Så här ansluter du din smartphone till en PC eller surfplatta med Samsung Flow

Med Samsung Flow-appen kan du ansluta din smartphone till din dator eller surfplatta för att njuta av en säker anslutning mellan dina enheter. Läs mer om hur du konfigurerar anslutningen nedan.

Skärmdump av Samsung Flows startskärm.

Samsung Flow-appen måste vara installerad på både din surfplatta eller PC och din Galaxy-smarttelefon. Vi rekommenderar att du aktiverar Bluetooth eller Wi-Fi på varje enhet och parar ihop dem för att säkerställa smidig användning av tjänsten.

Observera: Gäller endast Galaxy Tab Pro S, Galaxy Book, Galaxy Book 2 och Galaxy Book S.

Anslut dina enheter med Samsung Flow

1 Starta Samsung Flow-appen på din surfplatta eller dator tillsammans med din telefon. Sök efter telefonen från din enhetslista och klicka på "Para ihop".
2 Bekräfta koden som visas på båda enheterna via popup-fönstret för parningsförfrågan.

Observera: Du kan välja en anslutningsmetod (med hjälp av Bluetooth eller Wi-Fi/LAN, USB). USB-anslutning tillhandahålls endast för surfplattor och datorer med Windows™ 10 via telefoner med Android™ Q OS eller senare.

Ställ in en verifieringsmetod genom att öppna Samsung Flow på din telefon och följ stegen nedan:

1 Tryck på knappen för fler alternativ.
2 Välj "Hantera enheter".
3 Välj den enhet från din registrerade lista som du vill ansluta till och ställ in en verifieringsmetod.

Du kan välja mellan:

• Manuell: Ansluts via "OK"-knappen.
  • Automatisk anslutning: Ansluts automatiskt till tillgängliga surfplattor eller datorer utan bekräftelse från din telefon.
  • Biometri: Autentisering med telefonbiometri.

Observera: För att använda Samsung Flow, sök efter "Samsung Flow" i Google Play eller Galaxy Store (Windows ™-användare kan hitta appen i Windows™ appbutik) och besök Samsung Flow-webbsidan där du kan hitta installationsguiden.

Nej. När dina enheter har parats ihop kan du stänga Samsung Flow på din telefon och utföra andra uppgifter, förutom i följande fall:

1 Om du stänger av Samsung Flow-meddelandecentralen.
2 Om du stänger Samsung Flow på din Android™ surfplatta eller PC.
3 Om du inte använde Samsung Flow för att låsa upp din surfplatta eller dator.

1 Se till att den senaste versionen av Samsung Flow-appen är installerad på din telefon.
2 Kontrollera listan över tillgängliga telefoner som visas på din surfplatta eller dator när Samsung Flow-appen körs på din telefon.

För surfplattor kan endast en telefon registreras. För datorer kan dock två mobila enheter registreras och användas.

Du kan registrera och hantera upp till 3 surfplattor eller datorer med Samsung Flow. Uppdatera Samsung Flow till den senaste versionen. Med "Flödeshistorik" kan du använda ditt innehåll hemma och på jobbet. Däremot kan endast en surfplatta eller PC anslutas till din telefon på en gång, så du måste välja vilken av dina 3 registrerade datorer eller surfplattor du vill ansluta till din telefon.