Hur man använder Samsung DeX

För att kunna använda Samsung DeX är de möjligt att du behöver köpa speciella tillbehör till din enhet.

Bild på Samsung Dex logotyp och skärmen för appar.

För anslutning till en extern skärm (TV eller bildskärm) med kabel:

För att använda Samsung DeX måste du köpa en DeX Station, DeX Pad eller HDMI-adapter och ansluta din mobila enhet till en extern skärm (TV eller bildskärm).

För anslutning med kabel till en dator:

För att ansluta din smartphone till en dator måste du använda en USB-C kabel.

För trådlös anslutning till en TV eller dator:

För trådlös anslutning behövs inga extra tillbehör till din enhet.

Vilka tillbehör stöder Samsung DeX?

För användning av Samsung DeX genom trådbunden anslutning behövs olika tillbehör för smartphones och för surfplattor och vikbara enheter.

• Oficiella tillbehör som stöder Samsung DeX: DeX Station (EE-MG950), DeX Pad (EE-M5100), HDMI-adaptrar (EE-HG950, EE-P5000, EE-I3100, EE-P3200 och EE-P5400).

Observera: Produktnamnen kan variera beroende på land. Icke-oficiella Samsung DeX-stödda produkter är kanske inte kompatibla beroende på deras egenskaper.

Så här använder man Samsung DeX på en surfplatta

Man kan använda Samsung DeX på en surfplatta på följande tre sätt:

1 Använd Samsung DeX direkt på surfplattans skärm (man behöver inte ansluta en extern skärm).
  • Öppna panelen Aviseringar genom att svepa nedåt från skärmens ovankant och välj DeX-ikonen i menyn "Snabbinställningar".
2 Anslut en bildskärm eller TV via kabel för att använda Samsung DeX på en stor skärm.
3 Anslut en TV trådlöst för att använda Samsung DeX på en stor skärm.
  • Öppna panelen "Aviseringar" genom att svepa nedåt från toppen av surfplattans skärm och gör en långtryckning på DeX-ikonen i menyn "Snabbinställningar". Sök sedan efter tillgängliga skärmar för anslutning och väljer den du vill ansluta till.

1 Öppna menyn för snabbinställningar på din enhet och tryck på DeX-knappen för att aktivera funktionen.
2 Välj "DeX på TV eller bildskärm".
  • Om "DeX för PC" visas i stället väljer du "Fler alternativ" högst upp till höger i fönstret och trycker sedan på "Växla till TV eller bildskärm".
3 Välj den TV eller bildskärm som ska anslutas från listan över tillgängliga enheter och tryck på "Starta".
4 Acceptera anslutningsförfrågan på TV:n eller bildskärmen.
5 Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra anslutningen. När anslutningen är klar visas Samsung DeX-skärmen på den anslutna tv:n eller bildskärmen.

Observera: Prestandan kan bero på TV:n som används för den trådlösa anslutningen. Vi rekommenderar att du använder en Samsung Smart TV från 2019 eller senare.

• Den trådlösa anslutningen kan användas med andra TV-apparater eller donglar som stöder funktionen för spegling/delning av telefonskärmar (kompatibel med Miracast), men deras prestanda är inte garanterad. Kontrollera om din TV stöder funktionen för skärmspegling/delning. Namnet på funktionen kan skilja sig åt beroende på tillverkare. (Samsung TV - skärmdelning/spegling, Sony TV - skärmspegling och LG TV - skärmdelning).

• Om det trådlösa nätverket är väldigt upptaget kan det leda till sämre uppkoppling. Försök att ansluta igen senare.

• För att ansluta den mobila enheten till en TV med 5 GHz-bandbredd för en smidig trådlös anslutning, anslut både den mobila enheten och TV:n till en trådlös router som stöder 5 GHz-bandbredd och prova den trådlösa anslutningen. Detta kanske dock inte fungerar om TV:n inte stöder Wi-Fi på 5 GHz-bandet. Kontrollera specifikationerna för just din TV i bruksanvisningen. (Besök Samsung Support för frågor som rör Samsung TV-apparater.)

