Hur du använder Samsung Galaxy SmartTag och SmartTag+

SmartTag kan placeras i resväskan.

Är du lite glömsk? Har du någonsin tappat bort något viktigt? Har du kanske ett husdjur som ofta springer bort? Det händer även de bästa. Med de nya Samsung Galaxy SmartTag och SmartTag+ behöver du inte stressa under några av dessa situationer. Dessa högteknologiska sändare kan fästas på ett föremål och sedan spåras på SmartThings-appen. Dessutom behöver du inte betala för standard spårningstjänsten.

Obs: Samsung Galaxy SmartTag och SmartTag+ är kompatibla med alla Galaxy-telefoner och surfplattor som är uppdaterade med den senaste versionen av SmartThings-appen.

Om du vill spåra och söka din Galaxy SmartTag eller SmartTag+ på distans bör den vara ansluten till SmartThings. Efter bara några minuter kan du enkelt spåra dina viktigaste föremål. Följ guiden nedan för att ansluta din Galaxy SmartTag eller SmartTag+ till SmartThings.

Steg 1. Öppna SmartThings-appen och tryck på knappen på Galaxy SmartTag.
Steg 2. Ett popup-fönster kommer visas när Galaxy SmartTag upptäcks. Tryck Lägg till.

Obs: Om inget popup-fönster visas trycker du på Enheter, sedan på Lägg till (plustecknet) och efter det trycker du på Lägg till enhet. Tryck på fliken Märke och välj Samsung. Tryck på Tag/Tracker och sedan på Galaxy SmartTag.

Alternativet Lägg till markeras i SmartThings-appen.

Steg 3. Välj cirkeln och tryck på Godkänn.
Steg 4. Tryck Start. Om det efterfrågas väljer du önskad plats och rum för enheten.

Val av plats och rum i SmartThings-appen.

Steg 5. Tryck på knappen som finns mitt på Galaxy SmartTag. Enheten kommer ge ifrån sig en signal som bekräftar att den är i parkopplingsläge.
Steg 6. För att slutföra anslutningen följer du anvisningarna på skärmen.
Steg 7. När parkopplingen är klar kommer enheten att vara tillgänglig i SmartThings-appen och visas i SmartThings Find-funktionen. Se följande avsnitt för att lära dig mer om hur du spårar Galaxy SmartTag med hjälp av SmartThings Find.

Om du har svårt att hitta din Galaxy SmartTag kan det vara skönt att veta att det finns flera olika sätt att hitta den på.

Steg 1. Öppna SmartThings-appen. Tryck sedan på fliken Enheter och sedan på Hem-ikonen.
Steg 2. Välj önskad plats och svep sedan genom rummen för att hitta din Tag.
Steg 3. Välj din Galaxy SmartTag eller SmartTag+ och välj sedan Visa karta.
Steg 4. SmartThings Find-funktionen kommer öppnas. Den här funktionen gör det möjligt för dig att spåra din Galaxy SmartTag och andra mobila enheter som läggs till på ditt SmartThings account. När den upptäcks visas Galaxy SmartTags ungefärliga position.

SmartTags-karta med alternativen Search nearby, Navigate, och Ring visas på SmartThings-appen.

Om du inte lyckas med spårningen kan du använda dessa alternativa funktioner för att försöka lokalisera enheten:

• Search nearby: Använd den här funktionen för att lokalisera enheten när du vet att den är i närheten. Du får information om Galaxy SmartTags signal är svag eller stark. Det gröna området blir större och signalens ljudnivå ökar ju närmare du kommer enheten.
  • Navigate: Använd den här funktionen när enhetens plats visas på kartan, men du känner dig osäker på hur du kan ta dig dit.  Enhetens plats visas då i Google Maps och du kan enkelt hitta dit med hjälp av GPS.
  • Ring: Tryck här om du vill att din Galaxy SmartTag ska ge ifrån sig en ljudsignal. Den kommer ringa oavbrutet tills du trycker på Stopp. Den här funktionen är praktisk när du vet att enheten är nära men du behöver lite extra hjälp med att hitta den.

När Galaxy SmartTag eller SmartTag+ är ansluten till din telefon eller surfplatta kan du trycka på taggens knapp för att köra en automatiseringsfunktion. Du behöver bara ställa in åtgärder för din Galaxy SmartTag i SmartThings-appen.

Steg 1. Öppna SmartThings-appen och tryck sedan på fliken Enheter.
Steg 2. Tryck på ikonen Hem och välj sedan önskad plats. Svep genom rummen för att hitta din Galaxy SmartTag eller SmartTag+ och markera den tagg du vill ställa in en förinstallerad åtgärd för.
Steg 3. Svep och välj Tryckt för att ställa in vilken åtgärd som ska utföras när du trycker på knappen på din Galaxy SmartTag.

