Synkronisera OneDrive med din Galaxy-enhet

OneDrive är Microsofts molntjänst som stöder lagring och delning av data som till exempel foton och videor. Du kan synkronisera innehåll mellan enheter som har OneDrive installerat och ladda ner filerna till din telefon.

En person som håller en Galaxy-telefon nära en bärbar dator och synkroniserar telefonen med OneDrive.

Obs! Vid användning av alla synkroniseringsfunktioner, inklusive OneDrive, kan datakostnader tillkomma beroende på nätverket.

Genom att synkronisera dina bilder och videor till OneDrive kan du uppdatera dem i realtid och hålla dem säkra på alla dina enheter.

Galleri-appens startsida Galleri-appens startsida

Steg 1. Öppna Galleri-appen > Välj Meny-fliken (3 horisontella linjer).

Gallerimenyalternativ Gallerimenyalternativ

Steg 2. Välj Inställningar.

Skärmen Galleriinställningar Skärmen Galleriinställningar

Steg 3. Välj Synka med OneDrive.

*Se not nedan.

Anslut till Microsoft OneDrive-skärmen Anslut till Microsoft OneDrive-skärmen

Steg 4. Tryck på Fortsätt.

Microsoft-kontots inloggningsskärm Microsoft-kontots inloggningsskärm

Steg 5. Logga in.

Microsoft behörighetsskärm för Ansluta konton Microsoft behörighetsskärm för Ansluta konton

Steg 6. Välj Acceptera > Ditt Samsung-konto är nu kopplat till OneDrive, och OneDrive är synkroniserat med ditt Galleri.

Galleriinställningar skärm Galleriinställningar skärm

Obs! Om din telefon är kopplad till ditt Microsoft-konto men ditt galleri inte är synkroniserat med OneDrive, aktiverar du Synka med OneDrive när du kommer till galleriinställningarna.

Du kan välja både enskilda filer och de album du vill synkronisera med OneDrive.

Galleri-appens startsida Galleri-appens startsida

Steg 1. Till Galleri-appen > Välj Meny-fliken (3 horisontella linjer).

Menyalternativ i Galleri-appen Menyalternativ i Galleri-appen

Steg 2. Välj Inställningar.

Skärmen Galleriinställningar Skärmen Galleriinställningar

Steg 3. Välj Synka med OneDrive.

Obs! Se till att knappen är aktiverad innan du trycker på Synka med OneDrive.

Galleri-synkronisering med OneDrive-skärm Galleri-synkronisering med OneDrive-skärm

Steg 4. Välj Album att synka.

Skärmen Album att synka Skärmen Album att synka

Steg 5. Aktivera de album du vill synkronisera. (Synkronisering sker automatiskt.)

Precis som ned Galleri-appen, kan du även synkronisera Mina filer med OneDrive.

Startskärmen för Samsung-appar Startskärmen för Samsung-appar

Steg 1. Gå till Mina filer.

Startsidan i Mina filer Startsidan i Mina filer

Steg 2. Välj OneDrive.

Microsoft-kontots inloggningsskärm Microsoft-kontots inloggningsskärm

Steg 3. Logga in på ditt Microsoft-konto och tryck på Nästa.

Microsoft frågar om du försökte logga in på Mina filer Microsoft frågar om du försökte logga in på Mina filer

Steg 4. Välj Fortsätt.

OneDrive-filskärm med synkroniserade filer OneDrive-filskärm med synkroniserade filer

Steg 5. Mina filer och OneDrive är nu synkroniserade.

Enskilda filer, som album, som finns i appen Mina filer kan synkroniseras med OneDrive-appen.

Startskärmen för Samsung-appen Startskärmen för Samsung-appen

Steg 1. Gå till Mina filer-appen.

Startskärmen för appen Mina filer Startskärmen för appen Mina filer

Steg 2. Välj kategorin och mappen där din önskade fil finns i.

Galaxy-telefonskärm som visar en fil och alternativet för delning valt Galaxy-telefonskärm som visar en fil och alternativet för delning valt

Steg 3. Tryck och håll ned filen du vill synkronisera med OneDrive-appen > välj Dela.

Pop up-fönster som visar appalternativ för att dela den valda filen Pop up-fönster som visar appalternativ för att dela den valda filen

Steg 4. Välj OneDrive.

Ladda upp till OneDrive-skärmen Ladda upp till OneDrive-skärmen

Steg 5. Välj en mapp eller tryck på mappikonen för att skapa en > tryck på bocken för att ladda upp din fil.

OneDrive gör det möjligt att ladda ner synkroniserade bilder, videor och andra filer på flera enheter.

Galaxy-telefonens applista Galaxy-telefonens applista

Steg 1. Öppna OneDrive-appen.

Första startsidan i OneDrive Första startsidan i OneDrive

Steg 2. Välj fliken Foton.

Skärmen OneDrive Bilder Skärmen OneDrive Bilder

Steg 3. Välj de foton eller videor du vill ladda ner till din telefon och välj Ladda ner (↓).

OneDrive-skärmen Spara på den här platsen OneDrive-skärmen Spara på den här platsen

Steg 4. Välj var (en mapp) du vill spara filerna på din telefon > Spara.

Borttagna foton och videor som lagras i OneDrive lagras tillfälligt i Papperskorgen där du kan välja att Återställa filerna.

Galaxy-telefonens app-lista Galaxy-telefonens app-lista

Steg 1. Gå till OneDrive.

OneDrive-appens startsida OneDrive-appens startsida

Steg 2. Välj Jag.

Jag-skärmen i OneDrive-appen Jag-skärmen i OneDrive-appen

Steg 3. Välj Papperskorgen.

OneDrive Papperskorg OneDrive Papperskorg

Steg 4. Välj foton eller videor att återställa > Tryck på Mer-ikonen (tre vertikala prickar).

Fler alternativ i papperskorgen i OneDrive  Fler alternativ i papperskorgen i OneDrive

Steg 5. Välj Återställ > Filen har flyttats från papperskorgen tillbaka till sin ursprungliga plats.

  Du kan avlänka ditt Microsoft-konto, vilket i sin tur kommer att stoppa synkroniseringen mellan din telefon och OneDrive.

Startsidan i Telefoninställningar Startsidan i Telefoninställningar

Steg 1. Gå till Inställningar > Välj Samsung-konto.

Startsidan för Samsung account Startsidan för Samsung account

Steg 2. Välj Länkade konton.

Skärm för länkade konton Skärm för länkade konton

Steg 3. Hitta Microsoft och tryck på Mer-ikonen (tre vertikala prickar).

Skärm för länkade konton. Skärm för länkade konton.

Steg 4. Tryck på Koopla bort.

Skärm för att bekräfta att du vill avlänka. Skärm för att bekräfta att du vill avlänka.

Steg 5. Välj Koopla bort för att bekräfta.