Hur gör jag för att återställa mitt Samsung ID eller lösenord?

Med ett Samsung-konto kan du använda specifika appar och tjänster, som Samsung Pass och Samsung Find, och säkerhetskopiera data till Samsung Cloud. Om du inte kommer ihåg dina kontouppgifter kan du återställa ditt ID och lösenord för Samsung-kontot för att få åtkomst till kontot igen.

Inloggningsskärm för Samsung-konto.

Du kan få reda på ditt Samsung-konto-ID med en ledtråd via ditt telefonnummer eller e-post-ID.

Startsidan för Inställningar Startsidan för Inställningar

Steg 1. Öppna Inställningar > Välj Samsung account.

Alternativ för att logga in på konto. Alternativ för att logga in på konto.

Steg 2. Välj Har du glömt ditt lösenord eller har du inget konto?

Alternativ för att skapa ett konto eller återställa inloggningsuppgifter. Alternativ för att skapa ett konto eller återställa inloggningsuppgifter.

Steg 3. Välj Glömt id.

Ledtråd för återställning via e-post-ID

Alternativ för verifieringsmetod. Alternativ för verifieringsmetod.

Steg 1. Tryck på Har du problem med att få ditt konto-ID?

Skärm för verifiering av kontoinnehav. Skärm för verifiering av kontoinnehav.

Steg 2. Ange begärd information > Tryck på Fortsätt.

Skärm för ledtråd om verifiering av konto-ID. Skärm för ledtråd om verifiering av konto-ID.

Steg 3. Granska de angivna e-postadresserna > Tryck på Logga in nu > Logga in på ditt konto.

Återställning via sekundärt telefonnummer eller e-postadress

Hitta ditt konto-ID genom ditt telefonnumret eller e-postadressen som ska användas för återställning. Hitta ditt konto-ID genom ditt telefonnumret eller e-postadressen som ska användas för återställning.

Steg 1. Ange det (sekundära) telefonnummer eller den (sekundära) e-postadress som ska användas för återställning > Tryck på Fortsätt.

Skärm för verifiering av kontoinnehav. Skärm för verifiering av kontoinnehav.

Steg 2. Ange begärd information > Tryck på Fortsätt.

Skärm för verifiering genom textmeddelande. Skärm för verifiering genom textmeddelande.

Steg 3. Kontrollera att telefonnumret eller e-postadressen som visas är din > Tryck på Skicka koden > Ange verifieringskoden eller PIN-koden > Tryck på Verifiera.

Verifieringsskärm för e-post-ID. Verifieringsskärm för e-post-ID.

Steg 4. Välj en e-postadress > Tryck på Logga in nu > Logga in på ditt konto.

Följ stegen nedan först, välj sedan en av de fyra metoderna i nästa avsnitt för att återställa lösenordet.

Startsidan för Inställningar Startsidan för Inställningar

Steg 1. Öppna Inställningar > Välj Samsung account.

Alternativ att ange ett konto-ID. Alternativ att ange ett konto-ID.

Steg 2. Ange ditt konto-ID > Tryck på Nästa.

Alternativ för att ange lösenord eller återställa lösenord. Alternativ för att ange lösenord eller återställa lösenord.

Steg 3. Välj Har du glömt lösenordet?

Skärmen Återställ lösenord. Skärmen Återställ lösenord.

Steg 4. Ange din e-postadress > Tryck på Återställ lösenord.

Skärm för verifiering av telefonnummer. Skärm för verifiering av telefonnummer.

Steg 5. Ange telefonnumret för ditt konto > Tryck på Fortsätt.

1. Återställ lösenord via primär e-post

Alternativ för verifieringsmetod. Alternativ för verifieringsmetod.

Steg 1. Välj E-postverifikation > Tryck på Fortsätt.

Meddelande om att ett e-postmeddelande har skickats till din primära e-postadress. Meddelande om att ett e-postmeddelande har skickats till din primära e-postadress.

Steg 2. Tryck på Öppna inkorgen > Följ instruktionerna i e-postmeddelandet.

* Om du inte ser knappen Öppna inkorgen på din telefon ska du kontrollera din e-postinkorg direkt.

Skärmen Återställ lösenord. Skärmen Återställ lösenord.

Steg 3. Ange ett nytt lösenord > Tryck på Nästa.

* Du kan välja att logga ut eller fortsätta vara inloggad på ditt Samsung-konto på andra enheter som har aktiva inloggningssessioner.

*I vissa länder där du kan registrera dig med ett mobiltelefon-ID kan du också återställa ditt lösenord genom telefonnummerverifiering.

2. Återställ lösenord genom säkerhetsfråga

Alternativ för verifieringsmetod. Alternativ för verifieringsmetod.

Steg 1. Välj Verifiera med säkerhetsfråga.

Skärm för att svara på säkerhetsfråga. Skärm för att svara på säkerhetsfråga.

Steg 2. Svara på din säkerhetsfråga > Tryck på Verifiera.

Skärmen Återställ lösenord. Skärmen Återställ lösenord.

Steg 3. Ange ett nytt lösenord > Tryck på Nästa.

* Du kan välja att logga ut eller fortsätta vara inloggad på ditt Samsung-konto på andra enheter som har aktiva inloggningssessioner.

* För att återställa ditt lösenord med en säkerhetsfråga måste du redan ha registrerat en säkerhetsfråga i dina Samsung-kontoinställningar.

3. Återställ lösenord via e-post

Alternativ för verifieringsmetod. Alternativ för verifieringsmetod.

Steg 1. Välj Verifiera med återställningsnummer eller e-post.

Skärm för alternativa verifieringsalternativ. Skärm för alternativa verifieringsalternativ.

Steg 2. Välj Återställningsmejl/b> > Tryck på Fortsätt > Tryck på Gå till inkorgen > Följ instruktionerna i e-postmeddelandet.

Skärmen Återställ lösenord. Skärmen Återställ lösenord.

Steg 3. Ange ett nytt lösenord > Tryck på Nästa.

* Du kan välja att logga ut eller fortsätta vara inloggad på ditt Samsung-konto på andra enheter som har aktiva inloggningssessioner.

* Om du vill återställa ditt lösenord med ett återställningsmejl måste du redan ha registrerat en e-postadress som ska användas för återställning i dina Samsung-kontoinställningar.

4. Återställ lösenord genom telefonnummer

Alternativ för verifieringsmetod. Alternativ för verifieringsmetod.

Steg 1. Välj Verifiera med återställningsnummer eller e-post.

Skärm för alternativa verifieringsalternativ. Skärm för alternativa verifieringsalternativ.

Steg 2. Välj Telefonnummer för återställning > Tryck på Fortsätt.

Skärm för verifiering av kontoinnehav. Skärm för verifiering av kontoinnehav.

Steg 3. Ange ditt födelsedatum > Tryck på Fortsätt.

Skärm för textmeddelande-verifiering. Skärm för textmeddelande-verifiering.

Steg 4. Kontrollera att telefonnumret som visas är ditt > Tryck på Skicka koden > Ange verifieringskoden > Tryck på Verifiera.

Skärmen Återställ lösenord. Skärmen Återställ lösenord.

Steg 5. Ange ett nytt lösenord > Tryck på Nästa.

* Du kan välja att logga ut eller fortsätta vara inloggad på ditt Samsung-konto på andra enheter som har aktiva inloggningssessioner.

* Om du vill återställa ditt lösenord med ett återställningstelefonnummer måste du redan ha registrerat ett telefonnummer som ska användas för återställning i dina Samsung-kontoinställningar.