Hva er Digital nøkkel?

Digital nøkkel bruker smarttelefonen din til å utføre de samme funksjonene som en bilnøkkel. Lås opp, lås, start bilen din og mer fra smarttelefonen din med denne NFC-teknologien.

Bilde av skjermbildene til Samsung digital nøkkel inkludert i Samsung Wallet.

All informasjonen er sikkert lagret i smarttelefonens integrerte sikrede element og gjør det lett å velge nøkkelen du vil bruke.

Finn ut hvordan digital nøkkel fungerer og de ulike bruksområdene, les mer nedenfor.

Bemerk: Digital nøkkel er i øyeblikket tilgjengelig i USA, Korea, Storbritannia, Tyskland, Spania, Frankrike og Italia.

Avhengig av bilmerket, kan enhetene som tillater bruken av den digitale nøkkelen, variere.

Hvis du bruker en Genesis/KIA/Hyundai

• Digitale nøkler kan brukes på modeller med den seneste Android S (12) OS eller nyere programvare installert: Galaxy S20-serien (bortsett fra S20 FE), Galaxy Note20-serien, Galaxy S21-serien (inklusiv S21 FE), Galaxy S22-serien, Galaxy Z Flip 5G, Galaxy Z Flip 3, Galaxy Z Flip 4, Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Fold 4.

Hvis du bruker en BMW

• Digitale nøkler kan brukes på modeller med det seneste Android 13 OS eller nyere programvare installert:
    Galaxy S21-serien (inklusiv S21 FE), S22-serien, Z Flip 3, Z Flip 4, Z Fold 3, Z Fold 4.

• For å bruke de nye funksjonene (Delt nøkkel) til Digital nøkkel, kreves en oppdatering til den nyeste Android 13 OS eller høyere S/W og til den nyeste Digital nøkkel-appen.

I henhold til Samsungs sikkerhetspolitikk kan en digital nøkkel kun brukes på én smarttelefon. Overføring av informasjon eller duplisering mellom enheter er ikke mulig. Du kan heller ikke registrere og bruke en digital nøkkel ved å bruke samme Samsung-konto på mer enn én smarttelefon, men det er mulig å dele den digitale nøkkelen i en delingsperiode. Les videre for å få mer informasjon.

Bemerk:

• Listen over smarttelefonmodeller som støttes kan variere avhengig av bilprodusent.
  • Du kan oppdatere ditt Android OS i Innstillinger > Programvareoppdatering > Last ned og installer.
  • Du kan oppdatere appen til din digitale nøkkel i Galaxy Store > Meny > Oppdateringer.
  • Denne funksjonen kan være utilgjengelig avhengig av region. modell eller bilmerke.

Det viktigste trinnet er å installere bilprodusentens app eller motta en melding med registreringsopplysninger fra dem. Når du har det, følg disse trinnene:

1 Registrer opplysningene dine i bilprodusentens app ved å følge anvisningene.
2 Åpne bilen din med den fysiske nøkkelen, og følg deretter instruksjonene i bilens navigasjonsmeny.
3 Trykk på menyen “Registrering av digital nøkkel” i bilprodusentens app.
4 Samsung Wallet vil åpnes, og du vil kunne registrere bilnøkkelen din ved å følge appens instruksjoner.

Bemerk: Hvis dette er første gang du bruker Samsung Wallet, vil du kunne gå videre etter at du har satt opp din Samsung Wallet.

Den digitale nøkkelen er en funksjon som assisterer din egentlige bilnøkkel for bekvemmelighetens skyld.
For å bruke bilnøkkelen din, følg disse trinnene:

Etter at du har fullført registreringen av bilnøkkelen din, kan du bruke NFC/UWB-funksjonen på smarttelefonen din til å låse opp eller innstille låsen på bildørhåndtaket til å åpne den.

Når bilen din kjenner igjen smarttelefonen din, kan, avhengig av bilen, skjermen på bilen din fortelle deg om du kan starte motoren.

NFC-type

1 Berør NFC-antenneområdet på smarttelefonen med den digitale nøkkelen registrert til kjøretøyets dør. Døren vil låses opp eller låses.
2 Når du plasserer smarttelefonen på kjøretøyets trådløse ladeplate og den digitale nøkkelen er verifisert, kan du starte bilen med startknappen.

Bemerk: For å bruke denne funksjonen må smarttelefonen og bilen støtte NFC-funksjonen.
Hvis bilen din ikke kjenner igjen smarttelefonen din, så prøv på nytt etter å ha justert litt på plasseringen eller retningen på smarttelefonen din på den trådløse ladeplaten.