Obs: Du kan också trycka på Tryckt för att välja vad som ska hända när du trycker och håller in knappen.

Automatiseringsfunktioner för taggen.

Steg 4. Tryck på Lägg till (plustecknet) och välj sedan den åtgärd du önskar. Du kan till exempel trycka på Kontrollera enheter, Meddela någon eller Kör scenarier.

Plus-ikonen markerad på SmartTag i inställningarna för åtgärd när knappen är nedtryck.

Steg 5. Följ instruktionerna på skärmen för att ställa in funktionen och tryck sedan på Nästa.
Steg 6. Välj en åtgärd för rutinen, t.ex. att tända en lampa.
Steg 7. När du är klar trycker du på Spara för att spara åtgärden.

Om du inte längre vill använda din Galaxy SmartTag bör du först ta bort den från SmartThings Find-funktionen.

Steg 1. Öppna SmartThings-appen, tryck på fliken Life och välj sedan SmartThings Find-kortet.
Steg 2. Tryck på Meny-ikonen i det nedre högra hörnet, tryck på Fler alternativ (de tre vertikala prickarna) och välj sedan Ange favorit.
Steg 3. Avmarkera Galaxy SmartTag och eventuella andra enheter som du inte vill ska visas i SmartThings-Find och tryck sedan på Spara.
Steg 4. Taggen och enheten/enheterna kommer inte längre att spåras i SmartThings Find.

De föregående stegen tar bara bort taggen från SmartThings Find. För att helt ta bort Galaxy SmartTag från SmartThings-appen:

Steg 1. Öppna appen, tryck på fliken Enheter och sedan på Hem-ikonen. Välj önskad plats och svep sedan genom rummen för att hitta din tagg.
Steg 2. Tryck och håll SmartTag knappen nedtryckt och tryck sedan på Redigera.
Steg 3. Välj den Enhet du vill ta bort och tryck sedan på Ta bort för att bekräfta.

Alternativet Ta bort markerad i SmartThings-appen

Galaxy SmartTag använder ett CR2032-batteri, vilket är ett litet litiumbatteri som är format som ett mynt. Det är samma typ av batteri som vanligtvis används i armbandsur och går inte att ladda.

Beroende på användningstid och andra faktorer kan CR2032-batterier hålla i ungefär ett år, så du behöver inte oroa dig för att byta ut det på ett bra tag.

För att se återstående batteritid öppnar du SmartThings-appen och väljer din Galaxy SmartTag; den aktuella batterinivån visas längst ner på skärmen.

Om batteriet är slut kan du enkelt byta ut det. Följ bara dessa enkla steg:

SmartTag-inställningar som visar batterinivån i SmartThings-appen.

Steg 1. För in ett platt föremål (t.ex. ett mynt eller kreditkort) i skåran på Galaxy SmartTags undersida för att öppna locket.

Öppna Samsung SmartTag för att byta batteri.

Steg 2. Ta bort det gamla batteriet och byt ut mot det nya inom 10 sekunder.
Steg 3. Placera batterilocket över SmartTag och tryck på batterilocket tills det klickar på plats.

Om din Galaxy SmartTag inte fungerar som den ska, eller om du planerar att ansluta den till en annan telefon, kan du göra en återställning. För att göra detta måste du fysiskt ta bort och sätta in batteriet igen.

Steg 1. Öppna först batterilocket på din Galaxy SmartTag. För att göra detta för du in ett platt föremål (t.ex. ett mynt eller kreditkort) i skåran på Galaxy SmartTags undersida.
Steg 2. Ta bort batteriet. Sedan trycker och håller du Galaxy SmartTag-knappen intryckt.

Byte av batteri på SmartTag

Steg 3. Sätt tillbaka batteriet medan du fortfarande håller knappen intryckt.

Obs: Om enheten ger ifrån sig ett ljud direkt efter att du satt in batteriet, bör du utföra de här stegen på nytt.

Steg 4. Håll in knappen i fem sekunder.
Steg 5. Placera batterilocket över SmartTag och tryck på batterilocket tills det klickar på plats. Enheten bör nu vara återställd.

SmartTags batterilock trycks tillbaka plats.

