Så här löser du bildproblem på din Odyssey ARK-skärm

Om du har bildproblem på din Odyssey ARK-skärm, börja med Självdiagnostesterna. Om problemet kvarstår, se symptomen nedan.

Gör en Självdiagnos

Med hjälp av Inställningar- och Supportmenyn kan du köra en serie självdiagnostester för att identifiera och åtgärda problem.

• Hemma > Meny > Inställningar > Stöd > Enhetsvård > Självdiagnos

1. Video test
2. Bildtest
3. Ljudtest
4. HDMI-felsökning
5. Signalinformation
6. Smart Hub-anslutningstest
7. Återställ Smart Hub

Om skärmen flimrar och blir suddig kanske du behöver inaktivera vissa av energisparfunktionerna.

Detta görs genom att inaktivera Optimering av ljusstyrka, Reducering av ljusstyrka, Rörelsebelysning eller Kontrastförbättring.

Prova att inaktivera en eller flera:

• Optimering av ljusstyrka: Hemma > Meny > Inställningar > Alla inställningar > Allmänt och Sekretess > Ström- och energibesparing > Optimering av ljusstyrka
  • Reducering av ljusstyrka: Hemma > Meny > Inställningar > Alla inställningar > Allmänt och Sekretess > Ström- och energibesparing > Reducering av ljusstyrka
  • Rörelsebelysning: Hemma > Meny > Inställningar > Alla inställningar > Allmänt och Sekretess > Ström- och energibesparing > Rörelsebelysning
  • Kontrastförbättring: Hemma > Meny > Inställningar > Alla inställningar > Bild > Expertinställningar > Kontrastförbättring

Går först till:

• Hemma > Meny > Inställningar > Alla inställningar > Bild >Expertinställningar > Återställ bild
  • Meny > Inställningar > Alla inställningar > Allmänt och sekretess > Ström- och energibesparing > Optimering av ljusstyrka
  • Meny > Inställningar > Alla inställningar > Allmänt och sekretess > Ström- och energibesparing > Reducering av ljusstyrka

Gå till Bild och justera inställningarna Bildläge, Kontrast, Ljusstyrka och Skärpa.

• Hemma > Meny > Iställningar > Alla inställningar > Bild > Bildläge
  • Hemma > Meny > Iställningar > Alla inställningar > Bild > Expertinställningar > Kontrast
  • Hemma > Meny > Iställningar > Alla inställningar > Bild > Expertinställningar > Ljusstyrka
  • Hemma > Meny > Iställningar > Alla inställningar > Bild > Expertinställningar > Skärpa
  • Hemma > Meny > Iställningar > Alla inställningar > Bild > Expertinställningar > Färg
  • Hemma > Meny > Iställningar > Alla inställningar > Bild > Expertinställningar > Ton (G/R)

Om testresultaten visar på att problemet inte orsakas av enheten ska du göra följande:

• Om du använder en komponentkabel ska du säkerställa att de gröna (Y), blå (Pb) och röda (Pr) kablarna är korrekt kopplade. Felaktiga anslutningar kan orsaka färgproblem eller en tom skärm.

Kontrollera om Gråskala är inställt på .

• Hemma > Meny > Inställningar > Alla inställningar > Allmänt och sekretess > Tillgänglighet > Gråskala

Om din enhet stängs av automatiskt ska du försöka inaktivera några av enhetens energisparfunktioner.

Se om Sovtimer har aktiverats. Sovtimern stänger av enheten automatiskt efter en specifik tidsperiod.

• Hemma > Meny > Inställningar > Alla inställningar > Allmänt och sekretess > Systemhanterare > Tid > Sovtimer

Om Sovtimer inte har aktiverats ska du se om Autoavstängning, Sluttid eller Timer för standbyläge har aktiverats och inaktivera det.

• Hemma > Meny > Inställningar > Alla inställningar > Allmänt och sekretess > Ström- och energibesparing > Autoavstängning
  • Hemma > Meny > Inställningar > Alla inställningar > Allmänt och sekretess > Systemhanterare > Tid > Sluttid
  • Hemma > Meny > Inställningar > Alla inställningar > Allmänt och sekretess > Systemhanterare > Tid > Timer för standbyläge

Butiksvisningar är inställda på en digital UHD-kanal eller HD-kanal.

Ändra den utgående upplösningen på dina enheter, t.ex. en digital sändningsmottagare eller digital tv-box till UHD eller HD.

Se till att använda en HDMI-kabel för att få video av hög kvalitet.

• Hemma > Meny > Anslutna enheter > Anslutningsguide > Videoenhet > HDMI

Om du vill ansluta enheten till datorn ska du se till att datorns grafikkort har stöd för UHD-upplösningar.