• För att den trådlösa anslutningen ska fungera smidigt rekommenderas ett kort avstånd mellan den mobila enheten och TV:n.

Steg 1: Tryck på DeX-ikonen på din startskärm. Steg 1: Tryck på DeX-ikonen på din startskärm.

Steg 1: Välj DeX-ikonen på din startskärm.

Steg 2: Tryck på “DeX på TV eller bildskärm”. Steg 2: Tryck på “DeX på TV eller bildskärm”.

Steg 2: Välj ”DeX på TV eller bildskärm”.

Steg 3: Välj TV:n eller bildskärmen du vill ansluta till och tryck på ”Starta”. Steg 3: Välj TV:n eller bildskärmen du vill ansluta till och tryck på ”Starta”.

Steg 3: Välj TV:n eller bildskärmen du vill ansluta dig till och tryck sedan på ”Starta”.

Steg 4: Tryck på “Starta” för att bekräfta anslutningen. Steg 4: Tryck på “Starta” för att bekräfta anslutningen.

Steg 4: Tryck därefter på “Starta” för att bekräfta anslutningen.

Din dator bör uppfylla följande systemkrav för att kunna köra Samsung DeX:

• OS : Windows 10 (32/64 bit) eller senare
  • Processor: Intel® Core™ i3 2,4 GHz eller högre (Intel® Core™ i5 2,5 GHz eller högre rekommenderas).
  • Qualcomm Snapdragon 8cx eller högre version
  • Minne: 4 GB (8 GB rekommenderas)
  • Hårddiskutrymme: Minst 500 MB (rekommenderas)
  • USB : 1 fri USB 2.0-port (USB 3.0 rekommenderas)
  • Skärmupplösning: 1024 X 768, 32 bit eller högre
  • Samsung DeX kanske inte fungerar korrekt om enheten inte uppfyller minimikraven.

1 Öppna notifikationspanelen på din smartphone och dra panelen nedåt. Tryck sedan på DeX-knappen för att aktivera funktionen.
2 Välj “DeX på PC”.
  • Om "DeX på TV eller bildskärm" visas i stället väljer du "Fler alternativ" högst upp till höger i fönstret och trycker sedan på "Växla till PC".
3 Välj den dator som du vill ansluta till från listan över tillgängliga enheter och tryck på "Starta".
4 Acceptera anslutningsförfrågan på datorn.
5 Följ instruktionerna på skärmen för att slutföra anslutningen. När anslutningen är klar visas Samsung DeX-skärmen på den anslutna datorn.
  • Samsung DeX måste vara installerat på datorn. (Besök Samsung Support för att ladda ner och installera programmet.)

• Om ikonen för ”Sasung DeX” inte visas i datorns aktivitetsfält öppna programmet ”Samsung DeX”.

• Kontrollera Wi-Fi anslutningen mellan datorn och den mobila enheten. Datorn och den mobila enheten som du försöker ansluta till måste dela samma Wi-Fi AP (accesspunkt).

• För en smidig trådlös anslutning ska både datorn och den mobila enheten vara anslutna till samma Wi-Fi AP med 5 GHz-bandbredd.

• Trådlös anslutning med hjälp av funktionen "Anslutning" i Windows stöds inte.
Steg 1: Tryck på ikonen för DeX på din startskärm. Steg 1: Tryck på ikonen för DeX på din startskärm.

Steg 1: Tryck på DeX-ikonen på din startskärm.

Steg 2: Välj DeX på PC. Steg 2: Välj DeX på PC.

Steg 2: Välj sedan ”Dex på PC”.

Steg 3: Tryck på den enheten som du önskar ansluta till Samsung DeX. Steg 3: Tryck på den enheten som du önskar ansluta till Samsung DeX.

Steg 3: Välj enheten som du vill ansluta till Samsung DeX.

Steg 4: Tryck på “Starta”. Steg 4: Tryck på “Starta”.

Steg 4: Tryck därefter på “Starta” för att bekräfta.