Hur gör jag för att betala med Samsung Pay?

När du har lagt till dina kort i Samsung Pay kan du börja använda dem. Läs vidare för mer information om hur du använder Samsung Pay på ett bekvämt och säkert sätt.

Bild på en person som betalar med Samsung Pay.

Du kommer åt Samsung Pay enkelt genom att svepa uppåt från botten på startskärmen, även när telefonen är skärmlåst.

För att betala med Samsung Pay följ stegen nedan.

1 På startskärmen eller låsskärmen sveper du uppåt från botten av skärmen för att öppna Samsung Pay. Ditt standarddebiterings- eller kreditkort visas på skärmen. Om du har flera kort tillagda sveper du bara åt vänster eller höger för att växla till det kort du vill använda.
2 För att gå in i betalningsläget väljer du Fingeravtryck eller Irisskanning om din Samsung Pay är säkrat med biometrisk sensor, eller PIN-kod om du vill ange din kod. Om du har Samsung Pay säkrat via fingeravtryckssensorn trycker du på sensorn med fingret och betalningsläget aktiveras.
3 Rör telefonens baksida mot betalningsterminalen eller kortmaskinen. I vissa fall kan du behöva röra telefonen mot sidan av kortmaskinen. Du har 30 sekunder på dig att göra detta. Om tiden tar slut upprepar du bara steg 2.
4 Du kan bli ombedd att ange kortets PIN-kod på terminalen eller kortmaskinen för att godkänna betalningen.

Kan jag betala med Samsung Pay när jag reser utomlands?

Ja, du kan betala med Samsung Pay när du reser utomlands om kortutgivaren tillåter att det fysiska kortet används utomlands. Samma valutaväxlingskurser och avgifter gäller.

Observera: Kontakta kortutgivaren för mer information om detta.