Slik fikser du “Ingen SIM-kort oppdaget” på Samsung Galaxy-enheter

Hvis telefonen viser en feilmelding som sier “Ingen SIM-kort satt inn” eller “Ingen SIM-kort oppdaget” til tross for at det sitter et SIM-kort på plass, følger du feilsøkingstrinnene nedenfor når du vil løse problemet.

En Galaxy-enhet som viser et varsel om at det ikke er funnet et SIM-kort.

Sjekk 1. Start telefonen på nytt

Å starte telefonen på nytt kan løse SIM-kort problemer. Det er to måter å gjøre det på:

Skjermbilde for strømalternativ med gest for å trykke på volum ned- og strømknappene Skjermbilde for strømalternativ med gest for å trykke på volum ned- og strømknappene

Metode 1: Trykk på og hold inne Volum ned- og Av-/på-knappene samtidig i minst 7 sekunder > Trykk på Omstart > Bekreft valget ved å trykke på Omstart én gang til.

Skjermbilde for strømalternativ på hurtigpanelet Skjermbilde for strømalternativ på hurtigpanelet

Metode 2: Bruk to fingre til å sveipe ned fra øverst på skjermen når du vil åpne Hurtigpanelet > Trykk på Slå av-ikonet > Trykk på Omstart > Bekreft valget ved å trykke på Omstart én gang til.

Sjekk 2. Inspiser SIM-kortet

Når du skal inspisere SIM-kortet, trykker du på og holder inne Volum ned- og Av-/på-knappene > Trykk på Slå av for å slå av telefonen > Fjern SIM-kortet fra SIM-kortbrettet. Se etter synlige tegn på skade, som riper eller flekker. Rengjør SIM-kortet og brettet med en ren, tørr klut. Sett SIM-kortet tilbake og sørg for å justere kortet riktig med brettet. Når SIM-kortbrettet er satt på plass, slår du på telefonen for å se om feilen er løst.

Merk: Når du håndterer SIM-kortbrettet, må du være forsiktig så du ikke bryter eller deformerer brettet.

Sjekk 3. Tilbakestille mobilnettinnstillinger

Det kan hende du må tilbakestille innstillingene for mobilnett på telefonen etter at du har endret telefoninnstillinger eller manuelt endret menyvalg.

Startskjermbildet for Innstillinger. Startskjermbildet for Innstillinger.

Trinn 1. Åpne Innstillinger > Trykk på Generell styring.

Skjermbildet for Generell styring. Skjermbildet for Generell styring.

Trinn 2. Trykk på Nullstill.

Skjermbildet for Nullstill-alternativer. Skjermbildet for Nullstill-alternativer.

Trinn 3. Trykk på Nullstill mobilnettinnstillinger.

Skjermbildet Nullstill mobilnettinnstillinger. Skjermbildet Nullstill mobilnettinnstillinger.

Trinn 4. Les informasjonen på skjermen > Trykk på Nullstill innstillinger.

Skjermbildet Nullstill mobilnettinnstillinger. Skjermbildet Nullstill mobilnettinnstillinger.

Trinn 5. Les forsiktighetsinformasjonen > Bekreft ved å trykke på Nullstill.

Merk:

• Å nullstille mobilnettinnstillinger vil nullstille alle innstillinger for mobilnett.
  • Denne handlingen kan ikke angres.
  • Det kan hende at du ikke kan koble til mobilnettet etter en nullstilling, avhengig av kravene til innstillingene for mobilnettverket.

En annen faktor du kan vurdere

Sett SIM-kortet inn i en annen telefon for å se om det oppdages. Hvis SIM-kortet ikke oppdages av den andre enheten, er det mest sannsynlig at SIM-kortet er skadet. Vi anbefaler at du kontakter tjenesteleverandøren for hjelp og erstatter SIM-kortet med et nytt.