Så här använder du Smart Switch-appen för att överföra data mellan Galaxy-enheter

Ibland händer det något och data som sparats på telefoner och surfplattor går förlorad. Men om samma data säkerhetskopierades i förväg kan den återställas. Samsung Smart Switch-appen kan hjälpa dig.

Två Galaxy-telefoner anslutna med en USB-kabel

Obs! Om detta är första gången du använder Smart Switch för att ladda upp eller återställa data kan appen kräva vissa behörigheter från dig. Följ dessa instruktioner för att slutföra behörighetskravet:

• Steg 1. På skärmen "Samsung Smart Switch" rullar du antingen till längst ned på skärmen eller trycker på Mer. Tryck sedan på Fortsätt.
  • Steg 2. På skärmen "Samsung Smart Switch använder dessa behörigheter" rullar du antingen till längst ned på skärmen eller trycker på Mer. Tryck sedan på Tillåt.

Ett sätt att säkerhetskopiera och återställa dina data är genom Smart Switch-appen och ett SD-kort. Var medveten om att vissa telefoner inte har SD-kortplatser, så du kommer att behöva en kompatibel USB-kabel och SD-kortadapter.

Obs!

• När du säkerhetskopierar SD-kortet, radera tidigare säkerhetskopierade data med Smart Switch SD-kortet och behåll endast det senaste datumet som säkerhetskopieringsdata.
  • Se till att din telefon är laddad eftersom dataöverföringar kan ta en stund.
  • SD-kortet och SD-kortadaptern ingår inte med telefonen och måste köpas separat.

Steg 1. Sätt in SD-kortet i SD-kortadaptern.

Steg 2. Sätt in USB-kabeln med SD-kortadaptern i din Galaxy-telefon.

Samsung-appar på startsidan Samsung-appar på startsidan

Steg 3. Öppna Smart Switch-appen på din Galaxy-telefon.

Smart switch-app Smart switch-app

Steg 4. Tryck på SD-kort-ikonen.

Sida för val av säkerhetskopiering och återställning Sida för val av säkerhetskopiering och återställning

Steg 5. Gå till avsnittet Säkerhetskopiera till eller avsnittet Återställ från > och välj USB-minne.

Sida för val av data att säkerhetskopiera Sida för val av data att säkerhetskopiera

Steg 6. Välj vilka data du vill säkerhetskopiera > tryck på Nästa > OK.

Sida som bekräftar säkerhetskopieringen Sida som bekräftar säkerhetskopieringen

Steg 7. Om du säkerhetskopierar data, vänta tills bearbetningen är klar och tryck på Nästa. Om du återställer data kan du antingen välja Gå till startsidan eller vänta tills säkerhetskopieringsresultatet visas och välja Nästa.

Sida som bekräftar att bearbetningen är klar Sida som bekräftar att bearbetningen är klar

Steg 8. Tryck på Klar.

En annan metod för att överföra data mellan enheter är att använda Smart Switch-appen och en kompatibel USB-kabel.

Bild som visar hur du ansluter två Galaxy-telefoner med en USB-kabel Bild som visar hur du ansluter två Galaxy-telefoner med en USB-kabel
Bild som visar hur du ansluter två Galaxy-telefoner med en USB-kabel och en portadapter Bild som visar hur du ansluter två Galaxy-telefoner med en USB-kabel och en portadapter

Steg 1. Anslut din Galaxy-telefon (gamla enheten) till en annan Galaxy-telefon eller surfplatta (nya enheten) med hjälp av telefonens USB-kabel. En USB-adapter kan behövas beroende på modellversionen av din telefon och den andra Galaxy-enheten.

Galaxy-telefon med ett popup-fönster som frågar vilken app du vill använda för USB-enheten Galaxy-telefon med ett popup-fönster som frågar vilken app du vill använda för USB-enheten

Steg 2. Välj Smart Switch när ett popup-fönster visas på en av enheterna.

Dataöverföringsskärm med alternativ för att antingen skicka eller ta emot data Dataöverföringsskärm med alternativ för att antingen skicka eller ta emot data

Steg 3. Välj Skicka data på den gamla enheten och välj Ta emot data på den nya enheten.

Obs! Om du väljer Skicka data kommer ett popup-fönster att visas på den andra enheten. Välj Smart Switch > Ta emot data eller Skicka data.

Här syftar gammal enhet på enheten som överför data till den nya enheten.

