Bruk SmartThings på din Windows 10 og 11 PC

Har du noensinne jobbet på datamaskinen din og trengt å kontrollere en smartenhet? Tidligere måtte du ta telefonen din og åpne SmartThings-appen. Nå har Windows 10 og 11 PC-er sin helt egen versjon av SmartThings! Du vil kunne slå enhetene dine på eller av, aktivere scener, redigere rom, se SmartThings Find og mer uten å måtte forlate PC-skrivebordet ditt.

SmartThings åpen på en Galaxy Book Pro.

Hvis du ikke har gjort det allerede så sørg for å laste ned den nye versjonen av SmartThings-appen fra Microsoft Store. Første gang du åpner den vil du bli bedt om å logge inn på Samsung-kontoen din og godta ulike tillatelser. Sørg for å logge inn på den samme Samsung-kontoen som har dine tilkoblede SmartThings-enheter. Når du er logget på, vil dine registrerte enheter dukke opp automatisk.

SmartThings-appen for Windows lar deg gjøre følgende fra din Windows PC eller enhet:

• Slå tilkoblede enheter på eller av
  • Aktiver eksisterende scener
  • Rediger dine eksisterende rom eller legg til nye rom
  • Få tilgang til å vis SmartThings Find-funksjonen

Det er imidlertid enkelte begrensninger når du bruker Windows-versjonen av appen:

• Den kan ikke koble til nye enheter eller skape nye scener
  • Den kan ikke få tilgang til eller kontrollere automatiseringer
  • Den kan ikke få tilgang til eller kontrollere SmartApps annet enn SmartThings Find
  • Den kan ikke redigere tilkoblede enheter eller scener
  • Den kan ikke få tilgang til detaljer som kan begrense kontrollen din over visse enheter

Å finne rundt i SmartThings på din Windows-PC er ikke veldig annerledes enn å navigere i mobilappen.

Navigasjonspanelet på venstre side gir deg tilgang til ulike funksjoner i appen, som for eksempel dine tilkoblede enheter, dine favoritter og innstillinger-menyen. Klikk ganske enkelt på din foretrukne kategori for å bli ført til dens alternativer. Du kan også velge Meny (de tre horisontale linjene) i øverste venstre hjørne for å skjule navigasjonspanelet hvis du ikke bruker det i øyeblikket.

For å gå til en annen plassering i SmartThings-kontoen din, velg Nedoverpilen ved siden av det aktuelle stedet (f.eks.. Hjem), og velg deretter ditt ønskede nye sted.

Nedoverpil uthevet i SmartThings-appen.

Funksjonen Favoritter lar deg raskt få tilgang til og kontrollere dine mest brukte enheter og scener på ett sted.

1 Naviger til ditt ønskede sted, og trykk deretter på Favoritter i Navigasonspanelet.
2 Hvis det er første gang du legger til favoritter, så bla til bunnen av siden og velg “Velg favoritter”.
3 Velg enhetene og scenene du vil legge til, og velg deretter “Ferdig”.
4 Dobbeltsjekk enhetene og scenene du har valgt, og velg deretter “Lagre” for å bekrefte.
5 For å legge til flere enheter eller scener senere, gå til siden Favoritter, velg Flere alternativer (de tre vertikale prikkene), og velg deretter “Rediger favoritter”.
“Rediger favoritter” uthevet i SmartThings-appen.
6 Velg Legg til (+ ikon), og velg dine ønskede enheter eller scener. Trykk på “Ferdig” når du er ferdig.
7 Du vil bli ført tilbake til siden Rediger favoritter. Hvis du vil, kan du dra og slippe elementene i listen for å omorganisere dine favoritter. Velg “Lagre” for å bekrefte alle endringene.
8 For å styre dine tilkoblede enheter eller scener, trykk ganske enkelt på “Favoritter” i Navigasjonspanelet. Trykk på Strøm-ikonet ved siden av din ønskede enhet for å slå den på eller av. Du kan også trykke på Spill av-ikonet ved siden av en scene for å aktivere den.

