Vad du ska göra om du upptäcker misstänkt aktivitet på ditt Samsung account

När du använder ditt Samsung account kan du upptäcka misstänkt aktivitet som till exempel ett okänt inloggnings- eller hackningsförsök. Läs följande information om vad du kan göra om du hittar obehörig aktivitet på ditt Samsung-konto.

Vy över skärmen Senaste kontoaktivitet på Samsung account.

Kontrollera först aktiviteten på ditt Samsung account. Om du hittar något av följande på ditt konto kan det betyda att ditt konto använts av någon annan.

1 Ett nytt e-postmeddelande om inloggning när du inte loggade in.
2 Eventuella ändringar som gjorts i dina inställningar.
3 All typ av aktivitet på ditt konto som du inte har godkänt.

Så här kontrollerar du om det finns obehörig aktivitet på ditt konto från din mobila enhet:

Steg 1. Gå till Inställningar på din enhet och tryck på din Samsung account profil. Steg 1. Gå till Inställningar på din enhet och tryck på din Samsung account profil.

Steg 1. Gå till Inställningar och tryck på din Samsung account-profil.

Steg 2. Tryck på "Enheter" för att kontrollera om det finns någon aktivitet på ditt konto som du inte har godkänt. Steg 2. Tryck på "Enheter" för att kontrollera om det finns någon aktivitet på ditt konto som du inte har godkänt.

Steg 2. Tryck på "Enheter" för att kontrollera om det finns aktivitet på ditt konto som du inte har godkänt.

Så här kontrollerar du om det finns obehörig aktivitet på ditt konto på Samsung accounts webbplats:

Steg 1. Gå till Samsung accounts officiella webbplats och logga in på ditt konto. Steg 1. Gå till Samsung accounts officiella webbplats och logga in på ditt konto.

Steg 1. Gå till Samsung accounts webbplats och logga in på ditt konto.

Steg 2. Gå till din profil och välj fliken "Säkerhet". Steg 2. Gå till din profil och välj fliken "Säkerhet".

Steg 2. Gå till din Samsung account-profil och välj ”Säkerhet”.

Steg 3. Gå till "Senaste kontoaktiviteten", klicka på pilen för att granska din aktivitet. Steg 3. Gå till "Senaste kontoaktiviteten", klicka på pilen för att granska din aktivitet.

Steg 3. Gå till "Senaste kontoaktiviteten", klicka på pilen för att granska aktiviteten på ditt konto.

4 All okänd aktivitet i någon av de tjänster du använder. Till exempel:
  • Data i ditt cloud: Leta efter säkerhetskopiering, synkronisering eller raderade objekt som du inte har godkänt.

• Galaxy Store / Galaxy Themes: Leta efter köp eller raderad köphistorik som du inte har godkänt.

Om du tror att ditt konto har blivit utsatt för intrång följer du dessa steg för att förhöja dess säkerhet:

1 Ändra ditt lösenord omedelbart. Du bör ändra ditt lösenord regelbundet och det bör vara nytt och inte användas för andra tjänster.
2 Ställ in tvåstegsverifieringen genom att följa stegen nedan.
  • Mobila eheter: Gå till Inställningar på din enhet och välj ”Konton och säkerhetskopiering”. Välj sedan ”Hantera konton”, tryck sen på ditt Samsung account och därefter ”Min profil”, ”Säkerhet och Sekretess” och slutligen ”Tvåstegsverifiering”.

• Dator och webbplats: Navigera till Samsung accounts webbplats och logga in med ditt Samsung-konto. Gå till ”Säkerhet” och tryck därefter ”Tvåstegsverifiering”.