Vad är tvåstegsverifiering?

Med tvåstegsverifiering blir ditt konto extra säkert. För att logga in behöver du ditt lösenord plus en verifieringskod från ett textmeddelande som skickas till din telefon, från en autentiseringsapp eller en uppsättning reservkoder. Även om någon får tag på ditt lösenord kan de inte logga in eftersom de inte har dina verifieringskoder.

Skärmdump på tvåstegsverifiering i menyn för Säkerhet och sekretess.

Det är lättare än du tror för någon att stjäla ditt lösenord. Därför rekommenderar vi starkt att du använder tvåstegsverifiering för att skydda ditt så att inte följande kontoinformation kan hamna hos obehöriga:

• Din samtalshistorik och dina textmeddelanden.
  • Foton som du har lagrade i molnet.
  • Tillgång till dina länkade konton.

Tvåstegsverifieringen håller obehöriga borta från ditt konto, även om de har ditt lösenord.

Gå menyn för Inställningar på din enhet och tryck sedan på din profilbild i det högra hörnet av skärmen. Klicka sedan på alternativet Säkerhet och skretess och tryck på Tvåstegsverifiering.

Verifiera det telefonnummer som du ska använda för att få verifieringskoder via textmeddelande.

När aktiverat tvåstegsverifieringen måste du varje gång du loggar in på ditt Samsung account ange den verifieringskod som skickas till ditt telefonnummer, förutom andra verifieringsmetoder som du har inställda.

För att aktivera tvåstegsverifiering följ stegen nedan.

1 Ange ID och lösenord.
2 Bekräfta verifieringskoden som skickats till din telefon.
3 Ange verifieringskoden och logga in.

Du kan välja Hoppa över tvåstegsverifiering på den här telefonen nästa gång på den enhet du använder för att logga in. När den här enheten väljs som en betrodd enhet behöver du inte längre utföra tvåstegsverifieringen på den enheten.

Skärmdump av skärmen för inloggningen på Samsung account. Skärmdump av skärmen för inloggningen på Samsung account.
SKärmdump av tvåstegsverifiering och Hoppa över tvåstegsverifiering. SKärmdump av tvåstegsverifiering och Hoppa över tvåstegsverifiering.

Ditt Samsung account har fler än ett alternativ för att ta emot verifieringskoder. Dessa alternativ inkluderar att ta emot koder via SMS-textmeddelande, använda en autentiseringsapp (t.ex. Microsoft™ Authenticator) och engångskoder..

Även om du inte har samma telefonnummer som du ursprungligen registrerade, om du förlorar din mobiltelefon eller om du inte kan ta emot textmeddelandet med engångskoden, kan du ändå få tillgång till ditt Samsung account med något av de andra alternativen. Du väljer den metod som du föredrar för att verifiera ditt konto.

Skärmen för tvåstegsverifiering med alternativen "SMS", "Autentiseringsapp" och "Engångskoder" markerade. Skärmen för tvåstegsverifiering med alternativen "SMS", "Autentiseringsapp" och "Engångskoder" markerade.

Det finns tre verifieringsmetoder som du kan välja för att logga in på ditt Samsung account: "SMS", "Använd autentiseringsapp" och "Säkerhetskoder".

Du kan registrera upp till tre telefonnummer för att ta emot verifieringskoden via SMS. Dessa enheter måste vara registrerade på ditt Samsung-konto.

För att hålla din information säker bör du komma ihåg att ofta uppdatera ditt lösenord samt använda tvåstegsverifiering och att inte använda samma ID och lösenord som du använder för andra tjänster.

För mer information besök webbplatsen för Samsung account.

Det finns tre andra alternativ att få verifieringskoden än via SMS till ditt vanliga nummer:

1 Om du har en annan Galaxy-enhet som är inloggad på ditt Samsung account skickas en verifieringskod till den enheten via SMS.
2 Du kan också använda en app med engångslösenord (autentiseringsapp), till exempel Microsoft™ Authenticator-appen, för att få verifieringskoden.

För att konfigurera en OTP-app går du till Inställningarna på din enhet, trycker på profilbilden på ditt Samsung account, väljer Säkerhet och sekretess, sedan Tvåstegsverifiering och slutligen aktiverar du autentiseringsappen.

Observera: Om du inte kan installera och aktivera autentiseringsappen kan du behöva registrera din enhet i listan över betrodda enheter via Inställningar, tryck på din profilbild för Samsung account, välj Säkerhet och sekretess, sedan Tvåstegsverifiering och klicka slutligen på Betrodda enheter.

3 Du kan använda en av de säkerhetskoder som skickas till dig när du aktiverar tvåstegsverifiering. Om du inte kan ta emot textmeddelanden och inte kan installera en OTP-app kan du använda en säkerhetskod.

För mer information om hur man ställer in tvåstegsverifiering besök Samsung accounts webbplats

Om du har ett nytt telefonnummer eller ett telefonnummer som du inte längre använder kan du lägga till eller ta bort detta från ditt konto. Kom ihåg att du kan registrera upp till tre telefonnummer.

1 Mobil enhet: Gå till menyn för Inställningar, tryck på Samsung account, välj konto och tryck på Säkerhet och sekretess. Klicka sedan på Tvåstegsverifiering, välj SMS och tryck slutligen på Lägg till för att registrera ett annat nummer.
2 Dator och Webbplats: Gå till den officiella webbplatsen för Samsung account, klicka på Logga in, gå till Säkerhet, välj Lösenord och säkerhet, klicka på Tvåstegsverifiering och tryck sedan på SMS och Redigera personuppgifter och Lägg till ett telefonnummer för att ta emot textmeddelanden.

För ökad säkerhet och för att skydda din personliga information kan tvåstegsverifiering inte stängas av.