Legg til og administrer enheter og apparater i SmartThings

Med det stadig økende antallet smart-enheter og apparater i hjemmet ditt, trenger du en måte å holde deg ajour med dem på. Visste du at det finnes en app som lar deg styre smartenhetene dine direkte fra telefonen din? Det stemmer, SmartThings-appen hjelper deg å legge til og administrere alle smart-enhetene dine fra ett sted.

Merknad: Hvis du legger til Z-bølgeenheter som har vært koblet til tidligere, sørg for at de har vært fjernet eller ekskludert før du legger dem til i det nye knutepunktet.

På din Galaxy-telefon

Når du er klar til å ta kontroll over alle smart-enhetene dine, følger du bare denne veiledningen. Men først bør du dobbeltsjekke at dine enheter er kompatible.

1.   Naviger til SmartThings-appen og åpne den på telefonen din.

2.   Trykk på fanen Enheter, trykk på Hjem-ikonet, velg deretter stedet du ønsker for enheten.

3.   Trykk på Legg til (plusstegnet) og trykk deretter på Legg til enhet.

4.   Hvis enheten bruker Bluetooth, trykk på Skann i nærheten, og hvis enheten din vises, velger du navnet på den.

Legg til enhet-menyen vises på SmartThings-appen

5.   Hvis ikke enheten din oppdages, kan du legge den til manuelt. Hvis det er et Samsung-produkt, trykk på Etter enhetstype for å velge type enhet, som en hub, TV, osv. Hvis ikke, trykk på Etter merke (Samsung, SmartThings, og så videre). Du kan også søke etter enheten din i søkefeltet.

6.   Der kan du lese instruksjonene på skjermen for å koble enheten din til SmartThings.

7.   Når du kobler til en Samsung smartenhet, må du kanskje trykke på en knapp på enheten for å aktivere smartfunksjonene og fullføre tilkoblingen. Dette er som å samtykke i vilkårene for å bruke smartfunksjonene.

På din iPhone

Enhetene dine kan legges til med din iPhone også. Men først bør du dobbeltsjekke om dine enheter er kompatible.

1.   Naviger til SmartThings-appen og åpne den.

2.   Trykk på fanen Enheter, trykk deretter på Hjem-ikonet, velg deretter stedet du ønsker for enheten.

3.   Trykk på Legg til (plusstegnet). Hvis enheten bruker Bluetooth, kan du også trykke på Skann i nærheten nederst for å finne den.

4.   Du kan også legge den til manuelt ved å trykke enten på Etter type enhet eller Etter merke, og velg deretter enheten på listen. Du kan også trykke på Søk-ikonet for å søke etter den.

Legg til enhet-menyen vises på SmartThings-appen på iPhone

5.   Når du har valgt enheten din, følger du instruksjonene på skjermen for å fullføre oppsettet og koble til enheten din.

6.   Når du kobler til en Samsung smartenhet, må du kanskje trykke på en knapp på enheten for å aktivere smartfunksjonene og fullføre tilkoblingen. Dette er som å samtykke i vilkårene for å bruke smartfunksjonene.

Merknad: De tilgjengelige kontrollene kan variere avhengig av enheten.

Så du har lagt til smartenhetene dine - hva nå? Du kan lett overvåke og styre dem direkte fra appen. Du kan til og med bruke telefonen din som fjernkontroll for TV-en via SmartThings.

På din Galaxy-telefon

1.   Naviger til SmartThings-appen og åpne den. Trykk på fanen Enheter, trykk deretter på Hjem-ikonet.

2.   Velg ønsket sted med enhetene du vil administrere og trykk på nedtrekksmenyen. Trykk på Alle enheter. Her kan du se, overvåke og styre alle registrerte enheter for stedet du valgte.

Merknad: For å velge et annet sted, trykk på Hjem-ikonet og trykk på ønsket sted. Trykk på nedtrekksmenyen, trykk deretter én gang til på Alle enheter.

