Så här använder du Samsung DeX-kompatibla funktioner

Om du känner till alla tillgängliga funktioner kan du använda Samsung DeX så effektivt som möjligt. Läs vidare för mer information om hur du använder de funktioner som stöds av Samsung DeX.

Bild på Samsung DeX logotyp.

För att konfigurera de funktioner som är tillgängliga med Samsung Dex, läs följande instruktioner:

Du kan ändra eller lägga till språk till tangentbordet som är anslutet till din mobila enhet. För att göra detta följ dessa steg:

1 Öppna menyn för Inställningar och tryck på alternativet "Allmän hantering".
2 Välj Inställningar för Samsung-tangentbord och därefter Språk och typer.
3 Sedan väljer du Hantera inmatningsspråk och där aktiverar du det språk du vill lägga till.
4 För att välja det inmatningsspråk som du just lagt till går du till Allmän hantering i menyn för Inställningar.
5 Där väljer du Fysiskt tangentbord och det språk du just lagt till.
6 När du har valt språk visas de tangentbord som stöds av Android OS. Välj layouten för det tangentbord som du använder.

För att ändra språk med hjälp av en genväg kan du ändra inmatningsspråket med hjälp av en tangentbordsgenväg som [Shift]+[Space], [Control]+[Space] eller [Left Alt] +[Shift].

För att aktivera eller inaktivera tangentbordsgenvägar väljer du "Ändra språkgenväg" i det fysiska tangentbordets inställningar.

Ja, man kan använda de tangentbordsgenvägar som stöds på en mobil enhet även i Samsung DeX.

Om du vill läsa mer om vilka tangentbordsgenvägar som stöds trycker du på tangenten [F1] på startskärmen eller på tangenten [Windows], [Command] eller [Search] + tangenten [/] på ditt tangentbord.

Du kan även följa dessa steg:

1 Gå till "Inställningar" och välj "Allmän hantering".
2 Tryck på "Fysiskt tangentbord" och därefter på "Tangentbordsgenvägar".

Vissa appar där innehållet måste skyddas, t.ex. videospelare, mobilbankappar eller säkerhetsappar, har egna säkerhetsfunktioner. Deras skärmar blir därför svarta och/eller du kan bara höra ljud. Om du ansluter din mobila enhet till en extern skärm (t.ex. en TV eller bildskärm) via en kabel för att använda Samsung DeX, kommer då appens skärm att visas som vanligt.

Om du vill spela ett spel med tangentbord eller mus på Samsung DeX måste spelappen stödja tangentbord och användning av en mus. Kontakta apputvecklaren för att få hjälp.