Hva er totrinnsbekreftelse?

Totrinnsbekreftelse tilfører et nytt lag sikkerhet til kontoen din. For å logge på, trenger du et passord pluss en bekreftelseskode fra en tekstmelding sendt til telefonen din, fra en godkjenningsapp eller fra et sett reservekoder. Selv om noen får tak i passordet ditt, vil de stadig ikke kunne logge på fordi de ikke har bekreftelseskodene dine.

Alternativet totrinnsbekreftelse uthevet i menyen Sikkerhet og personvern

Det er lettere enn du tror at noen stjeler passordet ditt. En skadelig app lastet ned fra nettet, eller et klikk på en skadelig lenke, og så kan noen:

• Få tilgang til anropsloggen din og tekstmeldingene dine
  • Se bilder du har synkronisert med skyen
  • Få tilgang til alle dine tilknyttede kontoer

Totrinnsbekreftelsen holder folk som vil ha tak i opplysningene dine, unna kontoen din, selv om de har passordet ditt.

Gå til enhetsinnstillinger, trykk deretter på profilbildet ditt i øverste høyre hjørne av skjermen. Klikk deretter på alternativet Passord og sikkerhet, og trykk på Totrinnsbekreftelse.

Bekreft telefonnummeret du vil bruke til å motta bekreftelseskoder via tekstmelding.

Etter å ha satt opp totrinnsbekreftelsen, må du, hver gang du logger på Samsung-kontoen din, angi bekreftelseskoden som blir sendt til telefonnummeret ditt i tillegg til andre bekreftelsesmetoder.

Påloggingsprosess:

1 Angi ID og passord.
2 Bekreft bekreftelseskoden som blir sendt til telefonen din.
3 Legg inn bekreftelseskoden og logg på.

Du kan velge Hopp over totrinnsbekreftelse på denne telefonen neste gang på enheten du bruker til å logge på. Når denne enheten er valgt som en klarert enhet, trenger du ikke lenger fullføre totrinnsbekreftelsesprosessen på denne enheten.

Skjermbilde av Samsung-kontoens påloggingsskjermbilde. Skjermbilde av Samsung-kontoens påloggingsskjermbilde.
Totrinnsbekreftelse-skjermen med alternativet “Hopp over totrinnsbekreftelse” uthevet. Totrinnsbekreftelse-skjermen med alternativet “Hopp over totrinnsbekreftelse” uthevet.

Samsung-kontoen din gir mer enn én mulighet for å motta en bekreftelseskode. Disse alternativene omfatter å motta en kode via SMS, bruke en godkjenningsapp (f.eks. Microsoft™ Authenticator) og reservekode.

Selv om du ikke har det samme telefonnummeret som du opprinnelig registrerte, mister mobiltelefonen din eller ikke kan motta tekstmeldingen, vil du likevel kunne få tilgang til kontoen din med en av de andre tilbudte alternativene. Bare velg dine foretrukne metode for å bekrefte kontoen din.

Totrinnsbekreftelse-skjerm med alternativene “Tekstmeldinger”, “Bruk godkjenningsapp” og “Reservekode” uthevet. Totrinnsbekreftelse-skjerm med alternativene “Tekstmeldinger”, “Bruk godkjenningsapp” og “Reservekode” uthevet.

Det er tre bekreftelsesmetoder du kan bruke til å logge på Samsung-kontoen din: “Tekstmeldinger”, “Bruk godkjenningsapp” og “Reservekoder”.

Du kan registrere opptil tre telefonnumre der du vil motta bekreftelseskoden via SMS. Disse enhetene må allerede være registrert på Samsung-kontoen din.

For å holde opplysningene dine sikre, husk å oppdatere passordet ditt hyppig og å bruke totrinnsbekreftelsen, og ikke bruk samme ID og passord som du bruker til andre tjenester.

For mer informasjon, gå til Samsung-konto brukerveiledning

Det er tre andre muligheter bortsett fra å motta bekreftelseskoden til ditt vanlige nummer:

1 Hvis du har en annen Galaxy-enhet som er logget på Samsung-kontoen din, vil en bekreftelseskode bli sendt til den enheten via tekstmelding.
2 Du kan også bruke en app med engangskode (OTP), for eksempel Microsoft™ Authenticator, til å motta bekreftelseskoden.

For å sette opp en engangskode-app, gå til enhetsinnstillingene, trykk på profilbildet til Samsung-kontoen din, velg Sikkerhet, deretter Totrinnsbekreftelse, og trykk til slutt på Legg til engangskode-app.

Bemerk: Hvis du ikke kan installere eller kjøre engangskode-appen, må du først registrere enheten din på listen over klarerte enheter via enhetsinnstillinger, ved å trykke på profilbildet til Samsung-kontoen din, velge Sikkerhet, deretter Totrinnsbekreftelse og til slutt klikke på Klarerte enheter.

3 Du kan bruke én av reservekodene som du får når du aktiverer Totrinnsbekreftelse. Hvis du ikke kan motta tekstmeldinger og ikke kan installere en engangskode-app, kan du bruke en reservekode.

Gå til veiledning til totrinnsbekreftelse for å finne ut mer om denne funksjonen.

Hvis du har et nytt telefonnummer eller et telefonnummer du ikke lenger bruker, kan du legge til eller fjerne disse numrene fra kontoen din. Husk at du kan registrere opptil 3 telefonnumre.

1 Mobilenhet: Gå til enhetsinnstillinger, trykk på Samsung-konto, velg Konto, og trykk på Passord og sikkerhet. Klikk deretter på Totrinnsbekreftelse, velg Telefonnummer og trykk til slutt på “Legg til” for å registrere et annet nummer.
2 PC-nettside: Gå til Samsung Account sin offisielle nettside, klikk på Logg på, gå til Sikkerhet, velg Passord og sikkerhet, klikk på Totrinnsbekreftelse og klikk til slutt på Telefonnummer for å legge til et annet nummer du vil motta tekstmeldinger på.

For bedre sikkerhet og personvern, og for å beskytte dine personlige opplysninger, kan totrinnsbekreftelse ikke deaktiveres.