Hvis du noensinne vil fjerne dine fra dine favoritter, så gå tilbake til siden Favoritter, velg Flere alternativer (de tre vertikale prikkene) og velg deretter “Rediger favoritter”. Velg Slett-ikonet (- ikon) ved siden av enheten du vil fjerne fra dine favoritter. Velg “Lagre” for å bekrefte.

Bemerk: Enheter har begrensede kontroller når du bruker PC-versjonen av appen.

På SmartThings Windows-appen kan du ikke legge til nye enheter, men du kan slå dine eksisterende enheter på eller av. Dessuten kan du aktivere dine eksisterende scener, noe som gir deg mer makt over enhetene dine.

Fra navigasjonspanelet, gå til ditt foretrukne sted, og velg deretter “Enheter”. Velg Strøm-ikonet ved siden av din ønskede enhet for å slå den på og av. Hvis PC-en din har en berøringsskjerm, kan du flytte enhetene dine til ulike rom ved ganske enkelt å dra og slippe dem med fingeren din.

For å aktivere en scene, åpne navigasjonspanelet og velg deretter “Scener”. Velg Spill av-ikonet ved siden av din ønskede scene, så vil den automatisk aktiveres hvis de tilknyttede enhetene er online.

Strøm-ikon uthevet på et enhetskort.

Du kan kanskje ikke legge til enheter eller scener via Windows PC-appen, men du kan legge til nye rom! Du kan også gi rom nytt navn, omorganisere eller slette dem om nødvendig.

Legg til et rom

Gå til ditt ønskede sted for det nye rommet. Velg Legg til (+ ikon) i øverste høyre hjørne, og velg deretter “Legg til rom”. Skriv inn navnet på rommet, og velg deretter “Ferdig”. Det nye rommet vil vises på ditt aktuelle sted. Du kan deretter dra og slippe enheter inn i det nye rommet.

“Legg til rom” uthevet i SmartThings-appen.

Gi et rom nytt navn

Velg Flere alternativer (de tre vertikale prikkene) ved siden av navnet på ditt ønskede rom. (Ikke velg “Flere alternativer” ved siden av “Enheter” øverst på skjermen.) Velg “Gi nytt navn”, og skriv deretter inn ditt foretrukne navn. Velg “Gi nytt navn” for å bekrefte.

“Gi nytt navn” uthevet i SmartThings-appen.

Omorganiser rommene dine

Velg “Flere alternativer” øverst på skjermen, ved siden av Enheter. Velg “Omorganiser rom”, og dra og slipp deretter pilene for å omorganisere rommene dine. Velg “Lagre” for å bekrefte den nye bestillingen.

Alternativet “Omorganiser rom” uthevet i SmartThings-appen.

Slett et rom

Velg Flere alternativer (de tre vertikale prikkene) ved siden av navnet på ditt ønskede rom. (Ikke velg Flere alternativer ved siden av Enheter øverst på skjermen.) Velg “Slett”, og velg hvilket rom enhetene vil flytte til når det aktuelle rommet er slettet. Velg “Slett” for å bekrefte.

Alternativet “Slett” uthevet i SmartThings-appen.

Fra navigasjonspanelet kan du få tilgang til ekstra ressurser som for eksempel innstillinger-menyen eller kontaktopplysninger til SmartThings Support. Du kan åpne navigasjonspanelet ved å velge Meny (de tre horisontale linjene) i øverste venstre hjørne.

De tilgjengelige alternativene er listet opp her:

• Slik bruker du: Se nyttige veiledninger i å bruke SmartThings-appen.
  • Kontakt oss: Opprett en forespørsel med SmartThings Support, eller få tilgang til SmartThings FAQ.
  • Innstillinger: Juster varselinnstillinger, logg ut av appen eller vis dine personopplysninger og appinformasjon.
  • Informasjonskapsler: Spor og identifiser enheten(e) din(e) på tvers av ulike nettsteder, tjenester, enheter og/eller nettleserøkter.
En liste over ytterligere menyinnstillinger i SmartThings-appen.