Dette gjør du hvis Samsung Galaxy-enheten slår seg uventet av

Det kan være upraktisk og frustrerende når Galaxy-enheten slår seg uventet av, spesielt hvis holder på å bruke den. Følg denne veilederen når du vil identifisere hva som er årsaken til at enheten slår seg av, og hvordan du kan forhindre at det skjer igjen.

En person som holder en Galaxy-enhet horisontalt med begge hender, skjermen er av.

1. Lukk de appene som bruker mest batteri
Hvis Galaxy-enheten har lite batteri, kan apper som krever mer strøm tvinge den til å slå seg uventet av.

• Lukke apper
Startskjermbildet. Startskjermbildet.

Trinn 1. Trykk på Nylige-knappen.

Nylig åpnede apper. Nylig åpnede apper.

Trinn 2. Sveip opp på skjermen når du vil lukke en app.

• Angi grenser for bakgrunnsbruk
Startskjermbildet for Innstillinger. Startskjermbildet for Innstillinger.

Trinn 1. Åpne Innstillinger > Trykk på Batteri.

Innstillinger-skjermbildet for Batteri. Innstillinger-skjermbildet for Batteri.

Trinn 2. Trykk på Vis detaljer.

Liste over apper som bruker batteri. Liste over apper som bruker batteri.

Trinn 3. Velg en app fra listen hvis du vil vise detaljer om batteribruk.

Informasjon om batteribruk. Informasjon om batteribruk.

Trinn 4. Trykk på bryteren for å aktivere Grenser for bakgrunnsbruk.

Merk: Oppdateringer og varsler kan bli forsinket hvis du aktiverer Grenser for bakgrunnsbruk.

2. Sjekk strøm- eller sideknappene

• Fjern eventuelle deksler eller tilbehør som kan dekke til enhetsknappene.

• Å trykke på en bestemt tastekombinasjon i mer enn 5 sekunder vil slå av enheten.

• Sjekk strøm- eller sideknappene for å sikre at de beveger seg jevnt. Når du trykker på knappene, bør du høre en liten, men distinkt klikkelyd.

• Hvis en knapp sitter fast, kan det føre til at batteriet tømmes raskt ved at skjermen slås på og av ofte.

3. Lad opp enheten med en Samsung-lader

Du kan unngå strøm- og ladeproblemer ved å bruke en original Samsung-lader og USB-kabel til å lade Samsung Galaxy-enheten.

Autoomstart-funksjonen hjelper med å holde Samsung Galaxy-enheten i god stand ved å starte telefonen på nytt med jevne mellomrom. Den kan aktiveres og deaktiveres etter behov, og vil kun skje når enheten ikke er i bruk.

Startskjermbildet for Innstillinger. Startskjermbildet for Innstillinger.

Trinn 1. Åpne Innstillinger > Trykk på Enhetsvedlikehold.

Innstillinger-skjermbildet for Enhetsvedlikehold. Innstillinger-skjermbildet for Enhetsvedlikehold.

Trinn 2. Trykk Automatisk optimalisering.

Innstillinger for Automatisk optimalisering. Innstillinger for Automatisk optimalisering.

Trinn 3. Trykk Autoomstart.

Innstillinger for Autoomstart. Innstillinger for Autoomstart.

Trinn 4. Trykk på bryterne når du vil aktivere eller deaktivere Autoomstart-funksjonen og angi en tidsplan.

1. Åpne strømmenyen.

• På enheter med standard strømknapp, trykker du på og holder inne Strøm-knappen til Sikker modus vises.

• På enheter uten Strøm-knapp, følger du anvisningene nedenfor:
Hurtigpanel på Samsung Galaxy. Hurtigpanel på Samsung Galaxy.

Trinn 1. Sveip ned på skjermen to ganger når du vil åpne Hurtigpanelet > Trykk på Strøm-ikonet.

Strømalternativer. Strømalternativer.

Trinn 2. Trykk på og hold inne Slå av knappen.

Skjermbildet for Sikker modus. Skjermbildet for Sikker modus.

Trinn 3. Trykk på Sikker modus.

2. Bruk telefonen til å avgjøre om problemet er løst. Hvis telefonen fungerer som normalt, er det mest sannsynlig en nylig installert app som er årsaken til problemet.

• Hvis problemet er løst når du er i Sikker modus: du bør avinstallere nylig installerte apper.

• Hvis problemet vedvarer når du er i Sikker modus: det kan hende du må bestille time på et Samsung-servicesenter.

3. Start enheten på nytt når du vil gå tilbake til normal driftsmodus.