Vad innebär verifiering av födelsedatum när jag återställer lösenordet till mitt Samsung-konto?

Ikonen för Samsung-konto bredvid en dator och en smartphone som visar Samsung-kontots inloggningssida

Verifiering av födelsedatum är nödvändigt för att kunna återställa lösenordet till ditt Samsung-konto. Vi genomför denna säkerhetsåtgärd för att säkerställa att det endast är den behöriga kontoinnehavaren som får åtkomst till sitt konto. Genom att fylla i ditt födelsedatum under återställningsprocessen får du ett ytterligare säkerhetslager som skyddar ditt konto mot potentiella intrång och obehörig åtkomst.

Verifiering av födelsedatum läggs till automatiskt om du anger ditt födelsedatum när du skapar ditt Samsung-konto.

Exempel på födelsedatum när ett Samsung-konto skapas

Du kan enkelt återställa ditt lösenord även om du är utloggad från ditt Samsung-konto på mobilen eller surfplattan. Verifiering av födelsedatum visas när du trycker på Verifiera med återställningsnummer eller e-post.

1 Gå till account.samsung.com.
2 Tryck på Logga in.
Samsung-kontots inloggningssida
3 Tryck på Logga in med konto-ID.
Logga in med ditt konto-id på Samsung-kontots webbsida
4 Ange din e-postadress och tryck på Nästa.
Ange e-postadressen för ditt Samsung-konto och tryck på Nästa
5 Tryck på Har du glömt lösenordet?
Hypertext med Har du glömt lösenordet? på Samsung-kontots webbsida
6 Ange din e-postadress en gång till och tryck på Återställ lösenord.
Återställ lösenord på Samsung-kontots webbsida

Obs:  Ett annat sätt att nå detta steget är via: Inställningar  > Samsung-konto > Har du glömt lösenordet eller saknar du konto? > Glömt lösenord.

7 Verifiera ditt telefonnummer och tryck på Fortsätt.
Verifiera telefonnumret som är kopplat till ditt Samsung-konto
8 Om så behövs trycker du på Verifiera med återställningsnummer eller e-post.
Webbsidan för att verifiera Samsung-kontot med återställningsnummer eller e-post
9 Tryck på Fortsätt.
Verifiera att detta är du och Fortsätt
10 Ange ditt födelsedatum och tryck på Fortsätt.
Ange ditt födelsedatum på Samsung-kontot och fortsätt
11 Tryck på Skicka kod. När du har tagit emot och angett koden trycker du på Verifiera.
Verifikationskod mottagen via SMS
12 Ange ditt nya lösenord och tryck på Nästa.
Återställ Samsung-kontots lösenord och bekräfta
13 Ditt lösenord har återställts.
Webbsida för lösenordet har återställts

Om du angav fel födelsedatum när du skapade ditt Samsung-konto så är detta enkelt att korrigera.

1 Öppna Inställningar.
Ikon för inställningar
2 Tryck på Konton och säkerhetskop.
Konton och säkerhetskopiering i Inställningar
3 Tryck på Hantera konton.
Hantera konton i Konton och säkerhetskopiering
4 Tryck på ditt konto.
E-postadress/konto i Hantera konton
5 Tryck på Min profil.
Min profil i Samsung-kontot
6 Tryck på Profilinfo.
Profilinformation på Samsung-kontot
7 Tryck på Födelsedatum
Tryck på Födelsedatum i Samsung-kontots profil
8 Uppdatera ditt födelsedatum och tryck på Spara.
Födelsedatum och spara
9 Födelsedatumet för ditt Samsung-konto har uppdaterats.

Du kan också ändra ditt födelsedatum på en stationär/bärbar dator via Samsung-kontots webbsida > Profil > Redigera personlig information > Ange ditt födelsedatum > Spara.