Observera: Se till att digital tv-boxen eller kabelboxen har stöd för innehållet eller sändningen för UHD och ställ in upplösningen. För mer information, kontakta tjänsteleverantören.

När du använder en Samsung TV Plus-kanal ska du kontrollera nätverksanslutningen. När nätverkshastigheten är låg kan det hända att appen inte fungerar eller att bildkvaliteten är dålig

Om du märker brus eller skakningar på skärmen, ska du använda Inställningar för bildskärpa-funktionen för att åtgärda felet

• Hemma > Meny > Inställningar > Alla inställningar > Bild > Expertinställningar > Inställningar för bildskärpa

Komprimering av videoinnehåll kan orsaka att bilden förvrids, särskilt på snabbrörliga bilder från sportprogram och actionfilmer.

Ta bort och återanslut strömkabeln och kontrollera batteriet i fjärrkontrollen.

Om signalmottagningen är svag eller dålig kan skärmen visas förvrängd, men det är inte en felfunktion. Om mobiltelefoner används för nära enheten (inom 97,5 cm) kan det uppstå brus i bilden, både för analoga och digitala kanaler.

Ändra Bildstorlek till 16:9-standard.

• Hemma > Meny > Inställningar > Alla inställningar > Bild > Inställningar av bildstorlek > Bildstorlek

Ändra utgångsupplösningen på den externa enheten.

HD-kanaler har svarta streck på båda sidor om skärmen vid visning av uppskalat SD-innehåll (4:3)

Svarta streck visas uppe och nere på skärmen när du tittar på filmer som har bildförhållanden som skiljer sig från din enhets.

Justera alternativet för bildstorlek på din externa enhet eller ställ in enheten på helskärm.

• Hemma > Meny > Inställningar > Alla inställningar > Bild > Inställningar av bildstorlek > Bildstorlek

Om undertext visas på enheten kan du inaktivera funktionen.

• Hemma > Meny > Inställningar > Alla inställningar > Allmänt och sekretess > Tillgänglighet Undertextinställ > Undertext

När en extern enhet är ansluten med en HDMI- eller component-kabel är funktionen Undertext inte tillgänglig. Ställ in inställningarna för undertext på den externa enheten.

Om du vill ha ytterligare information om hur du ansluter en extern enhet ska du köra Anslutningsguide.

• Hemma > Meny > Anslutna enheter > Anslutningsguide

Se till att den externa enheten är ansluten säkert och påslagen. Gå till Källor för att växla till andra ingångskällor.

• Hemma > Meny > Anslutna enheter > Källor

Med HDMI-felsökning kan du kontrollera anslutningen till HDMI-kabeln och externa enheter (det tar cirka 2 minuter).

• Hemma > Meny >Anslutna enheter >Anslutningsguide >Videoenhet >HDMI-felsökning

När du använder en digital tv-box eller kabelbox ska du kontrollera sändningssignalerna eller nätverket som är anslutet till den externa enheten.

När datorskärmen inte visas eller datorn inte identifieras ska du kontrollera datorns strömförsörjning och sedan återansluta HDMI-kabeln mellan datorn och enheten. Om symptomen kvarstår ska du kontrollera att datorn är försatt i viloläge och sedan ställa Förstärkt ingångssignal till På.

• Hemma > Meny >Inställningar >Alla inställningar >Anslutning >Extern enhetshanterare >Förstärkt ingångssignal

Om den inställda upplösningen inte matchar kan skärmen vara tom eller flimra.

Redigera namnet på den externa enheten. Särskilt när en PC har blivit ansluten, kontrollera om enhetens namn har ändrats till PC.

• Hemma > Meny > Anslutna enheter > HDMI1 eller HDMI2 > nedåtriktningsknappen > Redigera

Den rekommenderade upplösningen är 3840 x 2160 vid 165 Hz.

Om du inte kan ställa in 3840 x 2160 med en upplösning på 165 Hz, aktivera Spelläge

• Hemma > Meny > Inställningar > Alla inställningar > Spel > Spelläge

Odyssey ARK 55' inställningar och upplösning
Inställningar Upplösning
Spelläge: På 3840 x 2160 vid 165 Hz
Spelläge: Av, Signalingång Plus: På 3840 x 2160 vid 120 Hz
Spelläge: Av, Signalingång Plus: Av 3840 x 2160 vid 30 Hz

Observera: Kontrollera att datorns grafikkort stöder 3840 x 2160 vid 165 Hz och använd en certifierad och kompatibel HDMI-kabel.