Enheter-fanen valgt på galaxy-telefon

1.   Velg ønsket enhet og bruk de tilgjengelige innstillingene for å utføre ønskede handlinger.

2.   Med noen enheter kan du bli bedt om å trykke på Last ned så du kan laste ned enhetskontrolleren.

På din iPhone

Du kan styre smartenhetene på din iPhone også.

1.   Naviger til SmartThings-appen og åpne den. Trykk på fanen Enheter, trykk deretter på Hjem-ikonet.

2.   Velg ønsket sted med enhetene du vil administrere. Trykk deretter på Hjem-ikonet igjen og trykk på Alle enheter.

3.   Trykk på ønsket enhet for å bruke de tilgjengelige innstillingene.

Alle enheter valgt på iPhone

Merknad: Du kan ikke redigere detaljene for Bluetooth-enheter.

Om nødvendig kan du endre navnet eller stedet til en tilkoblet enhet. Du har for eksempel flere smartlyspærer tilkoblet og vil gi dem forskjellige navn så du kan skille mellom dem. Eller kanskje du flyttet en enhet til et nytt rom i huset og ønsker å endre den på appen også. Følg trinnene nedenfor for å endre navnet eller stedet til en tilkoblet enhet.

På din Galaxy-telefon

1.   For å redigere detaljene til en enhet, åpne SmartThings-appen, trykk på fanen Enheter, og trykk deretter på Hjem-ikonet.

2.   Velg ønsket sted og sveip gjennom rommene for å finne enheten du vil redigere.

3.   Velg enheten, trykk på Flere alternativer (de tre vertikale prikkene) og trykk deretter på Rediger. Du kan justere følgende:

Rediger enhetsmenyen som vises
  • Enhetsnavn: Rediger navnet på enheten.
  • Sted: Endre enhetens sted.
  • Rom: Velg rommet som enheten står i.
  • Angi som favoritt: Angi enheten som favorittenhet.
  • Legg til Hjem-skjerm: Opprett en snarvei for enheten på telefonens Hjem-skjerm.
  • Slett enhet: Fjern enheten fra din SmartThings-konto.

Trykk på Lagre for å fullføre redigering av enheten.

På din iPhone

Du kan også redigere detaljene med din iPhone.

1.   Naviger til SmartThings-appen og åpne den. Trykk på fanen Enheter, trykk deretter på Hjem-ikonet.

2.   Velg ønsket sted og sveip gjennom rommene for å finne enheten.

3.   Velg enheten, deretter trykk på Flere alternativer (de tre vertikale prikkene).

4.   Trykk på Rediger for å justere detaljene for enheten.

Rediger enhetsmenyen som vises på iPhone

Hvis du har nettopp skaffet en ny TV, er det enkelt å fjerne den gamle fra SmartThings hvis du ønsker det.

På din Galaxy-telefon

1.   Naviger til SmartThings-appen og åpne den.

2.   Trykk på fanen Enheter, trykk deretter på Hjem-ikonet, velge deretter stedet du ønsker. Sveip gjennom rommene og velg enheten du vil fjerne.

3.   Trykk på enheten, trykk deretter på Flere alternativer (de tre vertikale prikkene). Trykk på Rediger.

4.   Trykk på Slett enhet, trykk deretter på Slett for å bekrefte.

Slett alternativ som vises på galaxy-telefonen

På din iPhone

Hvis ikke du bruker en enhet lenger, kan du fjerne den også fra din iPhone.

1.   Naviger til SmartThings-appen og åpne den. Trykk på fanen Enheter, trykk deretter på Hjem-ikonet.

2.   Velg ønsket sted og sveip gjennom rommene for å finne enheten du vil fjerne.

3.   Trykk på enheten, trykk deretter på Flere alternativer (de tre vertikale prikkene).

4.   Trykk på Rediger, trykk deretter på Slett enhet nederst. Trykk på Slett for å bekrefte.

Slett alternativ som vises på iPhone