Slik bruker du Smart Switch-appen til å overføre data mellom Galaxy-enheter

Av og til skjer det uhell, og data som er lagret på telefon og nettbrett går tapt. Men hvis de samme dataene ble sikkerhetskopiert på forhånd, kan de gjenopprettes. Samsung Smart Switch-appen kan hjelpe deg med dette.

To Galaxy-telefoner koblet sammen med en USB-kabel

Merk: Hvis dette er første gang du bruker Smart Switch til å laste opp eller gjenopprette data, kan appen kreve noen tillatelser fra deg. Følg disse anvisningene for å fullføre tillatelseskravet:

• Trinn 1. På skjermbildet som heter "Samsung Smart Switch", blar du enten helt ned eller trykker på Mer, og deretter på Fortsett.
  • Trinn 2. På skjermbildet som heter "Samsung Smart Switch bruker disse tillatelsene", blar du enten helt ned eller trykker på Mer, og deretter på Tillat.

En metode for sikkerhetskopiering og gjenopprettting av data, er med Smart Switch-appen og et SD-kort. Vær oppmerksom på at enkelte telefoner ikke har åpning for SD-kort, så du vil trenge en kompatibel USB-kabel og SD-kortadapter.

Merk:

• Når du sikkerhetskopierer SD-kortet, må du slette tidligere, sikkerhetskopierte data med SD-kortet for Smart Switch og kun beholde den nyeste datoen som sikkerhetskopidata.
  • Sørg for at telefonen din er oppladet, da dataoverføringer kan ta litt tid.
  • SD-kortet og SD-kortadapteren følger ikke med telefonen, og må kjøpes separat.

Trinn 1. Sett SD-kortet i SD-kortadapteren.

Trinn 2. Sett USB-kabelen med SD-kortadapteren, i Galaxy-telefonen.

Samsung-apper på startskjermbildet Samsung-apper på startskjermbildet

Trinn 3. Åpne Smart Switch-appen på Galaxy-telefonen.

Smart Switch-appen Smart Switch-appen

Steg 4. Trykk på ikonet for SD-kort.

Side for valg av sikkerhetskopiering og gjenoppretting Side for valg av sikkerhetskopiering og gjenoppretting

Trinn 5. Gå til Sikkerhetskopier til-delen eller Gjenopprett fra-delen > velg USB-lagring.

Side for valg av data som skal sikkerhetskopieres Side for valg av data som skal sikkerhetskopieres

Trinn 6. Velg data som skal sikkerhetskopieres > trykk på Neste > OK.

Side for bekreftelse av sikkerhetskopiering Side for bekreftelse av sikkerhetskopiering

Trinn 7. Hvis du sikkerhetskopierer data, venter du til prosessen er fullført og trykker så på Neste. Hvis du gjenoppretter data, kan du enten velge Gå til startsiden eller vente til skjermbildet Datagjenopprettingsresultater vises, og så velge Neste.

Side for fullført prosess Side for fullført prosess

Steg 8. Trykk på Ferdig.

En annen metode for overføring av data mellom enheter, er Smart Switch-appen og en kompatibel USB-kabel.

Bilde som viser hvordan du kobler sammen to Galaxy-telefoner med en USB-kabel Bilde som viser hvordan du kobler sammen to Galaxy-telefoner med en USB-kabel
Bilde som viser hvordan du kobler sammen to Galaxy-telefoner med en USB-kabel og portadapter Bilde som viser hvordan du kobler sammen to Galaxy-telefoner med en USB-kabel og portadapter

Trinn 1. Koble Galaxy-telefonen (gammel enhet) til en annen Galaxy-telefon eller -nettbrett (ny enhet) ved hjelp av telefonens USB-kabel. Det kan være nødvendig å bruke en USB-adapter, avhengig av modellversjonen til telefonen og den andre Galaxy-enheten.

Galaxy-telefon med et hurtigvindu som spør hvilken app du vil bruke med USB-enheten Galaxy-telefon med et hurtigvindu som spør hvilken app du vil bruke med USB-enheten

Trinn 2. Når et hurtigvindu vises på én av enhetene, velger du Smart Switch.

Skjermbilde for overføring av data, med alternativer for enten å sende eller motta data Skjermbilde for overføring av data, med alternativer for enten å sende eller motta data

Trinn 3. Velg Send data på den gamle enheten og velg Motta data på den nye enheten.

Merk: Hvis du velger Send data, vil det vises et popup-vindu på den andre enheten. Velg Smart Switch > Motta data eller Send data.

Heretter brukes gammel enhet om den enheten som overfører data til den nye enheten.

Hurtigvindu som spør om du vil at Smart Switch skal håndtere enhetsforbindelsen Hurtigvindu som spør om du vil at Smart Switch skal håndtere enhetsforbindelsen

Trinn 4. Trykk på Koble til på den gamle enheten.

