Vad ska man göra om ett fel uppstår i Samsung DeX?

Om du anmäler fel som uppstår när du använder Samsung DeX kan vi förbättra tjänsten genom att åtgärda dem och tillhandahålla uppdateringar. Tänk på att felrapporter innehåller loggdata och kan innehålla viss personlig information.

1 Gå till Inställningarna för Samsung DeX eller tryck på ikonen för ”Appar” längst ned till vänster på Samsung DeX-skärmen.
2 Välj "Kontakta oss".
3 Välj "Anmäla fel".
4 Beskriv felet du stötte på, markera alternativet för felet och välj "Anmäla".

Observera: Om du även kan dela med dig av skärmdumpar som visar felet skulle det vara till stor hjälp för att lösa problemet.

Skärmdump av “Kontakta oss” längst ner till vänster.

Skicka PC-logg

-Automatisk insamling av loggdata

1 Klicka på ikonen för Inställningar i det övre fältet i fönstret där du kör DeX PC-programvara.
2 Klicka på alternativet "Anmäla fel" längst ner på sidan för Inställningar. Om din smartphone är ansluten till datorn just då skickas en felanmälan till telefonen.
3 En logg kommer att skapas på datorns skrivbord. (Exempel: SamsungDeXLog_The Date_Time.zip).
4 När loggen har skapats klickar du på knappen "Anmäla fel".
5 När webbplatsfönstret för 1:1-förfrågningar öppnas automatiskt skickar du loggen som skapats på skrivbordet via "Förfrågningar" genom att bifoga den. Du måste logga in med ditt Samsung-konto. (Om du lämnar en kommentar om att även loggen från din telefon har skickats kommer vi att hämta både telefon- och PC-uppgifterna från ditt konto och analysera dem). När processen är klar trycker du på "Skicka".
Bild på skärmen "Felanmälan" på datorn med alternativet "Anmäla fel" markerat.

Skicka mobiltelefon-logg

-Om ett meddelande om DeX felanmälan för PC visas på din telefon:

1 Om du klickar på "Skicka" på meddelandet startar du automatiskt appen Samsung Members.
2 Välj "Skicka fel", fyll i information om felet, kryssa för "Skicka systemlogg" och klicka sedan på "Skicka".

- Om ett meddelande om DeX felanmälan för PC inte visas på din telefon:

När du har anslutit telefonen till datorn öppnar du Samsung DeX-appen för att återge problemet.

1 Gå till Inställningar > Inställningar för Samsung DeX eller tryck på ”Appar” längst ner till vänster på Samsung DeX-skärmen.
2 Välj "Skicka fel", fyll i information om felet, kryssa för "Skicka systemlogg" och klicka sedan på "Skicka".

-Om telefonen och datorn inte ansluter:

1 Anslut telefonen via USB eller välj den dator du vill ansluta till från listan över trådlösa anslutningar.
2 När du har startat Samsung Members-appen skickar du den via "Skicka förfrågan/fel" > "Skicka fel". (Det krävs att du kryssar i "Skicka systemlogg")".
Skärmdump av “Skicka fel” på en smartphone.

Kabelanslutning till en bildskärm eller en TV

Om Samsung DeX-skärmen inte visas på din kabelanslutna TV eller bildskärm var vänlig kontrollera följande:

1 Kontrollera att tillbehöret som ansluts till TV:n eller bildskärmen med en HDMI-kabel är godkänt av Samsung.
2 Kontrollera att HDMI är valt som ingång för TV:n eller bildskärmen (byt ingången för bildskärmen/TV:n till HDMI).
3 Om skärmen som visas på bildskärmen/TV:n är en spegel av enhetens skärm och inte Samsung DeX-skärmen öppnar du Aviseringspanelen på den mobila enheten genom att svepa nedåt från skärmens ovankant och välja DeX i menyn för Snabbinställningar.

Observera: Om du vill att Samsung DeX ska starta varje gång en bildskärm eller TV ansluts gå till "Avancerade funktioner" > "Samsung DeX" på surfplattans inställningar och aktivera sedan "Automatisk start när HDMI ansluts".

4 Kontrollera om enheten är i energisparläge, säkert läge, nödläge eller barnläge. Om enheten är i något av dessa lägen, stäng av läget via Inställningar innan du ansluter.
5 Om det finns vatten i telefonens eller surfplattans port kan det hända att skärmen inte visas korrekt på bildskärmen eller TV:n.

Trådlös anslutning till en TV

1 För Samsung TV-apparater som släpptes 2013, uppdatera den inbyggda programvaran och försök ansluta igen.
2 Om anslutningen misslyckas efter att "Ansluter..." har visats en stund, försök igen efter att ha kopplat bort och återanslutit strömkabeln till TV:n eller dongeln.
3 Om ovanstående förslag inte hjälper till att lösa problemet är det nödvändigt att analysera loggen. Skicka felanmälan till oss genom att gå till [Samsung Members App > "Kontakta oss"/"Felanmälan" > "Anmäl fel" och markera "Skicka systemlogg".

