Så använder du Samsung Cloud

Vi vet att din enhet är fylld av viktiga saker som du inte vill riskera att förlora. Från semesterbilder till konsertvideor och viktiga affärsdokument – du vill veta att de sparas på ett säkert sätt. Med den lättanvända filhanteringstjänsten i Samsung Cloud kan du när som helst säkerhetskopiera och återställa data på din mobiltelefon eller surfplatta på ett enkelt sätt.

Samsung Cloud är en tjänst som stöder synkronisering av information som är kopplad till användarens Samsung-konto såväl som säkerhetskopiering/återställning av data på användarens enhet.

En mobiltelfon som visar Samsung Cloud-appen intill app-ikonen.

Hur använder jag Samsung Cloud?

Samsung Cloud är redan installerat på din enhet. Du kan köra dess funktioner från menyn Settings (inställningar) nedan:

• Sync :

Gå till enhetsinställningarna, tryck på din Samsung-kontoprofil och välj Samsung Cloud. Då visas en lista över appar med en växlingsknapp för att aktivera/inaktivera synkronisering.

• Säkerhetskopiering/återställning:

För att säkerhetskopiera data: Gå till enhetsinställningarna, tryck på din Samsung-kontoprofil, välj Samsung Cloud och tryck på ”Back up data” (säkerhetskopiera data). Du kan välja vad du vill säkerhetskopiera med växlingsknappen för varje uppgift.

För att återställa data: Gå till enhetsinställningarna, tryck på din Samsung-kontoprofil, välj Samsung Cloud och välj ”Restore data” (återställ data). Du kan välja vilka data du vill återställa.

När du kör installationsguiden för första gången kan du återställa data som säkerhetskopierats på din gamla enhet genom att logga in på ditt Samsung-konto.

Obs! Stegen kan variera beroende på enhetens/appens version.