Hvordan låser jeg opp Galaxy-enheten min hvis jeg har glemt PIN-koden, mønsteret eller passordet?

Samsung-produkter kommer med en rekke sikkerhetsalternativer, slik at du kan forhindre at uautoriserte brukere får tilgang til enheten din. Du kan også angi ytterligere sikkerhetstiltak som forhindrer uautoriserte brukere i å tilbakestille enheten din og dens sikkerhetsmetoder. Det er veldig viktig å huske opplåsingsmetoden og ha regelmessige sikkerhetskopier av dataene dine.

Vi anbefaler på det sterkeste at du installerer en ekstern opplåsingsmetode som f.eks Finn My Mobile eller Smart Lock, i tilfelle du glemmer passordet ditt og trenger å låse opp enheten.

Hvis enheten din er låst og du ikke har installert noen ekstern opplåsingsmetode, må du  tilbakestille til fabrikkinstilling . Hvis du har sikkerhetskopiert enheten, kan du gjenopprette alle data og innstillinger etter at enheten er tilbakestilt.

Merk! Opplåsingsproblemer kan noen ganger løses med en myk tilbakestilling. En myk tilbakestilling gjøres ved å holde  nede strøm- og  volum ned -knappene til skjermen slås av og Samsung-logoen vises. Telefonen din starter på nytt, og du kan prøve å låse den opp igjen.

Det er flere alternativer for skjermlås tilgjengelig på Samsung-produkter. Disse vil variere avhengig av din spesifikke enhet, men kan omfatte:

• feie
  • Mønster
  • Pin-kode
  • passord
  • Ansiktsgjenkjenning
  • Fingeravtrykk

Finn ut mer om låsemetodene du kan bruke på din Samsung Galaxy-enhet

Det første trinnet er å sjekke om enheten din har problemer med å gjenkjenne fingeravtrykket ditt. Ytelsen til fingeravtrykk kan påvirkes av noen av følgende forhold:

• Bruk forskjellige fingre. Pass på at du bruker samme finger som du brukte til å stille inn låsen.
  • Hvis du bøyer fingrene eller bare bruker tuppen. Sørg for at fingeravtrykket er spredt over fingeravtrykksområdet hvis fingeravtrykksensoren er oppskrapt eller skadet.
  • Hvis du har, bruk en skjermbeskytter som ikke er fra Samsung, eller en Samsung skjermbeskytter som er skitten eller riper.
  • Fingertuppene som er for tørre eller for fuktige. La fingrene tørke ut hvis de har vært nedsenket i vann eller bruk fuktighetskrem hvis de er tørre og prøv igjen.

• Fingre påvirket af arr.

Smart Lock lar deg stille inn telefonen til å forbli ulåst når den er på et klarert sted eller hvis den oppdager en pålitelig enhet i nærheten. Hvis du for eksempel har satt opp Smart Lock med en pålitelig enhet, for eksempel en smartklokke, forblir den ulåst mens disse enhetene er tilkoblet.

Hvis enheten din kjører Android 4.4 eller tidligere, kan det hende du kan låse opp enheten med Google-passordet ditt. Når du angir feil opplåsingsmetode fem eller flere ganger på rad,  vises alternativet Lås opp via Google . Skriv inn påloggingsinformasjonen for Google-kontoen din, og trykk deretter på Logg på

På noen enheter åpner du menyen for dynamisk låseskjerm ved å sveipe fra høyre kant av låseskjermen . Unngå det ved å låse opp telefonen ved å sveipe fra en hvilken som helst annen del av skjermen.

Hvis du vil fjerne en  nettverkslås , må du kontakte operatøren eller forhandleren. Noen operatører lar deg låse opp enheten for en liten avgift, eller gratis. Det avhenger av enheten du har og kontrakten med operatøren.

Hvis du vil fjerne en  regionlås  (dvs. du vil bruke telefonen i et annet land enn der den ble kjøpt), må du foreta en samtale som varer i minst fem minutter i opprinnelseslandet for å deaktivere regionlåsen. Hvis du ikke kan gjøre det, kan du kontakte oss ved å bruke kontaktinformasjonen nederst på denne siden.

Det siste alternativet hvis du ikke har vært i stand til å låse opp enheten din, er å utføre en tilbakestilling av fabrikken ved å bruke knappene på enheten. Dette tilbakestiller enheten til fabrikkinnstillingene og lar deg tilbakestille sikkerhetsinnstillingene. Dette vil imidlertid fjerne alle personlige data fra enheten din.

Merk:  De fleste Android-enheter har sikkerhetstiltak for å forhindre tilbakestilling av fabrikken hvis de blir stjålet. Et av disse sikkerhetstiltakene kalles  Google Device Protection  . Dette betyr at hvis du har en Google-konto på telefonen din, når telefonen tilbakestilles ved hjelp av knappene, vil den be deg om Google-kontoinformasjonen din. Sørg for at du kjenner e-postadressen og passordet før du gjenoppretter.

Disse detaljene vil være det samme passordet og e-postadressen som du bruker for Play-butikken. Hvis du er utestengt og du ikke husker passordet for Google-kontoen din, har du et par alternativer:

1.     Hvis du kjenner e-postadressen din, men ikke vet passordet, kan du bruke  Google Account Recovery Tool for å gjenopprette det. Bruk deretter ditt nye passord for å låse opp Galaxy-enheten din. Du må kanskje vente 24 timer (eller lenger) før det nye passordet blir aktivt.

2.     Hvis du ikke husker noen av Google-kontoopplysningene dine, kan du ta med enheten din, sammen med kjøpsbevis, til et autorisert  Samsung-servicesenter  .

1 Først må enheten være slått av. Hvis du prøver å slå av enheten, blir du bedt om å angi PIN-koden, passordet eller mønsteret. Hvis du ikke husker PIN-koden, passordet eller mønsteret ditt, må du vente til batteriet går tomt slik at enheten slår seg av av seg selv.
2 Følg instruksjonene for å utføre en fabrikktilbakestilling ved hjelp av knappene på enheten din.
3 Etter at du har tilbakestilt enheten, kan du gjenopprette data på Galaxy-enheten din..