Så använder du Secure Wi-Fi (säker WiFi)

Secure Wi-Fi skyddar din data mot cyberattacker och skapar en miljö där Galaxy-användare kan använda WiFi-nätverk på ett tryggt sätt. Nedan kan du lära dig att använda alla dessa funktioner.

Vy över Secure Wi-Fi-logon på appens huvudskärm.

Secure Wi-Fi erbjuder en viss kostnadsfri skyddsnivå varje månad för att skydda dina aktiviteter. (Android™ 12 över 1 024 MB/Android™ 11 under 250 MB)

Därutöver tillhandahåller vi följande praktiska funktioner för dina specifika behov:

1 Aktivera Secure Wi-Fi (säker WiFi) och tryck på knappen ”Protect” (skydda).
2 Ikonen Secure Wi-Fi (säker WiFi) är aktiverad och nätverket övergår till ett skyddat läge.

Secure Wi-Fi (säker WiFi) erbjuder ”Auto protect Wi-Fi” (auto-skyddad WiFi) när enheter ansluter till offentliga eller opålitliga WiFi-nätverk. Denna funktion är särskilt användbar när du använder Wi-Fi på offentliga platser, till exempel kaféer, hotell och flygplatser.

• Adaptivt skydd

Skyddar WiFi-anslutningar du ansluter till offentliga eller opålitliga WiFi-nätverk. Varje DNS-begäran krypteras för att alltid säkerställa ett optimalt skydd.

• Endast offentligt WiFi-skydd

Skyddar WiFi-anslutningar du ansluter till offentliga eller oskyddade nätverk.

• Endast DNS-skydd

DNS-begäranden krypteras för att skydda personuppgifter.

Du kan inaktivera ”Auto protect Wi-Fi” (auto-skyddad WiFi) när du ansluter till ett specifikt WiFi-nätverk. Secure Wi-Fi (säker WiFi) hanterar registrerade WiFi-nätverk via deras namn och platser. Denna funktion är särskilt användbar när du ansluter till betrodda WiFi-nätverk, till exempel hemma-WiFi och certifierad WiFi från telekommunikationsleverantörer.

Secure Wi-Fi (säker WiFi) kan visa skyddsaktiviteter i tabeller och listor, baserat på namnen på tidigare använda WiFi-nätverk. Denna funktion är användbar om du vill kontrollera historik för nätverk som tidigare skyddats av Secure Wi-Fi.

Secure Wi-Fi (säker WiFi) kan även användas för en viss app. Du kan aktivera och inaktivera Secure Wi-Fi (säker WiFi) enligt egna önskemål via specifika funktioner i den skyddade appen. Denna funktion är användbar när krypteringen förhindrar en smidig datakommunikation i en viss app, och när du behöver justera de säkra WiFi-inställningar för enskilda appar.

För Secure Wi-Fi (säker WiFi) kan skyddsinställningarna ändras i enlighet med de kommunikationsprotokoll (HTTP, HTTPS, etc.) som du anger.