Dette skal man gjøre hvis det oppstår en feil i Samsung DeX

Hvis du rapporterer noen feil som oppstår mens du bruker Samsung DeX, vil vi kunne forbedre tjenesten ved å fikse feil og sørge for oppdateringer. Vær oppmerksom på at feilrapporter inneholder loggdata og kan omfatte visse personlige opplysninger.

1 Gå til Samsung DeX-innstillinger eller knappen “Apper” nederst til venstre på Samsung DeX-skjermbildet.
2 Velg “Kontakt oss”.
3 Velg “Rapporter feil”.
4 Beskriv feilen du opplevde, kryss av for “Send system og loggdata” og velg “Rapporter”.

Bemerk: Hvis du også kan dele skjermdumper som viser feilen, vil det være svært hjelpsomt i arbeidet med å løse problemet.

Imagine cu opțiunea „Contactați-ne” din Samsung DeX în partea stângă jos.

Send PC-loggdata

- Innsamler loggdata automatisk

1 Etter å ha gjenskapt problemet, klikk på innstillinger-ikonet på den øverste linjen i det åpne vinduet til PC-programmet for DeX.
2 Klikk på alternativet “Rapporter feil” nederst på innstillinger-skjermbildet. Hvis telefonen din er koblet til PC-en på dette tidspunktet, vil en feilrapportvarsling bli sendt til telefonen din.
3 En loggdatafil vil bli opprettet på PC-ens skrivebord. (Eksempel: SamsungDeXLog_The Date_Time.zip).
4 Etter at loggdatafilen er opprettet, klikk på knappen “Rapporter problem”.
5 Når nettsidevinduet for 1:1-forespørsler åpnes automatisk, send loggdatafilen opprettet på skrivebordet, via “forespørsler” ved å vedlegge den. Du må logge på med Samsung-kontoen din. (Hvis du skriver en kommentar om at telefonloggdataene også har blitt sendt, vil vi innhente både telefonens og PC-ens loggdata basert på kontoen din og analysere dem). Når prosessen er ferdig, trykk på “Send”.
Bilde av alternativet “Kontakt oss” fra Samsung DeX nederst til venstre.

Send telefon-loggdata

-  Hvis et varsel om DeX feilrapport for PC vises på telefonen din

1 Når du klikker på “Send” på varslingen, startes Members-appen automatisk.
2 Velg “Send feil”, fyll ut detaljene om feilen, kryss av for “Send systemloggdata” og klikk deretter på “Send”.

- Hvis en varsling om DeX-feilrapport for PC ikke vises på telefonen din.

Etter å ha koblet telefonen din til PC-en, kjør Samsung DeX-appen for å gjenskape problemet.

1 Velg enten innstillinger-appen > Samsung DeX-innstillinger eller knappen “Apper” nederst til venstre på Samsung DeX-skjermbildet.
2 Velg “Send feil”, fyll ut detaljene om feilen, kryss av for “Send systemloggdata” og klikk deretter på “Send”.

- Hvis telefonen og PC-en din ikke kobles sammen

1 Koble til telefonen din via USB eller velg PC-en du vil koble til fra listen over trådløse forbindelser.
2 Etter å ha startet Samsung Members-appen, send det via “Send forespørsel/feil” > “Send feil”. (Du er nødt til å krysse av for “Send systemloggdata”).
Bilde av skjermbildet “Send feil” på en smarttelefon

Kabelforbindelse til en skjerm eller TV

Hvis Samsung DeX-skjermbildet ikke vises på skjermen eller TV-en som er tilkoblet via en kabel, sjekk følgende:

1 Sjekk og sørg for at et offisielt Samsung DeX-støttende tilbehør er koblet til skjermen din eller TV-en din via en HDMI-kabel.
2 Sørg for at HDMI er valgt som inngang til skjermen eller TV-en. (Endre inngangen på skjermen/TV-en til HDMI).
3 Hvis skjermbildet som vises på skjermen/TV-en, er en speiling av enhetens skjermbilde og ikke Samsung DeX-skjermbildet, så åpne varslingspanelet på mobilenheten ved å sveipe ned fra toppen av skjermen, og velg DeX i menyen Hurtiginnstillinger.

Bemerk: Hvis du vil at Samsung DeX skal starte hver gang en skjerm eller TV kobles til, så gå til “Avanserte funksjoner” > “Samsung DeX” i nettbrettets innstillinger, og aktiver deretter “Start automatisk når HDMI kobles til”.

4 Sjekk om enheten din er i maksimal strømsparingsmodus, sikker modus, nødmodus eller barnemodus. Hvis enheten din er i noen av disse modusene, slå av modusen via Innstillinger før tilkobling.
5 Hvis det er vann i porten til smarttelefonen eller nettbrettet, så vises kanskje ikke skjermbildet korrekt på skjermen eller TV-en.

Trådløs tilkobling til en TV

1 For Samsung TV-er utkommet i 2013, oppdater maskinvaren og prøv å koble til på nytt.
2 Hvis tilkoblingen mislykkes etter at “Kobler til ...” har blitt vist en stund, prøv på nytt eller å ha frakoblet og tilkoblet strømkabelen til TV-en eller programvarenøkkelen.
3 Hvis de ovenstående forslagene ikke løser problemet, må vi analysere loggen. Send problemet til oss ved å gå til [Samsung Members-appen > “Kontakt oss” / ”Rapporter feil” > “Rapporter feil”, og kryss av for “Send systemloggdata”.