UWB (ultrabredbånd) type

1 Bildøren låses opp når du kommer nærme bilen med smarttelefonen din, og den låses når du beveger deg bort fra den.
2 Etter at den digitale nøkkelen er verifisert når du kommer inn i bilen, kan du starte bilen med startknappen.

Bemerk: For å bruke denne funksjonen må smarttelefonen og bilen støtte ultrabredbånd (UWB)-funksjonen.

Hvis du vil slutte å bruke din digitale nøkkel, så følg disse trinnene:

1 Velg en registrert digital nøkkel for å starte skjermbildet Nøkkelopplysninger.
2 Velg ikonet flere alternativer, og trykk på “Slett”. For å fullføre dette, kreves fingeravtrykksgjenkjenning.

Hvis du vil dele din digitale nøkkel, så vit at kun bileieren kan utføre dette. Hvis du er bileieren og du vil starte deling av digital nøkkel, så følg disse trinnene:

Avhengig av bilprodusenten kan Delt nøkkel foregå som nedenfor.

(*) Både bileierens og mottakeren av Delt nøkkel sin smarttelefon må ha den nyeste Android 13 OS ellere høyere S/W og den nyeste oppdateringen av Digital nøkkel-appen.

1 Velg en registrert digital nøkkel for å åpne skjermbildet Nøkkelopplysninger.
2 Velg Delt nøkkel.
3 Skriv inn ditt Samsung Wallet-passord, eller fortsett med fingeravtrykksgjenkjenning.
4 Angi navnet på mottakeren av delt nøkkel og tillatelse til å bruke bilen, og trykk deretter på Send nøkkel.
5 Velg mottakeren av delt nøkkel eller meldingsappen (tekstmelding, e-post, Messenger).
Appen som ble valgt til å sende delingsinvitasjonen i den forrige prosessen, åpnes, og meldingen blir sendt.
6 Bekreft og lever verifiseringskoden for å verifisere mottakeren av delt nøkkel. For økt sikkerhet anbefaler vi å levere verifiseringskoden ved bruk av en annen metode enn den som brukes til å sende meldingen med delingsinvitasjonen.
7 Når delingsinvitasjonen er gjennomført, kan du sjekke listen over mottakere du har delt med på skjermbildet Nøkkelopplysninger.

Dette kan kun utføres når mottakeren har mottatt en delingsinvitasjon via tekstmelding fra bileieren. Mottakere som har mottatt delte nøkler, trenger ikke å ha med seg en fysisk nøkkel eller å komme inn i bilen for å registrere en nøkkel. For å godta den digitale nøkkelen, følg disse trinnene:

1 Åpne tekstmeldingen med delingsinvitasjonen, og trykk på “Se nøkkel”.
2 Samsung Wallet vil åpnes, og du vil kunne registrere bilnøkkelen din ved å følge appens instruksjoner.

Bemerk: Både bileierens og mottakeren av Delt nøkkel sin smarttelefon må ha den nyeste Android 13 OS ellere høyere S/W og den nyeste oppdateringen av Digital nøkkel-appen. Delingsinvitasjoner kan også mottas via tekstmeldinger, e-post eller meldingsapper. Mottakere av delt nøkkel kan bli bedt om verifisering ved godkjennelsesprosessen for Delt nøkkel, eller en aktiveringsprosess for Digital nøkkel kan bli påkrevd.

Slik aktiverer du en digital nøkkel

1 Verifiseringskode

Mottakeren av delt nøkkel skal følge instruksjonene på bilens navigasjonsskjerm og skrive inn verifiseringskoden som mottas fra bileieren.
2 Fysisk bilnøkkel

Mottakeren av delt nøkkel skal ha en fysisk bilnøkkel og følge instruksjonene på bilens navigasjonsskjerm.
3 Aktivert digital nøkkel

Mottakeren av delt nøkkel skal ha den aktiverte digitale nøkkelen og følge instruksjonene på bilens navigasjonsskjerm.

Bemerk: Hvis dette er første gang du bruker Samsung Wallet, kan du gå videre etter at du har satt opp din Samsung Wallet.

Denne handlingen kan kun utføres av bileieren. Hvis du vil gjøre dette, følg disse trinnene:

1 Kjør din Samsung Wallet og velg en registrert digital nøkkel for å starte skjermbildet Nøkkelopplysninger.
2 På skjermbildet Nøkkelopplysninger velger du en mottaker av den delte nøkkelen.
3 Når du velger “Opphev nøkkel” (Cancel Key), er fingeravtrykksgjenkjenning påkrevd.
4 Du kan bekrefte avslutningen av delingen på skjermbildet Nøkkelopplysninger.

