Hur man betalar med Samsung Wallet

Med Samsung Wallet kan du enkelt och säkert handla med din telefon eller klocka. Läs mer om hur appen fungerar nedan.

Skärmdump av Samsung Wallets startskärm.

Om du har lagt till minst ett kort i Samsung Pay kan du komma åt Samsung Wallet genom att svepa uppåt från botten av skärmen på startskärmen. Du kan också komma åt Samsung Pay när telefonen är låst och skärmen är avstängd. Så här gör du för att betala med Samsung Pay:

1 Svep uppåt från botten av skärmen (från startskärmen eller låsskärmen) för att öppna Samsung Wallet. Ditt standardbetal- eller kreditkort visas på skärmen. Om du har flera kort inställda är det bara att svepa åt vänster eller höger för att växla till det kort du vill använda.
2 Välj fingeravtryck eller irisskanning om du har Samsung Wallet som är säkrad med biometrisensor, eller på PIN-knappen om du vill ange din PIN-kod, för att gå in i betalningsläget. Om du har Samsung Wallet säkrad via fingeravtryckssensorn trycker du bara på sensorn med fingret så aktiveras betalningsläget.
3 Rör sedan telefonens baksida mot betalningsterminalen eller kortmaskinen. I vissa fall kan du behöva röra telefonen mot sidan av kortmaskinen. Du har 30 sekunder på dig att göra detta, men om tiden tar slut upprepar du bara steg 2. Du kan sluta röra telefonen mot betalterminalen eller kortmaskinen när ditt kort har upptäckts. Du kan behöva ange kortets PIN-kod på terminalen eller kortmaskinen för att godkänna betalningen.

Kan man använda Samsung Wallet utomlands?

Du kan använda Samsung Wallet för att göra betalningar när du reser utomlands om kortutgivaren tillåter att det fysiska kortet används utomlands. Samma valutaväxlingskurser och avgifter gäller. Kontakta kortutgivaren för mer information.

När du har lagt till ditt kort i Samsung Pay aktiveras det av betalkortsnätverket (t.ex. Visa, MasterCard eller American Express) och kortutgivaren.Aktiveringen sker ungefär 5-10 minuter efter att eventuella verifieringskrav har uppfyllts, t.ex. genom att du anger ditt engångslösenord (OTP). Under den tiden kan du inte använda ditt kort i Samsung Pay. Du får ett meddelande när kortet har aktiverats.

Observera: För att lägga till ett kort i Samsung Pay krävs det att din enhet är ansluten till internet.