1 Sjekk om TV-en støtter funksjonen telefonskjermspeiling (kompatibel med Miracast). Navnet kan variere avhengig av produsent:
TV – skjermdeling/-speiling, Sony TV – skjermspeiling og LG TV – skjermdeling
Sjekk om telefonskjermbildet vises på TV-en nøyaktig som det er og ikke bare viser innholdet som vises på mobilenheten. Listen over TV-er som er tilgjengelige for tilkobling, kan være annerledes enn den for Smart View.
2 Visse Samsung-TV-er (2013- eller 2014-modeller) eller programvarenøkler må byttes til dedikert skjermspeilingsmodus for å kunne søkes opp.
3 For andre tilfeller enn ovenstående, hvis en TV eller programvarenøkkel Ikke vises, sjekk på nytt etter å ha frakoblet strømkabelen til TV-en eller programvarenøkkelen og så tilkoblet den på nytt.

Hvis Samsung DeX-startskjermbildet ikke vises på PC-en, følg instruksjonene nedenfor.

Kablet tilkobling til en PC

1 Se følgende spørsmål for å finne ut om enheten din kan kjøre Samsung DeX på PC. (Nettbrettenheter støtter ikke Samsung DeX på PC).
2 Sjekk at “Samsung DeX”-ikonet vises i systemstatusfeltet i PC-ens oppgavelinje. Hvis ikke, kjør programmet “Samsung DeX”.

Bemerk: For PC-er med Windows, sjekk om statusen på elementet ss_conn_service2 kjører i Oppgavebehandling > Tjenesteliste Hvis statusen er på “Stopper”, høyreklikk på den og velg “Start” for å endre statusen.

3 Koble fra og koble deretter til USB-kabelen på nytt mens Samsung DeX for PC kjører på PC-en din.
Når mobilenheten gjenkjennes av PC-en din, vil en laster-skjerm vises på PC-skjermen. På mobilenheten din, trykk på knappen “Start nå” i sprettoppmeldingen “Send skjermbilde til Samsung DeX”. Da vil Samsung DeX-startskjermbildet vises på PC-skjermen.
4 Hvis du ikke kan se startskjermbildet til Samsung DeX selv etter å ha koblet USB-kabelen til igjen, så prøv følgende:
Sjekk om den installerte PC-appen er den mest oppdaterte versjonen. Du kan sjekke versjonen ved å klikke på “Innstillinger”-knappen øverst til høyre i vinduets tittellinje og “Oppdater”-knappen under “Om Samsung DeX”. Gjenstart PC-en din etter å ha oppdatert appen, også hvis den allerede var oppdatert.
5 Hvis USB-kabelen eller huben er skadet, vil du kanskje ikke kunne koble til. Prøv en annen USB-kabel eller hub.

Bemerk: Hvis Samsung DeX ikke fungerer korrekt på en PC som kjører på Qualcomms Snapdragon-plattform (Windows på ARM), anbefaler vi at du kobler til PC-en via en USB-hub i stedet for å koble den til direkte ved bruk av en USB-kabel.

6 Firma-PC-er og offentlige PC-er har typisk sin egen sikkerhetsprogramvare installert, så du vil kanskje ikke kunne koble dem til via USB. Hvis du ikke kan koble til en PC via USB, så kontakt administratoren til den relevante PC-en.

Trådløs tilkobling til en PC

1 Se følgende spørsmål for å sjekke om enheten din støtter trådløs tilkobling til en PC. (Nettbrettenheter støtter ikke Samsung DeX på PC).
2 Finn ut om du har installert den nyeste versjonen av Samsung DeX. For å gjøre dette, klikk på innstillinger-ikonet > “Om Samsung DeX” > “Oppdater”-knappen øverst til høyre på vinduets tittellinje.
3 Sørg for at Samsung DeX-ikonet vises i systemstatusfeltet på PC-ens oppgavelinje. Hvis det ikke gjør det, kjør programmet “Samsung DeX”.
4 Sjekk WiFi-forbindelsen på PC-en og mobilenheten. PC-en din og mobilenheten som du prøver å koble til, må dele samme Wi-Fi-tilgangspunkt.
5 Åpne varslingspanelet på mobilenheten din, og sveip ned for å klikke på DeX-knappen. Velg deretter “DeX på PC”.

Bemerk: Hvis “DeX på TV eller skjerm” vises i stedet for et valgalternativ, så velg ikonet flere alternativer øverst til høyre i vinduet, og trykk på “Bytt til PC”.

6 Fra listen over oppdagede enheter, velg PC-en du vil koble til, og trykk på “Start nå”. Godta deretter tilkoblingsforespørselen på datamaskinen din. Da vil Samsung DeX startskjermbilde vises på PC-skjermen din.

1 Sørg for at Samsung DeX er installert på PC-en din
2 Sørg også for at Samsung DeX-ikonet vises i systemstatusfeltet i PC-ens oppgavelinje. Hvis ikke, kjør programmet Samsung DeX.
3 Sjekk WiFi-forbindelsen på PC-en og mobilenheten. PC-en din og mobilenheten som du prøver å koble til, må dele samme Wi-Fi-tilgangspunkt.