Steg 6. Om du vill ansluta Galaxy SmartTag till en annan telefon måste du först ta bort den från SmartThings-appen. Öppna SmartThings-appen på telefonenen, tryck sedan på Enheter och sedan på Hem-ikonen. Välj önskad plats och svep sedan genom rummen för att hitta din Tag.
Steg 7. Tryck och håll SmartTags knappen intryckt. Välj sedan Redigera.
Steg 8. Tryck Ta bort enhet och sedan trycker du Ta bort för att bekräfta. Galaxy SmartTag kommer nu tas bort från SmartThings-appen. Du kan lägga till den igen eller lägga till den på en annan telefon om du vill.
Steg 9. Om du har följt stegen ovan, men fortfarande har problem med Galaxy SmartTag kan du kontakta Samsung Support för ytterligare hjälp.

Obs: Samsung Galaxy SmartTag+ är kompatibel med Android OS 8.0 eller senare. För att kunna använda AR-funktionen måste din Galaxy-telefon eller surfplatta dock ha stöd för Android 11 eller högre. Funktionen är för närvarande tillgänglig på Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra och Z Fold 2. iOS-enheter och Android-enheter från tredje part stöds inte.

Galaxy SmartTag+ liknar Galaxy SmartTag, men erbjuder även möjligheten att hitta din förlorade ägodel med hjälp av förstärkt verklighet (AR) via Ultra-wideband-teknik. Den här funktionen använder telefonens kamera för att spåra den exakta platsen för Galaxy SmartTag+ om den befinner sig inom 15 meter, vilket gör den användbar när du har tappat bort ett föremål hemma eller i närheten.

Steg 1. När du har anslutit en Galaxy SmartTag+ till SmartThings-appen på din telefon eller surfplatta öppnar du appen och trycker på fliken Life. Sedan trycker du på SmartThings Find-kortet.
Steg 2. Välj Galaxy SmartTag+ och tryck sedan på Sök i närheten.
Steg 3. Vänta några sekunder och tryck sedan på Hitta med hjälp av kamera.

Obs: Det kan hända att Alternativet Hitta med hjälp av kamera inte visas om signalen är för svag.

Steg 4. Du kan behöva ge tillstånd innan du öppnar kameran. Rikta sedan enheten runt din aktuella plats.
Steg 5. Om signalen är tillräckligt stark kommer pilar på skärmen visas som leder dig i rätt riktning för att hitta din Galaxy SmartTag+.

Telefon som använder AR för att hitta borttappade nycklar.

Steg 6. Du kan trycka på ikonen med musiknoter för att få din Galaxy SmartTag+ att ringa. Då blir den ännu lättare att hitta.
Steg 7. När du är tillräckligt nära din Galaxy SmartTag+ och kommer ett popup-meddelande visas som informerar dig om att den är i närheten.

Vilka enheter är kompatibla med Galaxy SmartTag+?

Galaxy SmartTag+ är kompatibel med Android OS 8.0 eller högre. Men för att kunna använda AR-fyndfunktionen måste din Galaxy-telefon eller surfplatta ha stöd för Android 11 eller högre. Funktionen är för närvarande tillgänglig på Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy S21+, Galaxy S21 Ultra och Z Fold 2. Android-enheter från tredje part och iOS-enheter stöds inte.

Varför töms batteriet snabbt på min Galaxy SmartTag+?

Batteriet kan tömmas snabbare om du ofta använder AR-funktionen eller om Galaxy SmartTag+ inte används under en längre tid.

Hur använder jag AR-sökfunktionen med kameran?

Först ansluter du din Galaxy SmartTag+ till SmartThings-appen på din telefon eller surfplatta. Öppna sedan appen, tryck på fliken Life och sedan på SmartThings Find-kortet. Tryck på Sök i närheten och peka med mobilen runt din nuvarande plats. När du kommer tillräckligt nära det borttappade föremålet kommer Galaxy SmartTag+ aktiveras. Gröna och svarta pilar kommer visas på skärmen när du närmar dig Galaxy SmartTag+.

Vilka är användningsvillkoren för AR-funktionen?

Din telefon eller surfplatta måste ha stöd för Ultra-wideband-signaler för att kunna använda AR-sökfunktionen. Funktionen kanske inte fungerar på platser där det är svårt att ta emot signaler, t.ex. i bagageutrymmen i fordon, metallådor, trånga inomhusmiljöer eller i andra isolerade utrymmen. Dessutom kan det hända att den inte fungerar om enheten är monterad eller pekar i motsatt från Galaxy SmartTag+.

Vilket är det ungefärliga avståndet för att AR-funktionen ska fungera?

AR-fyndfunktionen kan lokalisera Galaxy SmartTag+ inom 15 meter från din telefon eller surfplatta.