Kan ikke registrere et Samsung-apparat på SmartThings

Hvis det oppdages et problem med din nettverks- eller Internettforbindelse når du registrerer en Samsung-enhet eller et -apparat på SmartThings, vil registreringsprosessen stoppe på en viss prosentdel.

For å sikre en stabil nettverksforbindelse er det mulig å sjekke nettverksforbindelsen til telefonen din og avstanden mellom apparatet og nettverksruteren.

Manuell registrering av et Samsung-apparat på SmartThings.

Bemerk: De tilgjengelige menyalternativene, modusene og innstillingene varierer avhengig av enhet, tilbyder og programvareversjon.

1 Sjekk avstanden mellom apparatet ditt og ruteren.
  • Hvis Wi-Fi-ikonet vises på apparatet ditt, så sørg for at tre eller flere Wi-Fi-signalstreker vises for en tilstrekkelig signalstyrke.
  • Hvis apparatet bruker Smart Control-funksjonen (tilgangspunktmodus), så stå ved siden av apparatet med telefonen din for å sjekke nettverkets Wi-Fi-styrke.

Hvis apparatet er for langt fra ruteren, vil nettverksforbindelsen bli ustabil. Du må installere en ekstra ruter eller en signalforsterker for å utvide dekningsområdet i hjemmet ditt. Bemerk: Signalstyrken må vise tre eller flere Wi-Fi-signalstreker for å kunne registrere apparatet.

2 Sjekk instruksene til apparatet for nettverkstilkoblinger.
3 Velg alle tilknyttede alternativer som er vist på apparatet og telefonen.

Velg de(t) tilknyttede alternativet/alternativene ved å følge instruksjonene som vises på skjermen.

Når du registrerer et apparat, kan du ikke gå videre til neste trinn uten å velge alternativet/alternativene som vises på skjermen eller panelet, eller fjernkontrollen, i henhold til instruksene. Hvis tilkoblingspunktmodus vises og deretter deaktveres på apparatet, så velg de(t) tilknyttede alternativet/alternativene for å gjenstarte oppsettet i SmartThings-appen fra begynnelsen. (Når den er aktivert, vises tilkoblingspunktmodus i fem minutter).

4 Slå av mobildata på telefonen din.
Mobildata slått på.

Du kan bli bedt om å slå av mobildata på telefonen din for å få tilkoblingen til å virke. Gå til Innstillinger, trykk på Tilkoblinger og trykk deretter på Databruk. Trykk på bryteren ved siden av Mobildata for å slå det av. Hvis du blir bedt om det, så trykk på Slå av.

5 Det kan bli nødvendig å koble fra det aktuelle nettverket. Hvis Wi-Fi-nettverket er sikret, er nettverkspassordet påkrevd.
6 Koble telefonen din til Wi-Fi-nettverket (2,4 GHz tilkobling).

Trykk på Tilbake fra skjermbildet Databruk, og trykk deretter på Wi-Fi. Hvis telefonen din er koblet til et nettverk, så trykk på Innstillinger-ikonet ved siden av nettverksnavnet, og trykk deretter på Glem. Velg deretter navnet på ruteren fra listen over Tilgjengelige nettverk, skriv inn Wi-Fi-passordet om nødvendig og trykk deretter på Koble til.

• En 2,4 Ghz-tilkobling er anbefalt for tilkobling til alle andre apparater enn TV-er og Family Hub-kjøleskap på et Wi-Fi-nettverk. Hvis du bruker en 5 GHz Wi-Fi-tilkobling, kan det medføre problemer med å koble til apparater.
  • Du kan ikke bruke en 2,4 GHz tilkobling hvis Wi-Fi-ruteren er konfigurert til 5 GHz. Referer til brukerveiledningen som fulgte med ruteren, eller kontakt Internett-tilbyderen din for å konfigurere ruteren til både 2,4 GHz og 5 GHz.
7 Navnet på ruteren skal kun bestå av symboler og alfanumeriske tegn. Det kan oppstå en feil med tilkoblingen dersom det brukes spesialtegn i ruternavnet. Hvis det brukes spesialtegn i ruternavnet, skal du gi den nytt navn.
8 Sjekk konfigurasjonen av Wi-Fi-ruteren din.

