Slik legger du til TV-en din i SmartThings-appen

Ved å registrere TV-en din i SmartThings-appen kan du bekvemt kontrollere forskjellige funksjoner uten direkte å betjene TV-en eller bruke fjernkontrollen. Det er også bra til å nyte livfullt innhold ved lett å koble det til andre enheter i huset, som for eksempel en lydplanke eller Bluetooth-hodetelefoner. Nyt ditt Samsung Smart TV på smartere vis med SmartThings-appen.

Hva om du forlater huset og glemmer å slå av TV-en, eller du vil kontrollere TV-en på stua fra et annet rom? SmartThings-appen er en veldig smart løsning til bekvemt å kontrollere en rekke IoT-enheter på ett sted. Smart TV-er kan også på praktisk vis styres når som helst og hvor som helst via SmartThings-appen.

Bilde av SmartThings-appen som kobler til Smart TV

Før du kobler mobilenheten din til TV-en, må du forsikre deg om at følgende krav er oppfylt.

Sjekk mobilenhetens operativsystem

• SmartThings-appen er kompatibel med telefoner som kjører Android 6.0 eller høyere, og iOS 10.0 eller høyere.

Koble mobilenheten din til det samme nettverket

• Hver enhet må være koblet til det samme Wi-Fi-nettverket.
  • På smarttelefonen din: Trykk på Innstillinger > Tilkobling > Wi-Fi > Velg en ruter for å koble til.

Merknad: TV-er som støtter Bluetooth etter 2017 har en BLE (Bluetooth Low Energy) funksjon så du kan søke etter og sette opp enheter uten å være koblet til det samme nettverket.

Installere SmartThings-appen

• Last ned og installer SmartThings-appen fra App Store.
  • For å finne appen, bruk nøkkelordet SmartThings.

Sette opp din Samsung-konto

• Du må logge på en Samsung-konto før du kan bruke SmartThings-appen.
  • Smarttelefonen og TV-en må være logget på samme Samsung-konto for å pares.
  • Hvis du har en Samsung smarttelefon, kan du legge til Samsung-kontoen din i innstillingsappen på smarttelefonen din. Så vil den automatisk logge inn på Samsung-kontoen din.

Når du aktiverer SmartThings-appen på mobilenheten din, vil den automatisk oppdage en nærliggende Samsung Smart TV og vise et registrerings-popup-vindu.

1 Slå på TV-en og start SmartThings-appen.
SmartThings-app startside
2 Når popup-vinduet vises, trykk på Legg til nå.
Legg til nå valgt i SmartThings-appen
3 Trykk på Start.
Start valgt i SmartThings-appen
4 Velg Plassering og Rom for TV-en din. Vent til registreringsprosessen er fullført.
Plassering og Rom uthevet i SmartThings-appen

Hvis SmartThings-appen på mobilenheten din ikke oppdager TV-en din automatisk, kan du registrere TV-en din manuelt i appen.

1 Start SmartThings-appen, og trykk på Legg til (pluss-ikonet).
Pluss-ikon (Legg til) valgt i SmartThings-appen
2 Trykk på Enhet.
3 Trykk på Etter merke.
Etter merke valgt i menyen Legg til enhet
4 Velg Samsung.
Samsung valgt i menyen Legg til enhet
5 Velg TV.
TV valgt
6 Trykk på Start.
Start valgt
7 Velg Plassering og Romfor TV-en din.
Plassering og Rom valgt i SmartThings-appen
8 Slå på TV-en din ved bruk av fjernkontrollen.
Bilde med instruksjoner i å slå på TV-en
9 Velg OK på TV-en din.
Bilde med instruksjoner i å velge OK på TV-en din
10 Skriv inn PIN-koden som vises på TV-skjermen.
Bilde med PIN-kode angitt i SmartThings-appen
11 Vent til TV-en er registrert på Samsung-kontoen din.
Bilde med instruksjoner om at TV-en blir registrert på Samsung-kontoen din
12 Angi navnet på TV og trykk på Ferdig. Registreringen er fullført.
Ferdig valgt

Merknad:

• For TV-er produsert i 2016 gjelder det at når du logger inn på TV-en med samme Samsung-konto som SmartThings-appen, blir enheten automatisk registrert.
  • TV-er produsert etter 2017 vil vise en skjerm med innsetting av PIN-kode.

Hvis du vil sjekke om TV-en din støtter SmartThings-appen, så følg trinnene nedenfor.

1 Start SmartThings-appen, og trykk på Legg til (pluss-ikonet).
Pluss-ikon (Legg til) valgt i SmartThings-appen
2 Trykk på Enhet.
Enhet valgt i SmartThings-appen
3 Trykk på Etter merke og velg Samsung.
Etter merke og Samsung valgt i menyen Legg til enhet
4 Velg Støttet enhet.
TV valgt i SmartThings-appen

Merknad:

• Hvis du har problemer med Samsung Smart-TV bør du alltid se om det er noen tilgjengelige programvareoppdateringer, ettersom disse kan inneholde en løsning på problemet.
  • Skjermbildene og menyene på enheten kan variere avhengig av enhetsmodell og programvareversjon.