Hvis du vil forhindre andre i å bruke dine digitale nøkler, så følg disse trinnene:

1 Velg en registrert digital nøkkel for å åpne skjermbildet Nøkkelopplysninger.
2 Velg ikonet flere alternativer, og trykk på “Sikkerhetsalternativer”.
3 Aktiver funksjonen identitetsverifisering. For å fullføre dette, kreves fingeravtrykksgjenkjenning.

Jeg begynte å registrere en digital nøkkel på smarttelefonen min, men jeg kan ikke fullføre registreringen.

Når du registrerer en digital nøkkel, kan det ta 1-3 minutter avhengig av statusen på nettverket du bruker.

Det kreves en nettverksforbindelse for å registrere en digital nøkkel. Hvis du prøver å registrere en digital nøkkel i et område der nettverket ikke er stabilt, kan nettverksforbindelsen være ustabil, eller du kan ha mistet forbindelsen. Du må være oppmerksom på området der du foretar registreringen.

Kan jeg registrere flere digitale nøkler for én bil?

Digitale nøkler tillater kun at én primærbruker registrerer en nøkkel til en bil. Andre brukere kan bruke nøkkelen via nøkkeldelingsfunksjonen.

Er en nettverksforbindelse nødvendig for å bruke en digital nøkkel?

Hvis du allerede har registrert en digital nøkkel, kan du bruke den selv om du ikke har noen nettverksforbindelse.

Hvis du ikke har en nettverksforbindelse, kan du ikke registrere en ny digital nøkkel.

Jeg har mistet smarttelefonen min. Hvordan kan jeg innstille bruken av mine digitale nøkler?

Du kan innstille bruken av dine digitale nøkler ved å gå på nettet og søke på “Finn min mobil”. Her kan du låse smarttelefonen din på avstand. Hvis du sletter dataene på smarttelefonen din, vil alle registrerte digitale nøkler også bli slettet.

Hva kan jeg gjøre hvis jeg legger enheten min på bilens trådløse ladeplate, men bilen ikke starter?

Sjekk statusen på din digitale nøkkel. Hvis den digitale nøkkelen ikke er registrert på bilfirmaets server, starter ikke bilen. Hvis du bruker en delt nøkkel, kan det hende at bilen ikke starter avhengig av tillatelsene som er gitt.

Bemerk: Tillatelsene for den digitale nøkkelen kan sjekkes ved å velge den tilsvarende digitale nøkkelen i Samsung Wallet.

Hva kan jeg gjøre hvis jeg holder enheten min nær bilens dørhåndtak, men døren ikke åpnes?

Det første du må gjøre er å sjekke om NFC-funksjonen på smarttelefonen din har blitt aktivert. Hvis du velger Digital nøkkel i Samsung Wallet, kan du sjekke statusen på dine aktuelle digitale nøkler. Hvis bruken av en digital nøkkel har blitt stoppet, vil den ikke virke.

Virker digitale nøkler på alle bilers dørhåndtak?

Nei, de virker ikke på alle bilers dørhåndtak. Det avhenger av bilmodellen. Hvilken dør du kan bruke den digitale nøkkelen på, kan også variere. For mer informasjon, kontakt bilprodusenten.

Er den trådløse ladeplaten plassert på samme sted i alle biler?

Plasseringen av den trådløse ladeplaten som du skal legge smarttelefonen din på når du starter motoren, varierer avhengig av bilprodusenten. For mer informasjon, kontakt bilprodusenten.

Hva kan jeg gjøre hvis døren ikke åpnes etter at verifiseringen er bekreftet?

Hvis sikkerhetsinnstillingen er aktivert i Tilleggsmenyen i Opplysninger om den digitale nøkkelen, bekreftes sikkerhetsverifisering når du låser eller låser opp bildøren. Du må bekrefte din digitale nøkkel med dine biometriske data. Deretter må du holde smarttelefonen mot bilens dørhåndtak innenfor 1 minutt etter bekreftelsen.

Hvis sikkerhetsinnstillingen er aktivert og smarttelefonen er slått av, er ikke fingeravtrykksgjenkjenning mulig, og den digitale nøkkelen kan ikke brukes.

Smarttelefonen min gikk tom for batteri og slokket. Kan jeg bruke min digitale nøkkel?

Hvis smarttelefonen din har slokket etter å ha gått tom for batteri, kan den brukes i 5 timer. Men vit at hvis sikkerhetsfunksjonen er aktivert på skjermbildet Nøkkelopplysninger, kan ikke den digitale nøkkelen brukes da det ikke er mulig å foreta fingeravtrykksgjenkjenning.