Skjermbilde som spør hvilke data du vil overføre Skjermbilde som spør hvilke data du vil overføre

Trinn 5. Velg de dataene du vil overføre på den nye telefonen > trykk på Neste.

Merk: Hvis den nye enheten ikke allerede er logget inn på Google-kontoen, vil den gamle enheten vise et skjermbilde som spør om du vil kopiere kontoene til den nye enheten. Velg Kopier og følg anvisningene på skjermen. Du kan også velge Hopp over på den nye enheten hvis du vil hoppe over kopiering av kontoene.

Skjermbilde som viser resultatene av dataoverføringen Skjermbilde som viser resultatene av dataoverføringen

Trinn 6. Når all dataoverføringen er fullført, trykk på Neste på den nye enheten din.

Skjermbilde for overføring fullført Skjermbilde for overføring fullført

Steg 7. Trykk på Ferdig på begge Galaxy-enhetene.

Merk: Noen apper vil være grået ut og kan ikke startes før dataoverføringen og installasjonen er fullført.

Hvis du foretrekker en dataoverføringsmetode som ikke krever eksternt utstyr, kan du starte en trådløs dataoverføring gjennom Smart Switch-appen.

Startskjermbilde for Samsung-apper Startskjermbilde for Samsung-apper

Trinn 1. Åpne Smart Switch-appen på Galaxy-telefonen du ønsker å sikkerhetskopiere (gammel enhet) > velg Send data.

Skjermbilde som ber om tillatelse til å motta filer Skjermbilde som ber om tillatelse til å motta filer

Steg 2. Velg Trådløs. Telefonen vil automatisk begynne å søke etter enheter i nærheten ved hjelp av høyfrekvent lyd.

Merk: Begge enhetene må være koblet til det samme Wi-Fi-nettverket.

Skjermbilde som ber om tillatelse for sammenkobling av enhetene Skjermbilde som ber om tillatelse for sammenkobling av enhetene

Trinn 3. Når et hurtigvindu vises på den andre Galaxy-enheten (ny enhet), velger du JA.

Skjermbilde med alternativer for hvilke data som skal overføres Skjermbilde med alternativer for hvilke data som skal overføres

Trinn 4. Velg Koble til på den gamle enheten, slik at de to Galaxy-enhetene kan kobles sammen.

Skjermbilde med alternativer for hvilke data som skal overføres Skjermbilde med alternativer for hvilke data som skal overføres

Trinn 5. Velg data som skal overføres på den nye enheten, og trykk på Neste.

Merk: Hvis den nye enheten ikke allerede er logget inn på Google-kontoen, vil den gamle enheten vise et skjermbilde som spør om du vil kopiere kontoene til den nye enheten. Velg Kopier og følg anvisningene på skjermen. Du kan også velge Hopp over på den nye enheten hvis du vil hoppe over kopiering av kontoene.

Skjermbilde som viser resultatene av dataoverføringen Skjermbilde som viser resultatene av dataoverføringen

Trinn 6. Trykk på Neste på den nye enheten.

Skjermbilder for fullført filoverføring Skjermbilder for fullført filoverføring

Steg 7. Trykk på Ferdig på begge Galaxy-enhetene.

Merk: Noen apper vil vises grået ut og kan ikke startes før dataoverføringen og installasjonen er fullført.

Etter at du har installert PC-programmet Smart Switch på PC-en, kan du når som helst sikkerhetskopiere og gjenopprette data ved å koble til Galaxy-enheten.

Overfør data mellom telefonen og en datamaskin. Du må laste ned PC-versjonen av appen Smart Switch fra www.samsung.com/no/apps/smart-switch. Sikkerhetskopier data fra den forrige telefonen til en datamaskin og importer dataene til den nye telefonen.

Trinn 1. Last ned og start Smart Switch på datamaskinen.

Merk: Hvis den forrige telefonen ikke er en Samsung-telefon, må du sikkerhetskopiere data til en datamaskin ved hjelp av et program som leveres av enhetens produsent. Deretter går du videre til det fjerde trinnet.

Trinn 2. Koble den forrige telefonen til datamaskinen ved hjelp av telefonens USB-kabel.

Trinn 3. Følg instruksjonene på skjermen på datamaskinen når du skal sikkerhetskopiere data fra telefonen. Deretter kobler du den forrige telefonen fra datamaskinen.

Trinn 4. Koble telefonen til datamaskinen ved hjelp av USB-kabelen.

Trinn 5. Følg anvisningene på skjermen på datamaskinen når du skal overføre data til telefonen.

Merk: Se denne artikkelen hvis du ønsker å lære hvordan du bruker Samsung Cloud til å sikkerhetskopiere og gjenopprette data på Galaxy-enheten.