Pop up-fönster som frågar om du vill att Smart Switch ska hantera enhetsanslutningen Pop up-fönster som frågar om du vill att Smart Switch ska hantera enhetsanslutningen

Steg 4. Tryck på Anslut på din gamla enhet.

Skärm som frågar vilka data du vill överföra Skärm som frågar vilka data du vill överföra

Steg 5. På din nya enhet, väljer du de data du vill överföra och > trycker på Nästa.

Obs! Om din nya enhet inte redan är inloggad på ditt Google-konto kommer din gamla enhet att visa en skärm som frågar om du vill kopiera dina konton till den nya enheten. Välj Kopiera och följ anvisningarna på skärmen. Du kan också välja Hoppa över på den nya enheten för att hoppa över att kopiera dina konton.

Skärm som visar resultaten av dataöverföringen Skärm som visar resultaten av dataöverföringen

Steg 6. När all data har överförts, trycker du på Nästa på den nya enheten.

Skärm för slutförd överföring Skärm för slutförd överföring

Steg 7. Tryck på Klart på båda Galaxy-enheterna.

Obs! Vissa appar kommer att visas suddiga och kanske inte startas förrän dataöverföringen och installationen är klar.

Om du föredrar en dataöverföringsmetod som inte kräver externa tillbehör kan du starta en trådlös dataöverföring genom Smart Switch-appen.

Startsida med Samsung-appar Startsida med Samsung-appar

Steg 1. Öppna Smart Switch-appen på Galaxy-telefonen du vill säkerhetskopiera (din gamla enhet) > välj Skicka data.

Skärm som begär tillstånd att ta emot filer Skärm som begär tillstånd att ta emot filer

Steg 2. Välj Trådlöst. Din telefon söker automatiskt efter eventuella närliggande enheter med hjälp av högfrekvent ljud.

Obs! Båda enheterna måste vara anslutna till samma trådlösa nätverk.

Skärm som begär tillstånd för enheter att ansluta Skärm som begär tillstånd för enheter att ansluta

Steg 3. Välj JA när ett popup-fönster visas på den andra Galaxy-enheten (din nya enhet).

Skärm med alternativ för vilka data som ska överföras Skärm med alternativ för vilka data som ska överföras

Steg 4. Välj Anslut på din gamla enhet, så att de två Galaxy-enheterna kan ansluta.

Skärm med alternativ för vilka data som ska överföras Skärm med alternativ för vilka data som ska överföras

Steg 5. På din nya enhet väljer du vilka data som ska överföras och trycker på Nästa.

Obs! Om din nya enhet inte redan är inloggad på ditt Google-konto kommer din gamla enhet att visa en skärm som frågar om du vill kopiera dina konton till din nya enhet. Välj Kopiera och följ anvisningarna på skärmen. Du kan också välja Hoppa över på den nya enheten för att hoppa över kopieringen av dina konton.

Skärm som visar resultaten av dataöverföringen Skärm som visar resultaten av dataöverföringen

Steg 6. Tryck på Nästa på din nya enhet.

Skärmar som visar att filöverföringen är klar Skärmar som visar att filöverföringen är klar

Steg 7. Tryck på Klart på båda Galaxy-enheterna.

Obs! Vissa appar kommer att visas suddiga och kanske inte startas förrän dataöverföringen och installationen är klar.

När du har installerat Smart Switch-programmet på din dator kan du när som helst säkerhetskopiera och återställa data genom att ansluta till Galaxy-enheten.

Överför data mellan din telefon och en dator. Du måste ladda ner datorversionen av Smart Switch-appen från www.samsung.com/se/apps/smart-switch. Säkerhetskopiera data från din tidigare telefon till en dator och importera datan till din telefon.

Steg 1. Ladda ner och starta Smart Switch på datorn.

Obs! Om din tidigare telefon inte är en Samsung-telefon säkerhetskopierar du data till en dator med hjälp av ett program som tillhandahålls av enhetens tillverkare. Gå sedan vidare till Steg 4.

Steg 2. Anslut din tidigare telefon till datorn med telefonens USB-kabel.

Steg 3. På datorn följer du anvisningarna på skärmen för att säkerhetskopiera data från telefonen. Koppla sedan bort din tidigare telefon från datorn.

Steg 4. Anslut din telefon till datorn med USB-kabeln.

Steg 5. Följ anvisningarna på datorskärmen för att överföra data till din telefon.

Obs! Läs den här artikeln om du vill lära dig hur du använder Samsung Cloud för att säkerhetskopiera och återställa data på din Galaxy-enhet.