Så här ändrar du land eller region för ditt Samsung-konto

Att ändra region och land kopplat till ditt Samsung-konto är snabbt och enkelt. Se vår guide nedan för enkla instruktioner och läs om vissa fall som kan begränsa din förmåga att göra ändringen.

Samsung-kontoikon omgivet av andra appikoner.

Anteckningar:

• När du har ändrat land eller region måste du vänta 180 dagar (ungefär 6 månader) innan du kan återgå till det ursprungliga landet eller regionen eller ändra till ett annat land eller region.

• Enheter som är anslutna till ditt Samsung-konto kommer automatiskt att loggas ut när användningslandet ändras, och du kommer att uppmanas att logga in igen.

Ändra kontots land eller region

Följ instruktionerna nedan för att ändra land eller region på ditt Samsung-konto.

Med dator

Steg 1. Gå till account.samsung.com och logga in på ditt konto.

Samsung-kontots inloggningssida.

Steg 2. Klicka på Profil.

Instrumentpanel för Samsung Mitt konto online.

Steg 3. Rulla ner och klicka på Redigera personuppgifter.

Sida med personlig information på Samsung-kontot .

Steg 4. Klicka på Land eller region.

Sidan Redigera personuppgifter.

Steg 5. Välj önskad region och land, klicka sedan på Ändra.

Rullgardinsmenyer för Region

Steg 6. Läs informationen som visas på skärmen. Klicka på kryssrutan och klicka sedan på Ändra.

Avtalsida för ändring av kontoland eller -region.

Per telefon

Samsung-kontoanvändare kan för närvarande inte använda en app för att ändra land eller region i sin kontoprofil. Du kan dock göra ändringen genom att öppna din webbläsare och följa instruktionerna ovan.

OBS: En uppdatering bör finnas tillgänglig i december 2023 som kommer att tillåta användare att använda en app på sina telefoner för att ändra land eller region på sitt Samsung-konto.

Begränsningar för ändring av Samsung-kontots land

Här är några fall som kan begränsa din möjlighet att ändra land eller region.

• När du har ändrat land eller region måste du vänta 180 dagar (ungefär 6 månader) innan du kan återgå till det ursprungliga landet eller regionen eller ändra till ett annat land eller region.

• Familjegruppskonton och barnkonton kan inte ändra land eller region.

• Vissa tjänster eller funktioner, som SmartThings, kan vara otillgängliga när du har ändrat land eller region.

• Ditt kontos köphistorik visar endast köp för det land eller den region som för närvarande är vald. För att se tidigare köp måste du ändra tillbaka kontots land eller region till det land som valdes vid tidpunkten för dessa köp. Se den första punkten för information om hur ofta du kan ändra land.

• Om du har ett Galaxy Store-säljarkonto måste du skicka in en ändringsbegäran via kundcentret.

• Samsung-konton med ett europeiskt land som valt land eller region kan vara begränsade medan de bearbetas för GDPR-rättigheter.

• Om en kund endast har ett telefonnummer-ID finns begränsningar i att ändra land eller region.

• Om användarens ålder är under ett lands tillåtna åldersgräns kan landet eller regionen inte ändras. (Observera att åldersgränsen varierar från land till land.)

• Personer med kinesiska konton har inte tillgång till funktionen för landsändring. På samma sätt kan användare med konton utanför Kina inte ändra sitt land eller region till Kina.