For å sjekke ruterens autentifisering og krypteringskonfigurasjon ved bruk av telefonen din, gå til og åpne Innstillinger på telefonen din. Trykk på Tilkoblinger, og trykk deretter på Wi-Fi. Trykk på Flere alternativer (de tre vertikale prikkene), trykk på Avansert, og trykk deretter på Administrer nettverk. Trykk på nettverksnavnet som telefonen din er koblet til.

Administrer nettverk på en liste av Wi-Fi-alternativer.
  • Hvis en WPA2-metode med EAP-godkjenning brukes, vil du kanskje ikke være i stand til å foreta en tilkobling. I så fall, endre autentifiseringsmetoden for Wi-Fi-ruteren, og koble til enheten på nytt.
  • Referer til brukerveiledningen som fulgte med ruteren, eller kontakt Internett-tilbyderen din for å oppdatere rutermaskinvaren til den nyeste versjonen.
  • Hvis det er en brannmur, så deaktiver den før du prøver å registrere apparatet på nytt.
9 Koble fra, og koble deretter strømmen til apparatet.

Frakoblingsmetoder varierer mellom apparater, og det kan bli nødvendig å skru av strømmen med apparatets av/på-knapp hvis du ikke kan få tilgang til strømledningen eller -forsyningen.

• For å gjøre begge deler, skru ganske enkelt av strømmen først, og koble deretter fra strømledningen til apparatet. Vent 30 sekunder, koble inn strømledningen og slå på igjen.
10 Lukk SmartThings-appen på telefonen din, og åpne den deretter på nytt.

Trykk på Nylige på telefonen din. Avhengig av telefonen din må du sveipe opp, ned, til venstre eller høyre på SmartThings-appen for å lukke den. Åpne deretter appen igjen.

11 Koble apparatet til SmartThings på nytt.
Skjermbildet Legg til enhet med en liste av alternativer.

Gå til og åpne SmartThings-appen, og trykk deretter på Enheter på navigasjonslinjen. Trykk på Legg til (+). Finn enheten din ved å velge enten Skann QR-kode, Skann i nærheten, Etter enhetstype eller Etter merke. Velg en plassering og et rom for apparatet, og følg deretter instruksjonene på skjermen for å slå på tilkoblingspunktmodus spesifikt for apparatet ditt.

12 Slå på mobildata på telefonen din igjen.

Gå til og åpne Innstillinger, trykk på Tilkoblinger, og trykk deretter på Databruk. Trykk på bryteren ved siden av Mobildata for å slå den på igjen.

1 Sjekk om skjermen på apparatet viser Wi-Fi-ikonet eller tilkoblingspunktmodus.
  • Hvis apparatet ditt er koblet direkte til Wi-Fi, så vil Wi-Fi-ikonet vises i øverste høyre hjørne på apparatets skjerm.
  • Hvis apparatet ditt viser Wi-Fi-ikonet, så slå på Easy Connect-funksjonen. Åpne Innstillinger fra apparatets skjerm, og trykk deretter på Easy Connect > Koble til.
  • Hvis apparatet ditt har en Smart Control-funksjon, trykk og hold inne Smart Control-knappen inntil tilkoblingspunkt vises på panelet.
2 Sjekk styrken til Wi-Fi-nettverket på telefonen din.

Fra telefonen, åpne Innstillinger > Tilkoblinger > Wi-Fi. Sjekk at Wi-Fi-styrken til nettverket som telefonen er koblet til, viser tre eller flere Wi-Fi-signalstreker.

3 Sjekk nettverket avstand mellom apparatet ditt og ruteren.
  • Hvis Wi-Fi-ikonet vises på apparatet ditt, så sørg for at det er tre eller flere Wi-Fi-signalstreker.
  • Hvis apparatet bruker Smart Control-funksjonen (tilkoblingspunktmodus), så stå ved siden av apparatet med telefonen din for å sjekke nettverkets Wi-Fi-styrke.

Hvis apparatet er for langt fra ruteren, vil nettverksforbindelsen bli ustabil. Du må installere en ekstra ruter eller en signalforsterker for å utvide dekningsområdet i hjemmet ditt. Husk at signalstyrken må vise tre eller flere Wi-Fi-signalstreker for å registrere apparatet.

4 Kontakt Internett-tilbyderen din.

Hvis problemet med Internettet vedvarer etter at du har gjennomgått disse tre trinnene, så kontakt Internett-tilbyderen din for å sjekke nettverksforbindelsen din.