förinstallerad på Book Flex och Book Ion.

Observera: Samsung DeX för PC finns tillgängligt på utvalda enheter (inklusive Galaxy Fold, Galaxy A90, S8-serien och senare, Note9-serien och senare och Galaxy Tab S4 och senare). Tillgängligheten för Samsung DeX varierar baserat på region.

För att komma igång:

1 Koppla din Galaxy smartphone till din Galaxy Book via USB.
2 När Samsung DeX-gränssnittet visas på skärmen, tryck på "Starta nu" på din smartphone.
3 Nu kan du visa din smartphones innehåll på skärmen i din Galaxy Book, och interagera med din telefon med hjälp av pekplattan.
Bild av Galaxy Book Ion och en Galaxy smartphone som är sammankopplade via USB för Samsung DeX

Microsoft Din telefon är en app som trådlöst synkroniserar kompatibla Galaxy smartphones med Galaxy Book. Appen visar alla dina telefonaviseringar på skärmen på din Galaxy Book, och du kan skicka och ta emot meddelanden. Du kan dessutom spegla din telefons skärm och styra telefonen med hjälp av tangentbordet och pekplattan. Appen är förinstallerad i Book Flex och Book Ion, liksom i alla nyare Galaxy smartphones.

Observera: Microsoft-appen Din telefon är kompatibel med datorer med April 2018-uppdatering för Windows 10 eller senare och telefoner med Android 7.0 (Nougat) eller senare. För att kunna spegla skärmen måste din dator ha Windows 10 version 1903 eller senare (19 H1-uppdateringen), och denna funktion är för tillfället endast tillgänglig på Samsung Galaxy Note 10 på utvalda marknader.

För att komma igång ska du först kontrollera att dina enheter är anslutna till internet och att du är inloggad på ditt Microsoft-konto på din Galaxy smartphone och Galaxy Book. Därefter gör du som följer på din smartphone:

1 Dra nedåt från övre delen av skärmen för att ta fram snabbpanelen.
2 Tryck på "Länk till Windows".
3 Tryck på "Länka din telefon och dator".
4 Skriv in dina inloggningsuppgifter för att logga in, eller tryck på "Fortsätt” om du redan är inloggad.
5 Din enhet kommer nu att be dig att kontrollera tillstånd för appen. Tryck på "Godkänn" för att gå vidare.

Därefter gör du som följer på din Galaxy Book:

1 Välj "Start".
2 Kör appen "Din telefon", välj "Android” och tryck därefter på "Fortsätt".
3 Tryck på "Länka telefon".
4 Skriv in ditt mobiltelefonnummer.
5 Tryck på "Godkänn" på din telefon.
6 Din telefon och Galaxy Book är nu sammankopplade.
Galaxy Book Ion ansluten till Galaxy Note10 via Microsoft Din telefon