1 Kontrollera om TV:n stöder funktionen för spegling av telefonskärmen (kompatibel med Miracast). Namnen kan skilja sig åt beroende på tillverkare: Samsung TV - skärmdelning/spegling, Sony TV - skärmspegling och LG TV - skärmdelning. Kontrollera om telefonskärmen visas på TV:n exakt som den är och inte bara visar det innehåll som visas på mobiltelefonen. Listan över TV-apparater som är tillgängliga för anslutning kan skilja sig från listan för Smart View.
2 Vissa Samsung TV-apparater (2013 eller 2014 års modeller) eller donglar måste ställas om till ett särskilt läge för skärmspegling för att kunna sökas.
3 I andra fall än ovan, om en TV- eller dongle-enhet inte visas, kontrollera igen efter att ha kopplat bort och kopplat in strämkabeln till TV:n eller donglen igen.

Om Hemskärmen för Samsung DeX inte visas på datorn följ stegen nedan.

Trådbunden anslutning till dator

1 Läs följande fråga för att ta reda på om din enhet stöder användning av Samsung DeX på en dator. (Surfplattor har inte stöd för Samsung DeX på en dator.)
2 Kontrollera att ikonen "Samsung DeX" visas i systemfältet i datorns aktivitetsfält. Om den inte gör det, öppna programmet "Samsung DeX".

Observera: För datorer med Windows, kontrollera om statusen för ss_conn_service2 är ”I gång” i Aktivitetshanteraren > Lista över tjänster. Om statusen är inställd på "Stoppats" högerklickar du på den och väljer "Starta" för att ändra statusen.

3 Koppla bort och koppla sedan in USB-kabeln igen medan Samsung DeX för PC fungerar på datorn. När din mobila enhet har identifierats av datorn visas en ”Laddar”-skärm på datorns skärm. På din mobila enhet trycker du på knappen "Starta nu" i popupmeddelandet "Skicka bild till Samsung DeX". Därefter visas Samsung DeX Home-skärmen på datorskärmen.
4 Om du inte kan se Samsung DeX Home-skärmen även efter att du anslutit USB-kabeln igen kan du prova följande: Kontrollera om den installerade PC-appen är en uppdaterad version. Du kan kontrollera versionen genom att klicka gå till ”Inställningar" högst upp till höger och sedan trycka på knappen "Uppdatera" i menyn "Om Samsung DeX". Starta om datorn efter att du har uppdaterat appen, även om den redan var uppdaterad.
5 Om USB-kabeln eller hubben är skadad kanske du inte kan ansluta. Prova en annan USB-kabel eller hubb.

Observera: Om Samsung DeX inte fungerar korrekt på en dator som körs på Qualcomms Snapdragon-plattform (Windows on ARM) rekommenderar vi att du ansluter datorn via en USB-hubb i stället för att ansluta den direkt med en USB-kabel.

6 Datorer inom företag och offentliga datorer har vanligtvis sina egen säkerhetsprogramvara installerad, så det kan hända att du inte kan ansluta till dem via USB. Om du inte kan ansluta till en dator via USB kontakta din leverantör.

Trådlös anslutning till dator

1 Läs följande fråga för att kontrollera om din enhet stöder trådlös anslutning till en dator. (Surfplattor stöder inte Samsung DeX på PC.)
2 Kontrollera om du har installerat den senaste versionen av Samsung DeX. Detta gör du genom att klicka på ikonen för Inställningar > "Om Samsung DeX" > knappen "Uppdatera" högst upp till höger i fönstret.
3 Kontrollera att Samsung DeX-ikonen visas i systemfältet i datorns aktivitetsfält. Om den inte gör det, starta programmet "Samsung DeX".
4 Kontrollera Wi-Fi anslutningen på datorn och den mobila enheten. Datorn och den mobila enheten som du försöker ansluta till måste dela samma Wi-Fi AP (accesspunkt).
5 Öppna aviseringsspanelen på din mobila enhet genom att svepa nedåt på din startskärm och klicka sedan på DeX-knappen. Välj därefter "DeX på PC".

Observera: Om "DeX på TV eller bildskärm" visas tryck på ikonen för ”Fler alternativ” längst upp till höger i fönstret och tryck på "Växla till PC".

6 Välj den dator som du vill ansluta till i listan av enheter som kommit upp på sökningen och tryck på "Starta". Acceptera sedan anslutningsförfrågan på datorn. Samsung DeX Home-skärmen visas sedan på din datorskärm.

1 Kontrollera att Samsung DeX är installerat på din dator.
2 Kontrollera även att Samsung DeX-ikonen är synlig i systemfältet i datorns aktivitetsfält. Om den inte är det, starta Samsung DeX-programmet.
3 Kontrollera Wi-Fi anslutningen på datorn och den mobila enheten. Datorn och den mobila enheten som du försöker ansluta till måste dela samma Wi-Fi AP (accesspunkt).